Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Türkiye De - Son Dakika
Güncel

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Türkiye De

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi davetlisi olarak bir dizi temasta bulunmak üzere Türkiye'ye geldi.

10.12.2012 20:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi davetlisi olarak bir dizi temasta bulunmak üzere Türkiye'ye geldi.

Abbas'ın, Filistin'in Birleşmiş Milletler'de (BM) üye olmayan gözlemci ülke statüsünü kazanmasının ardından yurt dışına yaptığı ilk ziyaret Türkiye'ye oldu.

Esenboğa Havaalanı'na özel bir uçakla saat 15.50'de gelen Abbas'ı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Ankara'daki çok sayıda Afrika ve Arap ülkelerinin büyükelçileri ve Filistinli gençler karşıladı.

Askeri tören kıtasını selamlayan Abbas daha sonra kendisini bekleyen büyükelçilerle tek tek tokalaşırken, Filistin halk oyunu ekibinden gençlerle selamlaştı. Gençler, Abbas'ın boynuna Filistin bayrağındaki renklerden oluşan atkı taktı. Abbas daha sonra Bakan Bayraktar ile Esenboğa Havalimanı'nın VIP salonunda yaklaşık 10 dakika görüşerek kaldığı otele geçti.

Yarın sabah saatlerinde Anıtkabir'i ziyaret edecek olan Abbas'ı daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya'ya Köşkü'nde resmi törenle karşılayacak. Mahmud Abbas, TBMM Başkanı Cemil Çicek ardından da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

Erdoğan ve Abbas, Swiss Otel'de düzenlenen kutlama yemeğine katılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Türkiye De - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement