Filistin'den ABD Heyetiyle İlgili Açıklama - Son Dakika
Güncel

Filistin'den ABD Heyetiyle İlgili Açıklama

Filistin yönetimi, ABD'nin bir Filistin devleti kurulmasını engellemek için alternatif siyaset ve projeler üretmeyi bırakması gerektiğini bildirdi.

23.06.2018 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin yönetimi, ABD'nin bir Filistin devleti kurulmasını engellemek için alternatif siyaset ve projeler üretmeyi bırakması gerektiğini bildirdi.

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner ve beraberindeki heyetin bölge ülkelerine gerçekleştirdiği ziyaretler ile anlaşma hazırlıklarının sonuç getirmeyeceğini ifade etti.

"ABD heyetinin, siyasi manevralar yaparak ve tarihi çarpıtmaya çalışarak sahte gerçekler üretilebileceği vehminden kurtulması gerekiyor." diyen Ebu Rudeyne, ABD'nin bir Filistin devleti kurulmasını engellemek için alternatif siyaset ve projeler üretmeyi bırakması gerektiğini dile getirdi.

Ebu Rudeyne, gerçek barışın, 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması ve bu bağlamda iki devletli çözümü öngören uluslararası kararlara bağlı kalmayı gerektirdiğini kaydetti.

"Yüzyılın Anlaşması" adı verilen planı görüşmek üzere Ortadoğu turuna çıkan Kushner ve Trump'ın Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt, salı gününden itibaren Ürdün, Suudi Arabistan, Mısır, Katar ve İsrail'i ziyaret etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin'den ABD Heyetiyle İlgili Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement