Filistinli güreşçinin tek hedefi Türkiye adına yarışmak - Son Dakika
Spor

Filistinli güreşçinin tek hedefi Türkiye adına yarışmak

Filistinli güreşçinin tek hedefi Türkiye adına yarışmak

Filistinli güreşçi Ali Aburumaila, Ankara Elmadağ Güreş Kampı'nda serbest güreş milli takımı ile antrenman yapıyor.

31.01.2020 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistinli güreşçi Ali Aburumaila, Ankara Elmadağ Güreş Kampı'nda serbest güreş milli takımı ile antrenman yapıyor. Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulunan Aburumaila, Filistin'de çok stresli bir hayat yaşadıklarını belirterek, "Ben 2012 yılında güreşe başladım. Çünkü hayatımız çok stresli geçiyor. Spor yaptığımız an stresleri atıyoruz. Güreş, boks, koşu fark etmez, içimizdeki stresleri atıyoruz. O nedenle severek bu spora başladım. Çünkü içimde ağırlık var ve onu atıyorum" diye konuştu.

"FİLİSTİN'DE BİR HAPİSHANEDE GİBİ YAŞIYORUZ"

8 yıldır güreş yaptığını belirten Ali Aburumaila, "Dünyaya geldiğimiz andan itibaren savaş gördük. Anlayamadık ne oluyor, ne var ne yok. Yavaş yavaş ailelerimizden eğitim alarak, arkadaşlarımız, ağabeylerimiz, ustalarımızdan anladık olayları. Toprağımız çalındı anladık. Ben Filistin vatandaşı olarak istediğim yere gidemiyorum. Filistin'de yaşıyorum ama sanki hapishanede yaşıyoruz. İstediğimiz zaman evimizden çıkamıyoruz, istediğimiz şeyi konuşamıyoruz. Aynı zamanda işgalci istediği her şeyi yapıyor.. Öldürür, çalar, istediği şeyi alır ve bunu gücüyle yapar. Filistin halkı kendini savunamıyor" dedi.

"HİÇ TEKNİĞİM YOKKEN FRANSA'DA BİRİNCİ OLDUM"

Ali Aburumaila, Filistin'de yaşadıklarından dolayı spora başladığını ifade ederek, "2012 yılında güreşe başladım. Çünkü hayatımız çok stresli geçiyor. Spor yaptığımız anda stresleri atıyoruz. Güreş, boks, koşu fark etmez, içimizdeki stresleri atıyoruz. O nedenle severek bu spora başladım. Çünkü içimde ağırlık var ve onu atıyorum. 2014'te Fransa'ya gittim ve Filistin'i temsil ettim. Orada 1'inci oldum. Hiç tekniğim yoktu ama inanıyoruz, gücümüz var. Filistin'de hiç malzememiz yok, imkanımız yok, federasyon var ama ufak tefek bir şey" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'YE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM"

İsrail askerlerinin yaptığı zulümden bahseden güreşçi, "Bir de evimizden çıkarken her an geri dönebiliriz. Az önce söylediğim gibi hapishanede yaşıyoruz. İsrail askerleri sokakta oluyor, onlar her istediği zaman dön diyebiliyor ve onlar dön dediklerinde dönmen gerekiyor. Bir şey diyemezsin, ölürsün. Düşünebiliyor musunuz ne kadar kötü bir durumdayız. Filistin'de imkanlar sıfır. Ama Türkiye'ye geldiğimizde her şey değişti. Avrupa, Dünya şampiyonlarıyla oturup sohbet ederek, onların teknikleri, samimiyetleri, dost olarak konuşmaları ki ağabeylik kazandık burada. Ben geldiğimde hiç böyle düşünmemiştim. Ustalarımız, ağabeylerimiz gerçekten çok şefkatli bir şekilde davranıyorlar. Ondan dolayı gerçekten Türkiye halkına çok teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

"YILLARDIR TÜRKİYE FİLİSTİN İÇİN MÜCADELE EDİYOR"

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'a teşekkür eden Ali Aburumaila, Türkiye'nin Filistin'e verdiği desteğin önemine vurgu yaprak, "Yıllardır Türkiye, Filistin için mücadele ediyor. Bunu herkes biliyor. Ben Filistin adına Avrupa şampiyonalarına katılamıyorum. Çünkü bazı ülkeler Filistin'i tanımıyor. Tanımadığı için bize vize vermiyor. Bu nedenle Türkiye'yi temsil etmek istiyorum. Türkiye vatandaşlığı almaya çalışıyorum. Musa Aydın başkanım da bana çok yardımcı oluyor. Vatandaşlığı alıp Türkiye Şampiyonasına katılacağım, kendimi göstereceğim ve sonra da Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum. Türkiye ve Filistin bayrağı arasında benim için hiçbir fark yok. Ailem El-Halil şehrinde oturuyor. Genelde ağabeylerim çalışıyor, sıkıntılar yaşıyoruz. Yaralılar var, ailemizden şehit olanlar var. Biz 7 kardeşiz, Filistin için mücadele ediyoruz" dedi.

"TAHA AKGÜL EN BÜYÜK ÖRNEK"

Kendisine Taha Akgül'ü örnek aldığını vurgulayan güreşçi Ali Aburumaila, "Hedefim olimpiyatlar. 2024 Olimpiyatları'na katılıp kesinlikle madalya alıp ülkemizi temsil etmek ve milli marşımızı duyurmak istiyorum.Taha Akgül en büyük örnek. Taha ağabeyimizle sohbetimiz oldu, manevi olarak bana çok destek verdi. O'na da teşekkür etmek istiyorum. Şimdi bir sakatlık geçiriyor. Dualarımız onunla" diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan Türkiye adına yarışmak için sabırsız olduğunu ifade eden Filistinli güreşçi Ali Aburumaila, başkan Musa Aydın'a teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Spor Filistinli güreşçinin tek hedefi Türkiye adına yarışmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
    16:34 EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Bengisu Erçetin ve lisansüstü öğrencisi Nazlıcan İnci, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda çift kadınlarda bronz madalya kazanarak ilgili branşta tarihteki ilk madalyayı elde ettiler. Rektör Levent, öğrencilerin bu büyük başarısını kutlayarak, ülkemiz ve EBYÜ adına gurur verici bir başarı olduğunu belirtti ve başarıların devamını diledi.

  • Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor
    16:28 Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nın ilk yarışları yarın yapılacak. Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlikler, kentin renkli bir atmosfer kazanmasını sağlayacak. Organizasyona 29 ülkeden 140'ı yabancı olmak üzere toplam 380 sporcu katılacak.

  • Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı
    16:20 Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı

    Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen 'Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları' Samsun'da başladı. 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kamplarda 70 sporcuya eğitim veriliyor.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    16:19 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın deplasmanda Mondihome Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk bölümünde dinamik ısınma gerçekleştirildi. Bordo-mavili futbolcular, antrenmanın son bölümünde taktiksel ağırlıklı çalıştı. Takım, akşam saatlerinde özel uçakla Kayseri'ye hareket edecek.

  • 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak
    16:15 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak

    Vezirköprü ilçesinde düzenlenecek olan 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası için hazırlık toplantısı Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Şampiyona, 7 yarıştan oluşacak ve ilk ayağı Vezirköprü'de düzenlenecek. Şampiyonaya 38 farklı ilden 2 bin kişilik bir grup katılacak. Şampiyona, 14'üncü kez Vezirköprü'de düzenlenerek binlerce sporseveri bir araya getirecek.

  • Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak
    16:04 Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak

    Tahtalı Dağı'nın karlı zirvesinde düzenlenecek yarışta sporcular, 34 kilometrelik parkuru plaja kurulacak rampadan denize atlayışla tamamlayacak. Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan sporcuların mücadele edeceği yarış, Kemer bölgesinin bisiklet turizmi altyapısını ve coğrafyasını ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor.


Advertisement