Filistinli sağlık çalışanlarından İsrail cezaevlerindeki tutuklulara destek gösterisi - Son Dakika
Güncel

Filistinli sağlık çalışanlarından İsrail cezaevlerindeki tutuklulara destek gösterisi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: Pankart ve dövizlerle slogan atarak yürüyüş yapılması Göstericilerden detaylar Filistinli sağlık çalışanlarından İsrail cezaevlerindeki tutuklulara destek gösterisi RAMALLAH (AA) – Filistinli doktor, hemşire ve diğer sağlık kurumu çalışanları, İsrail'in cezaevlerindeki...

31.10.2019 17:00  Güncelleme: 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Pankart ve dövizlerle slogan atarak yürüyüş yapılması

Göstericilerden detaylar Filistinli sağlık çalışanlarından İsrail cezaevlerindeki tutuklulara destek gösterisi

RAMALLAH (AA) – Filistinli doktor, hemşire ve diğer sağlık kurumu çalışanları, İsrail'in cezaevlerindeki Filistinli tutuklulara yönelik uygulamalarını protesto etti.

Filistinli tutukluların durumlarıyla ilgilenen kurum ve sivil toplum kuruluşları ile sağlık kurumlarının çağrısı üzerine, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan Filistin'in eski lideri Yasir Arafat'ın anıt mezarı önünde toplanan yüzlerce kişilik grup, kentteki Menara Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

İsrail'in Filistinli tutuklulara yönelik ihlallerine tepki gösteren sağlık çalışanları, uluslararası topluma ihlallerini durdurması için İsrail'e baskı yapma çağrısında bulundu.

Gösteriye katılan Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, burada yaptığı konuşmada, Uluslararası Kızıl Haç Komitesini (ICRC), tutuklulara ve özellikle hasta olanlara yönelik sorumluluğunu üstlenmeye ve insani rolünü yerine getirmeye çağırdı.

İsrail makamlarına tıbbi delegelerin hapishaneleri ziyaret etmeleri ve tutukluların koşullarını ilk elden görmeleri için baskı yapmanın önemini vurgulayan Keyle, şunları söyledi:

"Bütün deliller, işgal devletinin tutukluların sağlığına ve yaşamlarına kasıtlı olarak zarar verdiğini ve cezaevlerini tutukluların yavaş ölümüne neden olacak hastalıkların yayılması için bir yer haline getiren sistematik bir politika izlediğini doğrulamaktadır."

Filistin Esirler Cemiyetine göre, İsrail cezaevlerinde 1967'den bu yana 56'sı tıbbi ihmal, 72'si işkenceyle olmak üzere 221 Filistinli tutuklu şehit oldu.

İsrail hapishanelerinde 5 binden fazla Filistinli var

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sıradan hale gelen gözaltılar sonrası aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlilerden bazıları günlerce gözaltı merkezlerinde tutuluyor.

İsrail, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Filistin resmi kaynaklarına göre, İsrail hapishanelerinde 500'e yakını idari tutuklu, 220'si çocuk olmak üzere 5 binden fazla Filistinli bulunuyor.

Filistinli sağlık çalışanlarından İsrail cezaevlerindeki tutuklulara destek gösterisi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistinli sağlık çalışanlarından İsrail cezaevlerindeki tutuklulara destek gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı
    23:24 Kayseri'de kız isteme kavgasında silahlı saldırı: 1 yaralı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız isteme esnasında çıkan silahlı kavgada bir kişi yaralandı. Kız istemeye giden bir kişi ile aile arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine saldırgan, yanında getirdiği pompalı tüfekle kızın abisine ateş etti. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Advertisement