Filipinler'deki Tayfun - Son Dakika
Güncel

Filipinler'deki Tayfun

Filipinler\'deki Tayfun

Filipinler'de etkili olan Bopha tayfununda ölü sayısı 593'e, kayıp sayısının ise 600'e ulaştığı açıklandı.

08.12.2012 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filipinler'de etkili olan Bopha tayfununda ölü sayısı 593'e, kayıp sayısının ise 600'e ulaştığı açıklandı.

Yetkililer, halkın çoğunun yaşadığı şok nedeniyle kurtarma çalışmalarına yardım edemediğini ve çalışmaların zaman zaman bu nedenle aksadığını bildirdi.

Belediye sözcüsü Marlon Esperanza, asker, polis ve gönüllülerden oluşan yardım ekibinin enkaz altında kalan kişileri aradığını, kurtarılanların ise halen şokta olduğunu ifade etti.

Davao Oriental eyaleti yakınlarında ve Compostela Vadisi'nde yaklaşık 400 bin kişinin tayfundan sonra evsiz kaldığını belirten Esperanza, bu kişilerin tahliye merkezine sığındığını, hükümet kuruluşları ve yardım dernekleri tarafından sağlanan gıda ile beslendiklerini söyledi.

Tayfunun, ülkenin güneyindeki Mindanao adasından başlayıp, Filipinler'in merkezine ilerlediği ve Vietnam'a doğru yöneldiği, son 2 gündür ise Güney Çin Denizi üzerinde etkili olduğu belirtildi.

Bopha tayfunundan en fazla zarar gören New Bataan kentini ziyaret eden Devlet Başkanı Benigno Aquino, "Bu trajedinin nasıl gerçekleştiğini ve bir daha tekrar etmemesi için neler yapılması gerektiğini öğrenmemiz gerekiyor" dedi.

Yetkililer, Compostela Vadisi ve New Bataan kentinde 276, Davao Oriental eyaletinde 277 ve diğer bölgelerde 40 kişinin hayatını kaybettiğini, 411'i New Bataan şehrinde olmak üzere 600'e yakın kişinin hala kayıp olduğunu kaydetti.

Davao Oriental Valisi Corazon Malanyaon, tayfundan en çok etkilenen eyaletindeki 3 kentte, temiz su ve barınma sorununun yaşandığını belirtti.

Dünyanın en büyük üçüncü muz üreticisi olan ülkede, tayfunun ardından 14 bin hektar muz tarlasının zarar gördüğü ve ekonomik kaybın yaklaşık olarak 300 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor.

Muhabir: Doğa Kırmızıoğlu/ AP

Yayıncı: Hüseyin Köşger - NEW BATAAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filipinler'deki Tayfun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement