Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Açtığı Dava Sayesinde, Eşinin Yasak Aşk Yaşadığını Öğrendi - Son Dakika
Güncel

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Açtığı Dava Sayesinde, Eşinin Yasak Aşk Yaşadığını Öğrendi

İzmir'de yaşayan 42 yaşındaki işçi, İstanbul'a giden ve burada bir iş adamıyla birlikteliğinden dünyaya gelen çocuğu çöp konteynerine attığını öğrendiği eşine boşanma davası açtı. İşçi bu olayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının açtığı dava sayesinde öğrendi

11.12.2018 09:26  Güncelleme: 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de yaşayan M.S. (42), kendisini terk edip İstanbul'a giden ve burada bir iş adamıyla birlikteliğinden dünyaya gelen çocuğu çöp konteynerine attığını öğrendiği eşi A.S.'ye (36) boşanma davası açtı. M.S., başına gelen bu olayı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının, terk edilen çocukla ilgili açtığı dava sayesinde öğrendi.

İzmir'in Bornova ilçesinde yaşayan ve bir fabrikada çalışan işçi M.S., 2004 yılında A.S. ile evlendi ve bir sene sonra da çocukları oldu. Senelerce birlikte yaşayan çiftin ilişkileri, A.S.'nin 2014 yılında İstanbul'da yaşayan ailesini ziyarete gideceğini söyleyip, 12 yaşında olan oğluyla birlikte evden çıkmasıyla son buldu. M.S. İstanbul'a gidip, kendisini terk eden eşiyle görüşmek istedi. Ancak A.S.'nin ailesi, kızlarının görüşmek istemediğini söyledi. M.S. de bunun üzerine İzmir'e döndü.

GELEN TEBLİGATA ŞAŞIRDI

İzmir'de yaşantısına devam eden ve resmi olarak boşanmayan M.S., 2016 yılının Nisan ayında kendisine mahkemeden gönderilen bir tebligatla şoke oldu. Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğü tarafından M.S. ve A.S.'ye açılan davanın tebligatında, 'yeni doğan ve doğumun ardından çöp konteynerine atılan kendilerine ait çocuğun, kurtarılıp çocuk yuvasına verildiği ve bir başka aile tarafından evlat edinilebilmesi için 'anne-babanın rızasının alınması gerektiği, bunun için de dava açıldığı bildirildi. İki yıldır eşiyle ayrı yaşayan M.S., bu durumu araştırdı. Kendisini terk eden eşi A.S.'nin İstanbul'da bir iş adamıyla birlikte olduğunu ve bu kişiden 2016 yılının Mart ayında çocuk doğurduğunu öğrendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Açtığı Dava Sayesinde, Eşinin Yasak Aşk Yaşadığını Öğrendi

ÇOCUĞU ÇÖP KONTEYNERİNE ATMIŞ

İddiaya göre, A.S. doğumun ardından bebeğini, İstanbul'un Avcılar ilçesinde bulunan Uran Caddesi üzerindeki bir çöp konteynerine bıraktı. Caddeden geçen ve ağlama sesi duyan bir kişinin ihbarı üzerine, bebek polis ekiplerince kurtarıldı. Olayla ilgili olarak ifadesi alınan ve 'bebeğe bakacak gücü olmadığı için bıraktığını' söyleyen A.S., daha sonra serbest bırakıldı. Yiğit ismi verilen ve M.S.'nin nüfus kütüğüne kaydedilen bebek ise Şeyh Zayed Çocuk Evleri'ne teslim edildi. Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğü, çocuğun bir başka ailece evlat edinilebilmesi için, M.S. ve A.S.'ye 'anne ve babanın rızasının kazanılması' davası açtı.

BOŞANMAK İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDU

M.S. bu öğrendiklerinin ardından İzmir 15'inci Aile Mahkemesi'ne başvurup, hem boşanma hem de çocuğun kendisinden olmadığı gerekçesiyle nesebin reddi davası açtı. Ancak Yiğit bebeğin 1,5 yaşında vefat etmesi nedeniyle, nesebin reddi davasından vazgeçen M.S. şimdi, boşanma davasının sonuçlanmasını bekliyor.

Öte yandan bebeğin ölmesiyle, Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğü tarafından açılan 'anne ve babanın rızasının kazanılması' davası da dayanaksız kaldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Açtığı Dava Sayesinde, Eşinin Yasak Aşk Yaşadığını Öğrendi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Açtığı Dava Sayesinde, Eşinin Yasak Aşk Yaşadığını Öğrendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Açtığı Dava Sayesinde, Eşinin Yasak Aşk Yaşadığını Öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (41)

  • Ss: Kadının yüzünü buzlamayın adamı buzlayın herkes görsün rezil kepazeyi 65 6 Yanıtla
  • naco: yillaaar yillar sonra o cope birakilan cocuk dayanilmaz vicdan azabi olarak geri donecektir sahibine 37 1 Yanıtla
  • Gerçekle yüzleşme: Bütün haklar kadına verilirse olacağı budur Nafaka konusu acilen düzeltilmeli. iyi kadın olduğu gibi kanunları kötüye kullanan kadınlarda mutlaka var bunları göz önünde bulundurularak kanılar çıkarılmalı . Hiç bir dinde hiç bir kültürde her zama kadın haklıdır diye birşey yok. Kadınlara pozitif ayrımcılığa yeter diyoruz. Hani kadın erkek eşitti hepsi palavra hep kadın haklı hep kadın haklı sonuç işte bu şimdi birileri kendi eserleriyle gurur duyuyormu acaba.... 32 5 Yanıtla
  • Fatih: Kadin cinayetlerinin yuzde 90 ni malesef kadinlarin yoldan cikmasi nedeniyle isleniyor aile yapimiz bozuldu.diziler kadin programlari sosyal medya internet ahlak birakmadi bacilarimizda normallesti boyle seyler 29 4 Yanıtla
  • Ryu: İnsanın kadın olası geliyor bunca haktan sonra 29 4 Yanıtla
  • meyve: kadın istihdamının sonuçları. 28 5 Yanıtla
  • bıktım ula: AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI süresiz nafakayı kaldırmalı nikah masasından kalkıp düğün bile yapamadan boşanan insanları ömür boyu süresiz nafakayla cezalandırılmamalı 32 1 Yanıtla
  • aa: erkekler yoldan cıkmamıs mı onları da kadınlar mı oldursun yoruma bal çınayetı savunuyor. 1 3
  • Bozkurt: agzına saglık Fatih 3 1
  • Ryu salagi: Mal kadin dusmani sumsuk maymun desem ona hakaretlik dingil. Kadini erkegi yok hayvanlar bazen onsanlardan iyi gunumizde degil asirlardir boylr hicbisey degismedi. Allah isini bilir sen kdin erkek diye ayiramazsin sumsuk ryu mali 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Diyarbakır'da hastane odalarına seccade ve dergi bırakıldı
    13:38 Diyarbakır'da hastane odalarına seccade ve dergi bırakıldı

    Diyarbakır'ın Silvan İlçe Müftülüğü tarafından Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesinde hasta ziyareti sonrası odalara seccade ve dergi; kitaplıklara ise Kur'an-ı Kerim bırakıldı. İlçe Müftülüğü öncülüğünde gerçekleştirilen 'Her Odaya Bir Seccade Projesi' kapsamında hastanede bulunan tüm odalara seccadeler ve dergiler yerleştirildi. Ayrıca, İlçe Müftülüğü tarafından yapılan kitaplıklar montelenip, başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere TDV Yayınevi kitapları yerleştirilip namaz tahtası bırakıldı. Hastane çalışanları, hasta ve yakınları yapılan bu ziyaret ve çalışmadan ötürü İlçe Müftülüğüne ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

  • Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek
    13:38 Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay'da gerçekleştirilen bir programda yaptığı konuşmada, bugün çekilecek kura ile 76 bin konutun dağıtımının gerçekleştirileceğini açıkladı. Bakan Özhaseki ayrıca, Hatay'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, depremden bu yana 224 milyar TL'lik yatırım yapıldığını belirtti.

  • Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Genç Girişimcilerle İftar Yaptı
    13:36 Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Genç Girişimcilerle İftar Yaptı

    Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu üyeleriyle iftarda bir araya geldi. Başkan Alan'ın ev sahipliğinde bir araya gelen genç girişimciler, sorunları ve çözüm yollarını istişare etti. İftar sonrası yapılan toplantıda, şehrin sorunlarına yönelik çözüm önerileri sunuldu ve gelecekte Elazığ'ı yönetecek gençlerin yetişmesi hedeflendi.

  • CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Şahan, rezerv alan ilanına tepki gösterdi
    13:34 CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Şahan, rezerv alan ilanına tepki gösterdi

    CHP Şişli Belediye Başkan adayı Resul Emrah Şahan, Şişli'nin merkezinde rezerv alan ilan edilmesine tepki gösterdi. Şahan, Cumhur İttifakı İBB Adayı Murat Kurum'un imzasıyla yapılan bu projenin Şişli ve İstanbul'a hangi deprem sorununa çözüm ürettiğini sordu.

  • Kazakistan'ın Barış Gücü, BM Golan Tepeleri'ndeki Görevine Başladı
    13:33 Kazakistan'ın Barış Gücü, BM Golan Tepeleri'ndeki Görevine Başladı

    Kazakistan'ın 139 askerden oluşan barış gücü, Birleşmiş Milletlerin (BM) Golan Tepeleri'ndeki Ateşkes Gözlem Gücü (UNDOF) misyonunda görevlerine başladı. Kazak askerler, Golan Tepeleri'ndeki BM Gözlem Üssü'nde tanıtım programı düzenlendi ve günlük görevlerine başladı. Kazakistan Parlamentosu tarafından onaylanan bu misyon, ülkenin ilk bağımsız barış gücü olarak tarihe geçti.

  • Albüm: Apple, Çin'in Shanghai Kentinde Sekizinci Mağazasını Açıyor
    13:31 Albüm: Apple, Çin'in Shanghai Kentinde Sekizinci Mağazasını Açıyor

    SHANGHAİ, 19 Mart (Xinhua) -- Apple, bu ay Shanghai'da 8. mağazasını açarak ülkedeki geniş ağını daha da büyütmeye hazırlanıyor.

  • Tekirdağ'da Tefecilik ve Nitelikli Yağma İddiasıyla Gözaltına Alınan 4 Zanlı Tutuklandı
    13:31 Tekirdağ'da Tefecilik ve Nitelikli Yağma İddiasıyla Gözaltına Alınan 4 Zanlı Tutuklandı

    Tekirdağ'da tefecilik ve nitelikli yağma suçlarıyla ilgili operasyon düzenlendi. Operasyonda ele geçirilen silah ve diğer delillerle birlikte 11 zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan 4'ü tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye, kendi haberleşme uydularını üretebilen 10 ülkeden biri olacak
    13:31 Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Türkiye, kendi haberleşme uydularını üretebilen 10 ülkeden biri olacak

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin önümüzdeki 3-4 ay içinde TÜRKSAT 6A'yı uzaya göndereceğini ve kendi haberleşme uydularını üretebilen 10 ülkeden biri olacağını söyledi. Bakan Kacır, Türkiye'nin gençlerin enerjisiyle Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğuna devam ettiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin uzay alanında da başarı hikayesini sürdürmek istediklerini ve Aya Erişim Programı'nın olduğunu ifade etti.


Advertisement