Filistin-İsrail Sorunu - Son Dakika
Güncel

Filistin-İsrail Sorunu

Filistin-İsrail Sorunu

İngiltere Başbakanı Theresa May, Ortadoğu barış sürecine ilişkin ülkesinin iki devletli çözüme inandığını belirterek, "İki devletli çözüm, yaşanabilir bir Filistin devleti ile güvenli bir İsrail anlamına geliyor.

08.02.2017 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Başbakanı Theresa May, Ortadoğu barış sürecine ilişkin ülkesinin iki devletli çözüme inandığını belirterek, "İki devletli çözüm, yaşanabilir bir Filistin devleti ile güvenli bir İsrail anlamına geliyor." dedi.

May, İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda her hafta düzenlenen "Başbakan'a Sorular" oturumunda, milletvekillerinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İktidardaki Muhafazakar Parti'nin milletvekili Sir Eric Pickles, May'e, "Hafta başında Londra'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşmesinde, Filistinli yetkililerle yüz yüze müzakereye başlaması için İsrailli mevkidaşına baskı yapıp yapmadığını" sordu.

"Birleşik Krallık olarak bölgede iki devletli çözüme inanıyoruz." ifadesini kullanan May, "İki devletli çözüm, yaşayabilir bir Filistin devleti ile güvenli bir İsrail anlamına geliyor." diye konuştu.

Ortadoğu'da bir anlaşma sağlanmasına yönelik pek çok ülkenin gayret sarfettiğini hatırlatan May, "Ancak yüz yüze müzakere ve süreci ileriye taşıma, en nihayetinde taraflara kalmıştır." dedi.

Netanyahu, pazartesi günü Londra'da May ile bir araya gelmişti. İkili görüşmede ticari konular başta olmak üzere iki ülke arasındaki ilişkiler, Ortadoğu sorunu, İsrail'in bölgesindeki gelişmeler ile İran konusu ele alınmıştı.

İngiliz hükümetinden dün yapılan açıklamada ise Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıracak yasa tasarısının İsrail Meclisi (Knesset) tarafından onaylanması kınanmıştı.

İngiltere ile İsrail arasındaki ilişkiler, son dönemde İngiltere'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) İsrail'in yasa dışı yerleşim yerleriyle ilgili kınama kararına verdiği destek nedeniyle gerilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin-İsrail Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement