Filipinler'de Uyuşturucuyla Mücadele - Son Dakika
Güncel

Filipinler'de Uyuşturucuyla Mücadele

Filipinler'in Cebu kentinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 9 şüpheli öldürüldü.

04.10.2018 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filipinler'in Cebu kentinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 9 şüpheli öldürüldü.

Polis yetkilisi Debold Sinas, Cebu'da uyuşturucuyla mücadele kapsamında operasyon düzenleyen emniyet güçleriyle şüpheliler arasında çatışma çıktığını kaydederek, 9 şüphelinin öldürüldüğü bilgisini verdi.

Sinas, kentte düzenlenen operasyonlarda 117 kişinin de gözaltına alındığını belirtti.

Ülke genelinde 1 Temmuz 2016'dan bu yana uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde 108 bin 59 operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlarda en az 4 bin 800 şüpheli öldürüldü, 80'den fazla güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi. Uyuşturucu ticareti suçlarından aynı dönemde 576'sı kamu görevlisi olmak üzere 152 binden fazla kişi de tutuklandı.

Devlet Başkanlığı görevini 30 Haziran 2016'da devralan Rodrigo Duterte, uyuşturucu ve yolsuzlukla mücadeleye öncelik vereceğini açıklamıştı.

Duterte, uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde emniyet güçlerine şüpheliler için "vur emri" vermişti.

Duterte hükümeti, Filipinli ve yabancı insan hakları örgütleri tarafından bu nedenle sert dille eleştiriliyor. Bu örgütler, Filipinler hükümetinin "insanlığa karşı suç işlediğini" savunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filipinler'de Uyuşturucuyla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement