Filipinler'de Sıkıyönetim İlan Edilen Marawi'de 11 Kişi Kaçırıldı - Son Dakika
Güncel

Filipinler'de Sıkıyönetim İlan Edilen Marawi'de 11 Kişi Kaçırıldı

Filipinler\'de Sıkıyönetim İlan Edilen Marawi\'de 11 Kişi Kaçırıldı

Filipinler'de sıkıyönetim ilan edilen ülkenin güneyindeki Mindanao eyaletine bağlı Marawi kentinde terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı Maute militanlarının aralarında 1 rahibin bulunduğu 11 kişiyi kaçırdığı belirtildi.

24.05.2017 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filipinler'de sıkıyönetim ilan edilen ülkenin güneyindeki Mindanao eyaletine bağlı Marawi kentinde terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı Maute militanlarının aralarında 1 rahibin bulunduğu 11 kişiyi kaçırdığı belirtildi.

Yerel medyanın kentteki Katolik Piskoposluğundan Piskopos Edwin dela Pena'ya dayandırdığı habere göre, Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin, dün "kalkışma olduğu gerekçesiyle" 60 günlük sıkıyönetim ilan ettiği Mindanao'nun Marawi kentinde, Maute militanları katedralden Rahip Teresito Suganob'u ve 10 kişiyi kaçırdı.

Dela Pena, katedrali yakan militanların kendisinden Marawi'de ateşkes ilan edilmesi konusunda orduya çağrı yapmasını istediklerini aktardı.

Filipinler Katolik Başpiskoposları Konferansı (CBCP) Başkanı Başpiskopos Socrates Villegas da militanların kendilerine yönelik operasyon için gönderilen hükümet güçlerinin geri çağrılmaması durumunda rehineleri öldüreceklerini söylediğini ifade etti.

Militanların elindeki kişilerin silahsız olduğunu vurgulayan Villegas, hükümet güçlerine, rehinelerin güvenliğinin öncelikleri olması çağrısında bulundu.

Ayrıca militanların dün kentte işgal ettikleri bir cezaevi ile iki okulu yaktığı belirtildi.

Bu arada ülke çapında 175 bin Filipinler Ulusal Polisi (PNP) teyakkuza geçirildi ve tüm birlik komutanlarına kamu alanlarında güvenliğin artırılması için talimat verildi.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ernesto Abell, resmi ziyaret için Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Duterte'nin dün Marawi'de "kalkışma olduğu gerekçesiyle" anayasanın kendisine verdiği yetkiyle eyalette 60 günlük sıkıyönetim ilan ettiğini duyurmuştu.

Savunma Bakanı Delfin Lorenzana da ordunun, Marawi'deki bir terörist elebaşına yönelik düzenlediği baskının, militanlar ile askerler arasında çatışma çıkmasına neden olduğunu, Maute militanlarınca düzenlenen saldırıda 2 askerin ve 1 polisin öldüğünü, 12 kişinin yaralandığını belirtmişti.

Lorenzana, militanların kentteki belediye binasını, bir hastaneyi ve bir hapishaneyi işgal ettiğini ayrıca bir Katolik kilisesini ve çok sayıda binayı ateşe verdiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filipinler'de Sıkıyönetim İlan Edilen Marawi'de 11 Kişi Kaçırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement