Finallerde Rakipler Değişiyor, Kazananlar Aynı - Son Dakika
Spor

Finallerde Rakipler Değişiyor, Kazananlar Aynı

Sezonun ilk üç grand slam turnuvasında tekler finallerinde rakipler değişse de Serena Williams ve Novak Djokovic şampiyonluğu kimseye kaptırmadı.

14.07.2015 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sezonun ilk üç grand slam turnuvasında tekler finallerinde rakipler değişse de Serena Williams ve Novak Djokovic şampiyonluğu kimseye kaptırmadı.

Teklerde dünya klasmanının bir numaralı isimleri ABD'li Serena Williams ve Sırp Novak Djokovic, yılın ilk üç grand slam turnuvası olan Avustralya Açık, Roland Garros ve Wimbledon'da toplam beş kez kupayı havaya kaldırma başarısını gösterdi.

Geçen yıl düzenlenen ABD Açık'tan Wimbledon'a kadar tüm grand slam'leri kazanarak 2003 yılından sonra ikinci kez "Serena Slam" yapan ancak bu yıl ki ABD Açık'ı da kazanarak kariyerindeki "sezon grand slam" eksiğini gidermek isteyen 33 yaşındaki Serena Williams, bu yıl grand slam finallerinde üç farklı isimle karşılaşsa da sadece bir kez set vererek korttan şampiyon olarak ayrıldı.

Sert zeminde düzenlenen Avustralya Açık'ta finali Rus raket Maria Sharapova ile oynayan Serena Williams, güçlü rakibini 6-3 ve 7-6'lık setlerle mağlup ederek sezona grand slam zaferiyle başladı. ABD'li tenisçinin toprak kortta oynanan Roland Garros finalindeki rakibi ise Çek Lucie Safarova oldu. 28 yaşındaki Safarova karşısında 6-3, 6-7 ve 6-2'lik setlerle istediğini alan Serena Williams, bir ay sonra düzenlenen çim kort organizasyonu Wimbledon'a mutlak favori olarak geldi.

Güney Londra'da bu yıl 129'uncusu düzenlenen Wimbledon'da, eski şampiyonlardan Venus Williams'ı dördüncü turda, Victoria Azarenka'yı çeyrek finalde, Maria Sharapova'yı da yarı finalde safdışı bırakarak finale yükselen Serena Williams, finalde 20 numaralı seribaşı İspanyol Garbine Muguruza ile eşleşti.

Venezuela'da doğan, 3 yaşında tenise başlayan ve en sevmediği zemin olarak nitelendirdiği çim kortta kariyerinin ilk grand slam finaline yükselen Muguruza'nın da bileğini iki sette büken Williams, kariyerinin 60. grand slam turnuvası'nda 21. zaferini elde etti.

Serena Williams, 1990 yılında 33 yaşında kupayı kaldıran Martina Navratilova'yı 26 günle geride bırakarak grand slamlerde şampiyonluk yaşayan en yaşlı kadın tenisçi olarak tarihe geçti.

ABD'li sporcu, 30'lu yaşlarında toplam sekizinci grand slam'ini kazandı. Kariyerindeki 22 grand slam zaferiyle listenin zirvesinde yer alan Alman Steffi Graf ise ilk şampiyonluğunu 17 yaşında, son zaferini de 29 yaşında elde etti.

Muguruza'yı finalde mağlup ederek grand slam'lerdeki 280. galibiyetini alan Serena, bu alanda Steffi Graf'ı geride bıraktı ve "en çok maç kazanan üçüncü kadın tenisçi" oldu. Martina Navratilova 306 maçla ilk sırada, Chris Evert 299 maçla ikinci sırada yer alıyor.

Serena Williams, Wimbledon'ın ilk haftası tamamlandığında Singapur'un ev sahipliği yaptığı WTA Dünya Turu Finalleri'ne katılmayı garantileyen ilk sporcu oldu.

Djokovic, Nadal ve Federer'e biraz daha yaklaştı

Kazandığı grand slam sayılarına bakıldığında İspanyol Rafael Nadal ve İsviçreli Roger Federer'in gerisinde bulunan 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic, Avustralya Açık ve Wimbledon'da şampiyon olarak rakipleriyle makası biraz daha daralttı.

Sezonun ilk grand slam'inde, Avustralya Açık'ta ilk şampiyonluğunu almak isteyen Britanyalı Andy Murray ile finalde karşılaşan Djokovic, tie-break'e giden ilk iki setin ardından oyunu domine ederek 6-3 ve 6-0'lık setlerle maçı 3-1 aldı ve kariyerinin sekizinci grand slam'ini kazandı.

Bu yıl toplam altı şampiyonluk kazanan Djokovic, en büyük hayal kırıklığını toprak korttaki Roland Garros'ta yaşadı. Kazandığı dokuz şampiyonlukla bu turnuvanın mutlak favorisi Nadal'ı çeyrek finalde, Murray'i ise yarı finalde eleyerek finale çıkan Sırp raket, bugüne kadar hiç kaldıramadığı kupanın bir ucundan tutsa da İsviçreli Stan Wawrinka'ya 3-1 yenilmekten kurtulamadı.

Wimbledon'ın dördüncü turunda Kevin Anderson karşısında çok zorlanan ve ikinci güne sarkan maçta tur atlayan Djokovic, turnuvadaki dördüncü finalinde bu yıl Wimbledon'da kariyerinin en iyi performanslarından birini sergileyerek 10. kez finale yükselen 33 yaşındaki Federer ile eşleşti.

