Büyükelçi Maarouf, TBMM Dışişleri Komisyonuna Bilgi Verdi - Son Dakika
Politika

Büyükelçi Maarouf, TBMM Dışişleri Komisyonuna Bilgi Verdi

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılarla ilgili TBMM Dışişleri Komisyonuna bilgi verdi.

13.08.2014 15:53  Güncelleme: 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılarla ilgili TBMM Dışişleri Komisyonu'na bilgi verdi.

Dışişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, İsrail'in devlet terörü niteliğindeki saldırıları sonucunda Filistin'de çok sayıda kişinin katliama uğradığını, bugün itibariyle 2 bine yakın kişinin yaşamını yitirdiğini, 10 bine yakın da yaralı bulunduğunu söyledi.

Bütün çabaların ateşkesin sürdürülmesi ve katliamın sona erdirilmesine yönelik olduğunu belirten Bozkır, Filistinli yaralıların Türkiye'ye getirilerek tedavi altına alındığını, Filistin'e beş doktorun gönderildiğini, bir grup doktorun daha gönderileceğini ve bir sahra hastanesinin kurulmasının da söz konusu olduğunu kaydetti. Bozkır, Gazze'ye elektrik enerji sağlanması konusunda da çalışmaların başlayacağını bildirdi.

Maarouf da İsrail'in işgali sürdüğü sürece Filistinlilerin direnişinin süreceğini söyledi.

Filistin'in kurtuluşuna kadar direnmeye devam edeceklerini; Filistin'in kurtuluşunun, İsrail'in işgalinin bitirilmesiyle başlayacağını vurgulayan Maarouf, 21 yıldır süren barış görüşmelerinden sonuç alamadıklarını dile getirdi.

Maarouf, "Barış görüşmeleri sırasında Batı Şeria komple yok edildi. Gazze üç sefer yok edildi. Lübnan yok edildi. Bunu yapan İsrail kesinlikle barış istemiyor. Fakat biz uluslararası taleplere cevap vererek, İsrail üzerinde gerçekçi ve ciddi baskı uygulamak için bu süreci devam ettiriyoruz" diye konuştu.

Saldırıların başlaması ve sonrasında gelişen olayları özetleyen Maarouf, saldırılar boyunca 1962 şehit verdiklerini, 10 bin 192 yaralı bulunduğunu kaydetti.

Maarouf, yaralı ve şehitlerin yüzde 90'ının sivil olduğunu, ayrıca 11 okulun, 133 cami ve bir kilisenin, 22 hayır kurumunun, 73 hastane ve özel muayenehanenin yıkıldığını bildirdi.

Bu saldırıların Filistin iç barışını engellemek için yapıldığını ifade eden Maarouf, Türkiye ile Filistin ilişkilerinin özel bir yere sahip olduğunu, Büyükelçilik yaptığı 9 yıl boyunca Türk hükümetinden talep ettiği her şeyi aldığını belirtti.

Maarouf, "Türkiye, Filistin haberlerinde ağlıyorsa, demek ki biz ve Türk halkı tek bir aileyiz. Çünkü gözyaşları genelde aile içinde dökülür" dedi.

Açıklamaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Görüşmede, Arap Ligi Ankara Temsilcisi Muhammed Fatih el Nasıri de hazır bulundu.

Büyükelçi Maarouf, TBMM Dışişleri Komisyonuna Bilgi Verdi
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Büyükelçi Maarouf, TBMM Dışişleri Komisyonuna Bilgi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement