Filistin Devlet Başkanı Abbas, Mısır'da - Son Dakika
Güncel

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Mısır'da

Mısır'da resmi temaslarda bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, başkent Kahire'deki İttihadiyye Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi.

09.05.2016 18:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da resmi temaslarda bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, başkent Kahire'deki İttihadiyye Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi.

Filistin'in Kahire Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Abbas ile Sisi görüşmesinde farklı konuların gündeme geldiği ve özellikle de Filistin- İsrail barışı ile ilgili konferans önerisinin masaya yatırıldığı belirtildi.

Açıklamada, Abbas ve Sisi'nin görüşmesinde, Filistin ve Ortadoğu'da yaşanan son gelişmelerin yanı sıra Filistin'de ulusal birlik hükümetinin kurulması ve Fransa tarafından önerilen uluslararası bir barış konferansı düzenlenmesi önerisinin hayata geçirilmesi gibi konuların ele alındığı kaydedildi.

Resmi ziyarette bulunmak üzere dün Mısır'a gelen Filistin Devlet Başkanı Abbas, dün akşam Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ve Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile görüşmüştü.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean- Marc Ayrault, 30 Mayıs'ta Paris'te İsrail-Filistin barışının ele alınacağı bir uluslararası konferans düzenleneceğini bildirmiş, görüşmelere, ABD, Rusya, AB, BM, Arap Birliği, BM Güvenlik Konseyi ve yaklaşık 20 ülkenin yetkililerinin katılacağını açıklamıştı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Fransa'nın bu girişimini memnuniyetle karşıladığını duyurmuştu.

Filistinliler ile İsrail arasındaki barış görüşmeleri Nisan 2014'te askıya alınmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin Devlet Başkanı Abbas, Mısır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement