Filistinli Bergusi, Nobel Barış Ödülü Adayı - Son Dakika
Politika

Filistinli Bergusi, Nobel Barış Ödülü Adayı

Filistinliler, İsrail'de 14 yıldır tutuklu bulunan Filistinli Mervan el-Bergusi'nin Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi için destek kampanyası başlattı.

12.04.2016 17:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistinliler, İsrail'de 14 yıldır tutuklu bulunan Filistinli Mervan el-Bergusi'nin Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi için destek kampanyası başlattı.

Ramallah'taki Filistin Yasama Konseyi binası önünde destek etkinliğini düzenleyen Filistinliler, Bergusi'nin posterleriyle beraber serbest bırakılması çağrısında bulunan yazılı pankartlar taşıdı.

Etkinlik kapsamında AA muhabirine konuşan Filistin Esirler Cemiyeti Başkanı Kudra Faris, "Bizler Bergusi'nin serbest bırakılması için uluslararası kampanyayı üç yıl önce Nelson Mandela gibi 27 yıldır cezaevinde bulunan direniş önderinin ülkesi olan Güney Afrika'dan başlattık. Tam olarak da Mandela'nın kaldığı hapishanenin yer aldığı Roben Adası'ndan. Bugün ise Bergusi'nin adaylığının desteklenmesi için resmen kampanyayı başlattığımızı ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Faris, Bergusi'nin Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi için başlattıkları destek kampanyasıyla ilgili birçok şahsiyetle görüştüklerini ve uluslararası örgütlere destek için çağrıda bulunduklarını kaydetti.

Destek kampanyası etkinliğine Filistinli tutuklularla ilgilenen birçok kuruluş, Filistin Yasama Konseyi milletvekilleri, Filistinli çeşitli grupların liderleri ile bazı aktivistler katıldı.

Filistinli Mervan el-Bergusi'nin Nobel Barış Ödülü adaylığına destek kampanyası çerçevesinde Tunus'ta bulunan Mervan el-Bergusi'nin eşi Avukat Fedva el-Bergusi de daha önce " Güney Amerika'dan direnişçi ve Nobel Barış Ödüllü Adolfo Pérez Esquivel'in Mervan el-Bergusi'yi Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterdiğini söyleyerek, Tunus Diyalog Dörtlüsü'nün de eşini barış ödülüne aday göstereceğini aktarmıştı.

Mervan el-Bergusi Filistin'deki 1987 İntifada Hareketi'nin önemli aktörlerinden biri olarak kabul ediliyor. Filistin Fetih Hareketi'nde önemli görevler yürütmüş olan Bergusi, 2002'den bu yana İsrail'de tutuklu bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Filistinli Bergusi, Nobel Barış Ödülü Adayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement