Filistin'in Ankara Büyükelçisi Maarouf, Malatya'da - Son Dakika
Yerel

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Maarouf, Malatya'da

Maarouf, Belediye Başkanı Çakır'ı ziyaret etti

05.07.2013 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Maarouf, ziyarette yaptığı konuşmada, gelecek yıl Kayısı Festivali kapsamında "Filistin Kültür Günü"nü düzenlemeyi düşündüklerini belirtti.

Ramazan ayının son haftası Filistin'deki mahkumların aileleri için bir kampanya yapacaklarını anlatan Maarouf, "Filistin'deki mahkum aileleri için yardım toplayacağız. Özellikle dikiş makineleri tedarik etme yönünde bir kampanya yapacağız. Sanayicilerle birlikte sağlanacak makinelerle biri Gazze'de biri de Batı Şeria'da olmak üzere 2 fabrika kurulacak. İnşallah bu anlamda da sizin desteklerinizi alacağız" ifadelerini kullandı.

Çakır da Maarouf'u Malatya'da ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, "Filistin bizim için çok önemli. Bu açıdan Filistin'i temsilen de kendisini her zaman saygıyla ve büyük bir muhabbetle karşılıyoruz" diye konuştu.

Filistin'de yaşanan her hukuksuzluk ve adaletsizliğin Türk Milleti'ni derinden üzdüğünü vurgulayan Çakır, "Bu zulümlerin, haksızlığın bir an önce ortadan kalkması hepimizin ortak temennisi. İnşallah bunlar bir an önce son bulur; Filistin, o özlemiş olduğu özgürlüğüne, bağımsızlığına bir an önce kavuşur" ifadelerini kullandı.

Çakır, Filistinli mahkum aileleri için düzenlenecek kampanyaya da ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Maarouf, Çakır'a Filistin'in Jerusalem kentindeki Mescidi Aksa ve Kubbetüs Sahra Cami'nin göründüğü bir fotoğraf, Çakır da Maarouf'a kuru kayısı hediye etti. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Filistin'in Ankara Büyükelçisi Maarouf, Malatya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement