Film Okuma Günleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Film Okuma Günleri Başladı

Film Okuma Günleri Başladı

Dünya ve Türk sinemasının en seçkin filmleri mercek altına alınıyor.

12.11.2012 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi "Kültür Sanat Günleri" kapsamında Dünya ve Türk Sineması'nın en seçkin yapıtlarının ele alındığı "Film Okuma" programı başlattı. Filmlerin derinlemesine bir tahlille incelendiği program Kasım ayı boyunca Salı günleri Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği'nin Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi'nde gerçekleştirilecek. Film Okuma programı, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçılarından Aysel Yılmaz, Kocaeli Üniversitesi Tarih bölümü son sınıf öğrencisi Hamza Emekli ve Kocaeli Üniversitesi Radyo Televizyon öğrencisi Nihat Çelik rehberliğinde yürütülecek.

SİNEMASEVERLER İLGİ İLE İZLEDİ

Film Okuma programının ilki geçtiğimiz hafta Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi'nde Şehir Tiyatroları sanatçısı Aysel Yılmaz'ın katılımıyla başladı. Yılmaz programda "Sinemada Bilinçli Seyirci Olmak ve Kısa Film Gösterimi" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Sinemaseverlerin ilgisiyle gerçekleşen programda Yılmaz, Film Okumanın anlamı ve içeriği hakkında bilgi verdi.

ETKİNLİK PROGRAMI

Film Okuma etkinliği Kasım ayı boyunca Salı günleri 18.00'de Sanat Edebiyat ve Kültür Akademisi'nde devam edecek. 13 Kasım Salı günü Aysel Yılmaz " Ahmet Uluçay'ın kısa filmleri ve Kısa Film Üzerine" konulu söyleşisi ile sinemaseverlerin karşısında olacak. Yılmaz, 20 Kasım Salı günü ölümünün 3. yıldönümü nedeniyle Ahmet Uluçay sineması üzerine konuşacak ve "Ahmet Uluçay Sineması: Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" konulu bir söyleşi gerçekleştirecek. 27 Kasım Salı günü ise Hamza Emekli, "Charlie Chaplin Sineması: "Büyük Diktatör" filmiyle ilgili fikirlerini aktaracak.

FİLM OKUMAK NEDİR?

"Film Okuma" en basit anlamıyla bir filmin satır aralarını incelemek anlamına geliyor. İlk seyirde fark edilmeyen derinlik, ayrıntı ve alt anlamlar seyirci tarafından yeniden mercek altına alınıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Film Okuma Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement