Filipinler'de Marcos'un "Kahramanlar Mezarlığı"Na Gömülmesine Tepkiler Büyüyor - Son Dakika
Güncel

Filipinler'de Marcos'un "Kahramanlar Mezarlığı"Na Gömülmesine Tepkiler Büyüyor

Filipinler\'de Marcos\'un "Kahramanlar Mezarlığı"Na Gömülmesine Tepkiler Büyüyor

Filipinler'de muhalif grupların itirazlarına rağmen ülkenin eski liderlerinden Ferdinand Marcos'un basına kapalı bir törenle "Kahramanlar Mezarlığı"na gömülmesine tepkiler büyüyor.

25.11.2016 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filipinler'de muhalif grupların itirazlarına rağmen ülkenin eski liderlerinden Ferdinand Marcos'un basına kapalı bir törenle "Kahramanlar Mezarlığı"na gömülmesine tepkiler büyüyor.

Başkent Manila sahilindeki Rizal Park'da, aralarında çok sayıda çıplak öğrencinin bulunduğu binlerce kişi, yağmurlu havaya rağmen Marcos'un kahramanlar mezarlığına görülmesini protesto etmek için bir araya geldi. Gösteri sırasında "Kara Cuma" da protesto edildi.

Filipinler Üniversitesi'nde de benzer bir gösteri düzenlendi.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Marcos'un "Kahramanlar Mezarlığı"na defnedilmesi gerektiğini belirtmiş ve bu durumun, mevzuatta geçen "Ölen askerler ve eski devlet başkanları Kahramanlar Mezarlığı'na gömülür." maddesine uygun olduğunu söylemişti.

Marcos rejimi mağdurlarının, eski diktatörün cenazesinin "Kahramanlar Mezarlığı"na defnedilmesi kararının iptali için verdiği dilekçe Yüksek Mahkeme tarafından 5'e karşı 9 oyla reddedilmişti.

Komünist ve yıkıcı güçlere karşı 21 Eylül 1972'de sıkıyönetim ilan ederek dikta rejimini kuran Ferdinand Marcos'un yaklaşık 20 yıl süren iktidarı, 1986'daki halk ayaklanmasıyla sona ermişti.

Marcos, 1989'da Hawaii'de sürgündeyken hayatını kaybetmişti. Eşi İmelda, Marcos'un mumyalattığı cesedini 1993'te Filipinler'e getirmiş ancak eski diktatörün Kahramanlar Mezarlığı'na gömülmesine izin verilmemişti.

Marcos'un cesedi Ilocos Norte'de bir aile mezarlığında camdan bir tabutta saklanıyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filipinler'de Marcos'un 'Kahramanlar Mezarlığı'Na Gömülmesine Tepkiler Büyüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement