Filistin Büyükelçisi'nden Başkan Güzelbey'e Teşekkür - Son Dakika
Yerel

Filistin Büyükelçisi'nden Başkan Güzelbey'e Teşekkür

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e Suriyeli ve Filistinli sığınmacılara yönelik yapılan duyarlı çalışmalardan dolayı çok teşekkür etti.

12.03.2013 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e Suriyeli ve Filistinli sığınmacılara yönelik yapılan duyarlı çalışmalardan dolayı çok teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Maarouf, Filistin Ankara Büyükelçiliği'nde Güzelbey onuruna yemek verdi. Maarouf, yemekte büyükelçiler adına yaptığı açıklamada, Güzelbey'in hizmetlerini ve Gaziantep'teki ev sahipliğini anlattı.

Maarouf, Güzelbey'e hitaben "Suriye yaşanan iç çatışmalardan kaçarak Gaziantep'e gelen Suriye ve Filistinli sığınmacılara yönelik yaptığınız duyarlı çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Güzelbey de Türk hükümetinin yaşanan acı olaylara karşı göstermiş olduğu cömertlik ve duyarlılıktan bahsetti. Çatışmalardan kadın ve çocukların en çok etkilenen kesim olduğunu vurgulayan Güzelbey, şunları kaydetti:

"İşin insanlık boyutu bizim için çok önemli. Özellikle çocukların acılarını bir nebze olsun hafifletmek istedik. Biz de yerel yönetimler olarak bu yaraları sarmak için bir takım girişimlerde bulunduk."

Güzelbey, Suriyeli çocuklara verdikleri eğitimin yanı sıra sığınmacıların sağlık, gıda, giyim gibi ihtiyaçlarını karşılamak için de çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Abdurrahman Selahaddin ise okulun tüm giderlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanmasına şaşırdığını dile getirdi.

Konuşmaların ardında Filistin Büyükelçisi Maarouf, Güzelbey'e günün anısına el yapımı bir vazo hediye etti.

Muhabir: Zerin Özdilek/ Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: Sevil Çelik - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Filistin Büyükelçisi'nden Başkan Güzelbey'e Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement