Final Four Maçları Ne Zaman Başlıyor? İşte Final Four Maç Saatleri - Son Dakika
Spor

Final Four Maçları Ne Zaman Başlıyor? İşte Final Four Maç Saatleri

Final Four Maçları Ne Zaman Başlıyor? İşte Final Four Maç Saatleri

Basketbolseverler final four maçlarını heyecanla bekliyorlar. Tarihte ilk kez, iki Türk takımı dörtlü finale kalmayı başardı. Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nde dörtlü finaline karşı karşıya gelecekler. Peki final four maçları ne zaman başlıyor? Final four maç saatleri nedir?

14.05.2019 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde normal sezonun ardından play-off maçları da tamamlandı ve Dörtlü Final eşleşmeleri geçen hafta belli oldu. Rakiplerini eleyen Fenerbahçe Beko, CSKA Moskova, Real Madrid ve Anadolu Efes, Dörtlü Final'e kaldılar.Böylece tarihte ilk kez iki Türk takımı final four'a kalmış oldu. Dörtlü Final'in ilk gününde iki Türk takımı Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes karşılaşacak. Final four maç günü ve yayın saatleri haberimizde.

FİNAL FOUR MAÇLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

İspanya'nın Vitoria-Gasteiz şehrinde 17- 19 Mayıs'ta düzenlenecek Dörtlü Final'in ilk gününde iki Türk takımı Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes, son şampiyon İspanyol ekibi Real Madrid'le de Rus temsilcisi CSKA Moskova karşılaşacak. Bu maçları kazanan takımlar 19 Mayıs Pazar günü finalde şampiyonluk, kaybedenler ise üçüncülük mücadelesi verecek.

17-19 Mayıs tarihlerinde İspanya'nın Vitoria Gasteiz şehrinde düzenlenecek olan THY Euroleague Final Four'unda iki temsilcimiz Fenerbahçe Beko ile Anadolu Efes, 17 Mayıs Cuma günü 19:00'da beIN SPORTS ekranlarında karşı karşıya gelecek.

ANADOLU EFES 18 YIL SONRA FİNAL FOUR'DA!

Anadolu Efes, 18 yıl aradan sonra Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldı. Tarihinde 1999-2000 ve 2000-2001'de (Suprolig) Dörtlü Final oynama başarısı gösteren lacivert-beyazlılar, 2001-2002'den itibaren tek isim altında gerçekleştirilen Avrupa Ligi'nde ise ilk kez son 4 takımın yer alacağı organizasyona kalma başarısı gösterdi.

Ergin Ataman'ın 3. Dörtlü Final'i

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, kariyerinde 3. kez Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kalma başarısı gösterdi.

1999-2000 sezonunda o dönemli adıyla Suprolig'de mücadele eden Anadolu Efes'i çalıştıran Ataman, lacivert-beyazlı ekibi Dörtlü Final'e taşıdı. Daha sonra İtalya'nın köklü basketbol takımlarından Montepaschi Siena'nın başına geçen tecrübeli çalıştırıcı, bu ekiple 2002-2003 sezonunda Dörtlü Final'de yer aldı.

Ataman, üçüncü Dörtlü Final'ini Anadolu Efes'in başında bu sezon yaşayacak.

DÖRTLÜ FİNALDA TÜRK DERBİSİ

THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'de iki Türk takımı finale yükselmek için birbiriyle karşılaşacak.

Barcelona Lassa'yı saf dışı bırakan Anadolu Efes ile play-off çeyrek final serisinde Litvanya'nın Zalgiris takımını geçen Fenerbahçe Beko Dörtlü Final'de eşleşti. Bu sayede bir Türk takımının finalde yer alması kesinleşmiş oldu.

Avrupa'nın 1 numaralı organizasyonda Fenerbahçe 5, Anadolu Efes ise 3. kez Dörtlü Final'e yükseldi. Türk basketbol tarihinde ilk kez 2 takım birden Dörtlü Final'de yer alacak.

FENERBAHÇE ÜST ÜSTE 5. KEZ FİNAL FOUR'DA

THY Avrupa Ligi'nde geride kalan 4 sezonda Dörtlü Final'e kalma başarısı gösteren Fenerbahçe Beko, Zalgiris'i eleyerek üst üste 5. kez Dörtlü Final'de mücadele etme hakkını kazandı.

Organizasyonda geride kalan üç sezonda final oynayan sarı-lacivertliler, 2017'de İstanbul'da düzenlenen Dörtlü Final'de önce İspanya temsilcisi Real Madrid'i sonra da Yunanistan ekibi Olympiakos'u yenerek Türk basketbol tarihinin erkeklerde en büyük kulüp başarısını elde etti ve şampiyonluğa ulaştı.

Fenerbahçe Beko, Dörtlü Final'in ilk maçında Anadolu Efes-Barcelona Lassa eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

Final Four Maçları Ne Zaman Başlıyor? İşte Final Four Maç Saatleri

FİNAL FOUR İSPANYA'DA

THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final, 17-19 Mayıs tarihlerinde İspanya'nın Vitoria Gasteiz şehrinde gerçekleştirilecek.

Dörtlü Final'de Rusya'nın CSKA Moskova takımı ile İspanya temsilcisi Real Madrid karşı karşıya gelecek. Anadolu Efes ile de Fenerbahçe Beko finale çıkmak için mücadele edecek.

Son Dakika Spor Final Four Maçları Ne Zaman Başlıyor? İşte Final Four Maç Saatleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement