Filistin'in Dakar Büyükelçiliğinden "Kudüs-ü Şerif Ödülleri" - Son Dakika
Güncel

Filistin'in Dakar Büyükelçiliğinden "Kudüs-ü Şerif Ödülleri"

Senegal'in başkenti Dakar'da Filistin Büyükelçiliği tarafından "Kudüs-ü Şerif Ödülleri" verildi.

17.04.2019 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Senegal'in başkenti Dakar'da Filistin Büyükelçiliği tarafından "Kudüs-ü Şerif Ödülleri" verildi.

Filistin'in Dakar Büyükelçiliğinin Senegal Kültür ve Edebiyat Kulübü ile ortaklaşa düzenlediği etkinlikte, Arap dili ve kültürü ile Filistin meselesine yaptıkları katkı dolayısıyla ödüle layık görülen isimlere ödülleri takdim edildi.

Dakar İslam Enstitüsünde Kuran tilavetiyle başlayan ödül töreninde konuşan Filistin'in Dakar Büyükelçisi Safwat Ibraghith, Arapçanın dünyanın en belagatli ve zengin dillerinden biri olduğunu söyledi.

Ibraghith, 2 Kasım 1917 tarihli Balfour Deklarasyonu'na "hayır" dedikleri gibi ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık 2017'de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını da kabul etmediklerini belirtti.

İsrail hapishanelerinde yüzlerce masum Filistinlinin yıllardır tutuklu bulunduğunu hatırlatan Ibraghith, bu durumun Filistin'le dayanışma içindeki herkes için kanayan bir yara olduğunu dile getirdi.

Büyükelçi Ibraghith, "Filistin tek bir renk değildir, 4 renktir. Dört kıtanın birleştiği meseledir." ifadesini kullandı.

"Netanyahu Trump'a dayanarak zulme devam ediyor"

Filistinle Dayanışma Kolektifi Başkan M. Madieye Mbodj da uluslararası toplumun, İsrail'in açıkça Filistin'i işgal etmesine sessiz kaldığını vurguladı.

Mbodj, "(İsrail Başbakanı) Binyamin Netanyahu sırtını (ABD Başkanı Donald) Trump'a dayayarak Filistinlilere zulmetmeye devam ediyor." dedi.

İsrail'in zulme boyun eğmeyen Filistinlileri ya öldürdüğünü ya da hapse mahkum ettiğini belirten Mbodj, "Kudüs, Filistin'in başkentidir ve tüm Müslümanlara aittir." diye konuştu.

Programa aralarında İran, Tunus, Namibya ve Küba'nın Dakar Büyükelçilerinin de bulunduğu çok sayıda yabancı diplomat, Senegalli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din adamları ve bürokratlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin'in Dakar Büyükelçiliğinden 'Kudüs-ü Şerif Ödülleri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement