Filistin Kültür Haftası Etkinlikleri Keçiören'de Başladı - Son Dakika
Yerel

Filistin Kültür Haftası Etkinlikleri Keçiören'de Başladı

Filistin Kültür Haftası Etkinlikleri Keçiören\'de Başladı

Keçiören Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı 5.Filistin Kültür Haftası Etkinlikleri başladı.

30.08.2013 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Keçiören Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı 5. Filistin Kültür Haftası Etkinlikleri başladı. Hafta boyunca Keçiörenliler, Filistin'in el sanatlarından sahne sanatlarına varan çeşitlilikteki etkinlikleri izleme imkanı bulacak.

Filistin Kültür Haftası'nın açılışı için Estergon Kalesi Türk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Filistin Kültür Bakanı Dr.Anvar Abuaishah, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf katıldı.

Filistin halkının Türk halkının kardeşi olduğunu vurgulayan Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, "Bizler kadim bir kültürün çocuklarıyız. Birinci Dünya Savaşı sırasında İslam'ın kutsal yerlerini korurken birlikte şehit düştük. Kudüs miraç demektir, bizim için ilk kıble demektir. Kudüs tüm semavi dinleri bir arada tutan hoşgörü şehridir" dedi. Bakan Çelik, Filistinlilerin haklarına kavuşmalarına yardımcı olmak amacıyla Osmanlı arşivlerini açtıklarını ifade ederek, "Kültürel çalışmalarımız iki ülke için de çok önemlidir. Ortadoğu'daki sorunların merkezinde Filistin- İsrail sorunu vardır. Filistin ve Türkiye sınırlarla ayrılmıştır, ama ilişkilerimiz Yakup ile Yusuf'un sevgisi kadar derindir" diye konuştu. Filistin Kültür Bakanı Abuaishah da, Türkiye'nin ülkesine verdiği destekten ötürü teşekkürlerini sunarken, "Bizler bir yere misafir olduğumuz zaman İsrail'den neler çektiğimizi anlatıyoruz. Bu bizim haklarımıza kavuşmamıza etkili olacaktır. Bu tarz etkinliklere katılımın çok olması bizi amacımıza daha rahat ulaştırır. Bu bize İsrail'in karşısında dik durmayı sağlıyor. Kültürel ilişkilerimizdeki ilerleme bizi daha da güçlü kılacaktır" mesajını verdi.

Filistin ve Kudüs'ün gönül coğrafyamızdaki en nadide yere sahip olduğunu dile getiren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, "Bu bölgede olan her şey bizi yakından ilgilendiriyor. Akan her kan bizleri derinden yaralıyor, ağlayan her çocuk bizleri derinden üzüyor" dedi. İki ülkenin hükümetler bazındaki üst düzey ilişkilerine yerel yönetimler olarak destek verdiklerini kaydeden Başkan Ak, "Keçiören Belediyesi, Filistin'in Ankara Büyükelçiliğine her türlü desteği sağlıyor. Filistin'de kardeş belediyelerimiz de bulunuyor. Kardeş belediyelerimiz ile tecrübelerimizi paylaşıp işbirliği yapıyoruz. Bunun yanısıra her yıl gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nde Filistin'i de misafir ediyoruz" diye konuştu.

Filistin Büyükelçisi Maarouf da, Kültür Haftası'na ev sahipliği yapan Başkan Ak'a teşekkür ederek "Keçiören Belediyesi her zaman Filistin'in ve Filistin meselesinin yanında duran, bize destek veren bir belediyedir. O yüzden kültür haftası açılışımızın Keçiören'de yapılmış olması bizi ayriyeten mutlu ediyor" dedi. Türkiye'de kendilerini yabancı olarak görmediklerine dikkat çeken Büyükelçi, Filistin'e ekonomik ve siyasi desteğini esirgemeyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini sunmayı da ihmal etmedi. Konuşmaların ardından Filistin Büyükelçisi Bakan Çelik'e ve Başkan Ak'a işlemeli porselen tabak hediye etti.

Toplu hatıra fotoğrafı çekiminden sonra protokol heyeti hep birlikte Filistin El Sanatları sergisini gezdi. Açılış programında sahne alan Filistinli sanatçıların konseri ve halk oyunları gösterisi büyük ilgi topladı.

9 Eylül 2013 tarihine kadar sürecek Kültür Haftası etkinlikleri Başkent Ankara ile sınırlı kalmayacak, İzmir, Manisa ve İstanbul'a da taşınacak. Etkinlikler çerçevesinde folklor gösterileri ve el sanatları sergileri düzenlenecek. Ayrıca el zanaatkarları hünerlerini canlı performanslarla ortaya koyacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Filistin Kültür Haftası Etkinlikleri Keçiören'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement