Filistin Devlet Başkanı Abbas Mısır Dışişleri Bakanı Şukri'yi kabul etti - Son Dakika
Dünya

Filistin Devlet Başkanı Abbas Mısır Dışişleri Bakanı Şukri'yi kabul etti

Filistin Devlet Başkanı Abbas Mısır Dışişleri Bakanı Şukri\'yi kabul etti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, işgal altındaki Batı Şeria'da Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'yi kabul etti.

20.07.2020 15:35  Güncelleme: 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, işgal altındaki Batı Şeria'da Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'yi kabul etti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Abbas, Ürdün'e ait bir helikopterle Filistin'e gelen Şukri'yi Ramahllah'taki Devlet Başkanlığı Sarayı'nda kabul etti.

Abbas, Şukri'ye İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın bazı kısımlarını "ilhak" etme planını engelleme konusunda ortaya konulan siyasi ve diplomatik çabaları aktardı ve Filistin davasında yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Hafız da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şukri'nin Abbas'a "Filistin halkı meşru haklarına kavuşuncaya dek Mısır'ın desteğinin süreceğini" söylediğini aktardı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, daha önce Abbas ile yaptığı telefon görüşmesinde, Mısır'ın Filistin'e olan "desteğini" vurgulamış ve Dışişleri Bakanı Şukri başkanlığında bir heyeti bu destek mesajını iletmek üzere Filistin'e göndereceğini ifade etmişti.

Şukri, dün Ürdün'ün başkenti Amman'da Kral Abdullah ile gerçekleştirdiği görüşmede Filistin-İsrail meselesini ele almıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Filistin Devlet Başkanı Abbas Mısır Dışişleri Bakanı Şukri'yi kabul etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bandırma'da kıyıya vuran cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor
    14:40 Bandırma'da kıyıya vuran cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kıyıya vuran erkek cesedinin kimlik tespiti için çalışma başlatıldı. Marmara Denizi'nde batan kargo gemisinin personelinden birine ait olduğu değerlendirilen cesedin kimliği, kaybolan personelin yakınlarından alınan DNA örnekleriyle tespit edilecek.

  • Gogglebox Dizisi Oyuncusu George Gilbey İş Yerinde Hayatını Kaybetti
    14:28 Gogglebox Dizisi Oyuncusu George Gilbey İş Yerinde Hayatını Kaybetti

    İngiltere'de popüler dizisi Gogglebox'un oyuncusu George Gilbey, iş yerinde yaşadığı yüksekten düşme kazası sonucu hayatını kaybetti. Ölüm haberini ilk olarak Gilbey'in kız kardeşi duyurdu. Essex Polisi, kazayı doğruladı. Gilbey, 2013'ten itibaren Gogglebox'da rol almış ve 2021'de üvey babasının ölümüne kadar devam etmişti. Dizi ekibi ve birçok ünlü isim, Gilbey için başsağlığı mesajları paylaştı.

  • 125 bin ton yardım malzemesi taşıyan 8. gemi Gazze yolunda
    14:18 125 bin ton yardım malzemesi taşıyan 8. gemi Gazze yolunda

    Türkiye'nin iyilik gemisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından temel insani malzemelere ihtiyaç duyan Gazze'liler için Mersin Limanı'ndan yola çıkıyor. Bugüne kadar 13 kargo uçağı ve 7 gemi ile ihtiyaç sahibi Gazze'lilere ulaşan Türkiye, 125 bin ton insani yardım malzemesini taşıyan bu 8. gemiyle yardımlarını sürdürüyor.


Advertisement