Filinta'nın Aksiyon Dolu Sahneleri Nefes Kesti ! - Son Dakika
Güncel

Filinta'nın Aksiyon Dolu Sahneleri Nefes Kesti !

TRT ekranların sevilen ilk ve tek Osmanlı Polisiyesi 'Filinta' bu hafta izleyenlerine enerjisi yüksek bir bölüm daha yaşattı ve birbirinden ilginç olaylarla yine seyirciyi ekran başına kitledi.

03.06.2015 09:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bala Hatun Mustafa'ya geçmişini verdi…

Türk sinemasının sevilen ismi Selma Güneri'nin oynadığı Bala Hatun, Mustafa'ya kavuştuğu anda vuruldu… Ancak Mustafa'ya geçmişinin en önemli belgesini, 'Doğum belgesini' bırakarak hayat boyu taşıdığı sorumluluğun huzuruyla son görevini tamamladı… Çocukluğuna dair Bala Hatun'u yer yer hatırlaması, yıllar sonra tam kavuştuğu anda onu yitirmesi Mustafa'yı çok üzdü.

Mustafa'nın geçmişinin sırrını Abdullah çözer…

Dün akşam yayınlanan bölümün çarpıcı sahnelerinden bir diğeri de Kadı'nın Bala Hatun'u vuranı bulması için zabitleri görevlendirmesinin yanı sıra, Abdullah'ı da Mustafa'nın geçmişini araştırmasını istediği sahnelerdi...Abdullah çalışmalarının sonucunda istediği bilgiye ulaştı ve bunu Kadı Gıyaseddin, Mustafa ve Ali'yle paylaştı.

'Gonca' Boris'in Peşinde...

Filinta'ya yeni katılan isimlerden olan Elif Ceren Balıkçı, dün gece Filinta seyircisini 'Gonca' karakteriyle selamladı… Seyircinin onu 'Merhamet' dizisinde Özgü Namal'ın canlandırdığı 'Narin' karakterinin küçüklüğü olarak tanıdığı, sevdiği, başarılı bulduğu Elif Ceren Balıkçı, Filinta'da ise İstanbul'a geldiği anda öldürülen ve geçmişi Boris'e çıkan Süvari Ahmet karakterinin intikam ile dolu kızı 'Gonca' rolünü canlandırdı. Babası öldürülen ve bunu Boris'in yaptığını düşünen Gonca, Kadı Gıyaseddin'i bulur ve ondan yardım ister. Kadı Gıyaseddin onu karakolda emniyete alır, Zeyrek ile Çeyrek'e teslim eder. Fakat Gonca onları atlatarak kaçar ve Boris'in peşine düşer. Tam onu vuracakken Mustafa onu engeller ve karakola geri götürür.

Kadı Gıyaseddin ona güvenli bir yer bulacaktır. Süreyya'yı evinde misafir eder, ona Gonca'nın öksüz ve yetim kaldığını bir hamiye ihtiyacı olduğunu, babasının Boris tarafından öldürülmüş olabileceği ihtimalini söyler. Ve Süreyya Gonca'nın bütün sorumluluğunu alır. Ama Gonca orada kalacak mıdır? İlerleyen bölümlerde göreceğiz…

Bıçak Ali ve Süreyya yakınlaşması!

Geçtiğimiz bölümlerde Mustafa ve Ali'nin Süreyya ile olan sahnelerindeki konuşmalarında, Ali'nin Süreyya'ya olan hayran bakışları Sosyal Medyada seyircinin en çok dikkat çeken sahnelerinden olmuştu. Dün geceki bölümde de bu bakışmaların Süreyya tarafından da karşılığının olması, Bıçak Ali (Cem Uçan) ve Süreyya (Nur Fettahoğlu) arasında bir aşk doğup doğmayacağı sorularını da beraberinde getirdi!

Esat Paşa köşeye sıkıştı!

Padişah'ın suikast girişimi ve Saraya sızan düşmanlarının oluşu ile Esat Paşa (Yosi Mizrahi) iyice renkten renge girmeyi başladı. Dizinin dün geceki bölümünde Padişah tarafından ciddi bir şekilde uyarılan Esat Paşa, Sir Rhodes tarafından da tehdit edildi. Sir Rhodes ona geçmişindeki rüşvet belgelerinin asıllarının elinde olduğunu, İngilizlerin uzattığı eli sıkmasını ve Padişah'a yapılan suikastin de Boris'in üzerine yıkmasını istedi. Ve köşeye sıkışan Esat Paşa da Padişah'a, yaptığı tahkikat sonucunda suikasti düzenleyen kişinin Boris olduğunu söyledi.