15 bin kişilik merkez kortta oynanan ve Avustralya Açık'ta olduğu gibi ilk iki seti tie-break'e giden maçı 3-1 kazanmayı başaran Djokovic, bu sezon grand slam'lerde üçte iki yaptı.

129'uncusu düzenlenen Wimbledon'da teklerde şampiyonluğa ulaşan ve 1 milyon 880 bin sterlin para ödülü kazanan 28 yaşındaki Sırp raket, dokuz grand slam kazanan sporcular arasında bu başarıya en geç yaşta ulaşan sporcu oldu. Rafael Nadal ve Bjorn Borg 24, Roger Federer ve Pete Sampras ise 25 yaşlarında kariyerlerinin dokuzuncu grand slam zaferlerini elde etmişlerdi.

2010 yılından bu yana çim kort sezonunu başka turnuvalara katılmadan doğrudan Wimbledon'da açan ve üç kez şampiyon olan Djokovic, Federer karşısında kazandığı final maçında aynı zamanda grand slam kariyerinin 200. galibiyetini aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Finallerde Rakipler Değişiyor, Kazananlar Aynı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı
    17:57 Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

    Beşiktaş, milli arada özel maçta VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Kevin Lasagna'nın golüne Ghezzal'ın cevabıyla maç eşitlendi. Al-Musrati, Rebic ve diğer bazı oyuncular kadroda yer almadı.

  • Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi
    17:53 Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi

    Kayseri'de otomobilin tıra çarptığı ve Wushu Kung Fu Avrupa şampiyonu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği kazada tutuklanan sürücü tahliye oldu. Kazada hayatını kaybeden Kaya'nın önce otomobili sürdüğü ancak daha sonra kendini kötü hissettiği için şoför koltuğuna başkasının oturduğu ortaya çıktı.

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    17:53 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Yeşil-beyazlı futbolcuların hırslı görüntüsü dikkat çekti.

  • Bakırköy'de Futbol Sahasına Yapılan Tesis Tartışmalara Yol Açtı
    17:28 Bakırköy'de Futbol Sahasına Yapılan Tesis Tartışmalara Yol Açtı

    Bakırköy Zuhuratbaba'da bulunan Yücespor futbol sahasına yapılmak istenen tesis, Bakırköy Belediyesi ile mahalle sakinlerini karşı karşıya getirdi. İnşaat çalışmasını engellemek için iş makinesinin önüne yatan mahalle sakinleri gözaltına alındı.

  • Milli Sporcu Buket Kaya'nın Hayatını Kaybettiği Trafik Kazasında Sanık Tahliye Edildi
    17:23 Milli Sporcu Buket Kaya'nın Hayatını Kaybettiği Trafik Kazasında Sanık Tahliye Edildi

    Kayseri'de milli sporcu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin hakkında dava açılan otomobil sürücüsü ilk duruşmada tahliye edildi. Sanık, olay günü alkol aldıklarını ve Buket'in aracı kullanamayacağını söylemesi üzerine direksiyona geçtiğini iddia etti. Kazada yaralanan müşteki, R.Ö'den şikayetçi olmadığını belirtti. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

  • Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final Maçlarının Programı Açıklandı
    17:14 Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final Maçlarının Programı Açıklandı

    Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçlarının programı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından duyuruldu. İlk maçlar 23 Nisan Salı ve 24 Nisan Çarşamba günleri oynanacak.

  • Söke Basket ve Kuşadası Academy, finalde karşı karşıya geldi
    17:08 Söke Basket ve Kuşadası Academy, finalde karşı karşıya geldi

    Söke Basket Spor Kulübü (SBK) ve Kuşadası Academy Spor Kulübü (KASK), gruplarındaki 7 maçını da yenilgisiz tamamlayarak finalde karşı karşıya geldi. Final maçında sporcular, velilere anlamlı bir mesaj vermek için pankart açtı. Kulüplerin antrenörleri ise çocukların kötü alışkanlıklardan kurtulması ve saygı değerlerini öğrenmelerinin önemini vurguladı. Her iki kulübün kurucu antrenörü ise velilere teşekkür etti ve çocukların gelişimi için çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

  • Trendyol Süper Lig'in 33. haftasının fikstürü açıklandı
    17:06 Trendyol Süper Lig'in 33. haftasının fikstürü açıklandı

    Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasının maç programını duyurdu. Beşiktaş - MKE Ankaragücü, İstanbulspor - Fatih Karagümrük, Konyaspor - Corendon Alanyaspor gibi maçlar bu hafta oynanacak.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başlıyor
    17:03 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başlıyor

    Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası, 27 ülkeden 108 sporcunun katılımıyla Antalya'da başlıyor. Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, organizasyonun Türkiye'de 7'nci, Antalya'da ise ilk kez düzenlendiğini belirtti. Vestel'in sponsorluğunda gerçekleştirilen organizasyonun Türk cimnastiğine büyük güç katacağı ifade edildi. Organizasyonun son günü 31 Mart'ta yapılacak.

  • Ahlatcı Çorum FK, Ankara Keçiörengücü maçına en iyi oyunlarını ortaya koymak için çıkacak
    17:00 Ahlatcı Çorum FK, Ankara Keçiörengücü maçına en iyi oyunlarını ortaya koymak için çıkacak

    Ahlatcı Çorum FK'nin teknik direktörü Serkan Özbalta, Ankara Keçiörengücü maçında en iyi oyunlarını sergilemek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Özbalta, takımının play-off hattında merkezi bir konuma geldiğini ancak henüz bir şeyin garantilenmediğini vurguladı. Mücadeleci ve inatçı bir şekilde oynayacaklarını ifade eden Özbalta, taraftarların desteğiyle istedikleri sonucu almayı hedeflediklerini söyledi.


Advertisement