Filistin Fetva Kurulu BAE ve Umman'dan Mescid-i Aksa'ya yapılan "normalleşme ziyaretlerini" kınadı - Son Dakika
Güncel

Filistin Fetva Kurulu BAE ve Umman'dan Mescid-i Aksa'ya yapılan "normalleşme ziyaretlerini" kınadı

Filistin Fetva Kurulu BAE ve Umman\'dan Mescid-i Aksa\'ya yapılan "normalleşme ziyaretlerini" kınadı

Filistin Fetva Kurulu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Umman'dan iki heyetin, İsrail polisinin koruması altında ve İsrail Dışişleri Bakanlığı çalışanlarının eşliğinde Mescid-i Aksa'ya yaptığı "normalleşme ziyaretlerini" kınadı.

22.10.2020 17:35  Güncelleme: 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin Fetva Kurulu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Umman'dan iki heyetin, İsrail polisinin koruması altında ve İsrail Dışişleri Bakanlığı çalışanlarının eşliğinde Mescid-i Aksa'ya yaptığı "normalleşme ziyaretlerini" kınadı.

Hükümete bağlı Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, "Mescid-i Aksa'ya yapılan normalleşme ziyaretleri, işgalci İsrail askerlerinin ve yerleşimcilerin yıllar boyu Aksa'ya yaptığı saygısızca baskınlardan farklı değil." ifadelerine yer verildi.

Mescid-i Aksa'nın Müslümanlara ait olduğuna ve "İsrail'le normalleşme ziyaretleri" dışında bütün ziyaretçilerin hoş karşılanacağına vurgu yapılan açıklamada, "tehlikeli" olarak nitelenen söz konusu ziyaretlerin olumsuz yansımaları olacağı kaydedildi.

Umman ve BAE'den gelen iki heyet, geçen günlerde İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmişti.

İsrail ile BAE ve Bahreyn arasında "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik anlaşmalar 15 Eylül'de Beyaz Saray'da düzenlenen resmi törende imzalanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin Fetva Kurulu BAE ve Umman'dan Mescid-i Aksa'ya yapılan 'normalleşme ziyaretlerini' kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de Turizm Haftası kapsamında Vali İlhami Aktaş'a ziyaret
    13:02 Çanakkale'de Turizm Haftası kapsamında Vali İlhami Aktaş'a ziyaret

    Çanakkale'de 48'inci Turizm Haftası dolayısıyla turizmciler, Vali İlhami Aktaş'ı ziyaret etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, ÇOMÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz ve diğer yetkililer, Vali Aktaş ile görüşerek Turizm Haftası etkinlikleri hakkında bilgi paylaştılar. Vali Aktaş, ziyaretten memnuniyetini dile getirerek çalışmalarda başarılar diledi.

  • Osmaniye'de uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı
    13:00 Osmaniye'de uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı

    Osmaniye'de jandarma ekiplerinin uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde düzenlediği operasyonlarda, gözaltına alınan 7 şüpheliden 2'si tutuklandı. Yapılan aramalarda ise 31 gram bonzai maddesi, 8 sentetik hap, 2 gram metamfetamin maddesi ve 1 gram eroin maddesi ele geçirildi.

  • Bayram tatilinde 75 kişi hayatını kaybetti
    13:00 Bayram tatilinde 75 kişi hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı'nı da kapsayan 9 günlük tatilde meydana gelen 6 bin 350 kazada 75 kişinin hayatını kaybettiğini, 10 bin 810 kişinin yaralandığını söyledi. Yerlikaya, 26 bin 804 güvenlik personelinin görev yaptığı tatil boyunca 3 milyon 642 bin 538 denetim gerçekleştirildiğini kaydetti. Bakan Yerlikaya ayrıca, Düzce'de yapılan selektör işlemlerinin tamamının iptal edildiğini duyurdu.

  • Hasanbeyli ilçesinde otomobil alev alıp yandı, 1 kişi yaralandı
    12:59 Hasanbeyli ilçesinde otomobil alev alıp yandı, 1 kişi yaralandı

    Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesinde direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil yol kenarına savruldu ve alev aldı. Kazada 1 kişi yaralandı. İtfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi.

  • Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi 3 Kupa Kazandı
    12:58 Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi 3 Kupa Kazandı

    Kuşadası Belediyesi Halk Dansları Akademisi Spor Kulübü (KUŞADANS), Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun Aydın'da düzenlediği yarışmada büyükler ve minikler kategorisinde 3 kupa birden kazandı.


Advertisement