Filinta'nın nefes kesen müthiş kadın aksiyonu…

Geçtiğimiz haftalarda Travel Channel'daki, Tv Planet 'Primetime Paradise' programı çekimi için 'Filinta' setine gelen, ünlü sunucu ve dansçı Karla Cavalli'nin de konuk oyuncu olarak rol aldığı dizinin dün geceki bölümünde Karla ve Yasmin'in aksiyon sahneleri nefes kesti. İngiliz ajanı olarak izlediğimiz Karla Cavalli, Sir Rhodes tarafından Süreyya'yı öldürmek üzere görevlendirilir. Karla Pera'da Süreyya'nın yolunu keserek ona saldırır. Süreyya'nın kadın koruması Yasmin (Selin Deveci) devreye girerek büyük bir çatışmayla Karla'yı öldürür. Bu ikilinin sahneleri Filinta'nın dün geceki müthiş bir kadın aksiyonuna imza attı.

Bankada işler karışık…

Uzun zamandır Osmanlı Bankası'nı nihayet kurmaya muvaffak olan Boris'in (Serhat Tutumluer) bunu baş düşmanı Süreyya ile yapmasının yanı sıra dün gecenin sürpriz sahnelerinden biri de; Banka İcra Heyeti Reisi seçimi oldu. Boris kendisinin Reis olmasını teklif ettiği bu sahnelerde, Süreyya bu teklifi kabul ettiğini fakat bir şartı olduğunu söyledi. İcra Heyetini yönetme salahiyetini Kadı Gıyaseddin ile paylaşmasını istedi ve bu teklif kabul edildi. Boris, bu kararla da yeni bir şok yaşayarak, sarsıldı.

Azad'ın Bıçak Ali'yle olan Tarantinovari dövüşü…

Diziye dün gece veda eden Boris'in yer altı dünyası elemanlarından Azad karakteri (Çağrı Erceber) ve öldürmeye yeltendiği Bıçak Ali'nin, müthiş dövüş aksiyonlu sahneleri geceye damgasını vurdu. İzleyenler için Quentin Tarantino filmlerindeki aksiyon şiddetinde ve görselliğinde yansıyan bu sahneler gecenin en çarpıcı, konuşulan bölümlerinden biri oldu. Karanlığın içinde bıçakların ve görsel olarak dövüş sanatının inceliklerinin yansıdığı bu sahneler seyirciye adeta bir sinema şöleni yaşattı. Ve Bıçak Ali tarafından darp edilerek yere düşürülen Azad, göğsünden aldığı son bıçak darbesiyle dün gece diziye veda etti.

Süreyya'nın Boris düşmanlığı dostluğa mı dönüşecek?

Dizinin dün geceki en ilginç sahnelerinden biri de Süreyya'nın, yok etmeye ant içtiği Boris'i ziyaret ettiği sahneydi. İngilizlerin ve dış mihrakların peşlerinde ve özellikle Boris'in peşinde olduğunu dile getiren Süreyya, Banka ve Osmanlı'nın salahiyeti için bir müddet, sorunlar çözülene kadar Boris'e yardım edeceğini söyledi. Ve bunun sonrasında Boris, 'Düşmanlarımla dost oluyorum' cümlesini sarf etti. Bu dostluk nelere gebe olacak yeni bölümlerde gödeceğiz…

Başrollerinde; Onur Tuna, Serhat Tutumluer, Mehmet Özgür, Nur Fettahoğlu, Cem Uçan, Damla Aslanalp, Naz Elmas, Yosi Mizrahi, Hakan Yufkacıgil, Bülent Alkış, Kamil Güler, Wilma Elles, Kemal Topal, Serhan Ernak, Kemal Zeydan, Alona Kral, Ebubekir Öztürk, Ercan Demirel, Sencer Serta, Alican Bayhan, Emre Canpolat, Ceyhun Ergin, Çağrı Erceber, Uğur Yıldıran, Engin Yüksel ve Selim Gürata gibi önemli oyuncuların ve konuk oyuncu olarak Selma Güneri ve K​arla C​avalli'nin rol almış olduğu Filinta'nın 25. bölümü 9 Haziran Salı ve her Salı TRT1'de.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Filinta'nın Aksiyon Dolu Sahneleri Nefes Kesti ! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement