Fındık Çorbası Özel Müşterileri İçin Kaynıyor - Son Dakika
Güncel

Fındık Çorbası Özel Müşterileri İçin Kaynıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Restoran işletmecisi Celal Öztürk'ün fındık çorbası içmesi, - Celal Öztürk'ün konuşması, - Aşçı Mustafa Gündüz'ün çorba pişirmesi, - Aşçı Gürbüz'ün konuşması, - Aşçı Gürbüz'ün çorbayı karıştırması, Fındık çorbası özel müşterileri için kaynıyor- Ordu'da farklı ve yeni lezzetler sunan restoran işletmecisi, ürünün tanıtımına katkı sağlamak ve sağlıklı tat oluşturmak için yaptığı ve olumlu yorumlar aldığı fındık çorbasını talebe göre pişiriyor- İşletmeci Öztürk: - "Fındık çorbasının özel müşterileri var. Çorbayı isteyenler olursa telefonla arıyor ve rezervasyon yaptırıyor" EYÜP ELEVÜLÜ - Ordu'da restoran işletmecisi Celal Öztürk, hem ürün tanıtımına katkı sağlamak hem de sağlıklı bir tat oluşturmak amacıyla talebe göre fındık çorbası pişiriyor.

09.07.2015 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Restoran işletmecisi Celal Öztürk'ün fındık çorbası içmesi, - Celal Öztürk'ün konuşması, - Aşçı Mustafa Gündüz'ün çorba pişirmesi, - Aşçı Gürbüz'ün konuşması, - Aşçı Gürbüz'ün çorbayı karıştırması, Fındık çorbası özel müşterileri için kaynıyor- Ordu'da farklı ve yeni lezzetler sunan restoran işletmecisi, ürünün tanıtımına katkı sağlamak ve sağlıklı tat oluşturmak için yaptığı ve olumlu yorumlar aldığı fındık çorbasını talebe göre pişiriyor- İşletmeci Öztürk: - "Fındık çorbasının özel müşterileri var. Çorbayı isteyenler olursa telefonla arıyor ve rezervasyon yaptırıyor" EYÜP ELEVÜLÜ - Ordu'da restoran işletmecisi Celal Öztürk, hem ürün tanıtımına katkı sağlamak hem de sağlıklı bir tat oluşturmak amacıyla talebe göre fındık çorbası pişiriyor.Perşembe ilçesinde 150 çeşit turşu yapımıyla tanınan Celal Öztürk, fındıkla yaptığı çorbayı özel istek üzerine müşterilerine sunuyor.İlçede 39 yıldır restoran işleten Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'in en önemli geçim kaynağı fındığı farklı lezzetlerle birleştirerek tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediğini söyledi.Restorana gelen bir müşterinin önerisi üzerine fındıklı çorba yapmaya başladıklarını anlatan Öztürk, "Hem sütlüsünü hem de acılısını denedim. İlk akşam sütlüsünü yaptım ve çorba tutuldu. Daha sonra fındığı çiğ köfteyle de buluşturduk" diye konuştu.Öztürk, çorbanın özel müşterileri olduğunu ve ramazanda da talep gördüğünü belirterek, "Çorbayı isteyen olursa telefonla arıyor ve rezervasyon yaptırıyor. İstedikleri şekilde fındıklı çorbayı yapıyoruz. Ramazanda iftarda bol bol tüketiliyor" ifadesini kullandı.Ordu'nun fındık üretimi ve lezzeti açısından önem arz ettiğini dile getiren Öztürk, sağlık açısından faydalı fındığın çorbasının da yararlı olabileceğini aktardı.- "Görünüş itibarıyla daha çok ezogelin çorbasını andırıyor"Aşçı Mustafa Gündüz ise fındığın yağlı olmasından dolayı fazla yağ kullanmadıklarına dikkati çekerek, "Yağlı bir ürün olduğu için tereyağ ve margarin kullanmıyoruz. Malzeme olarak çekilmiş fındık, fındık unu, soğan, salça, un, yağ, tuz ve baharat çeşitlerinden katıyorum" dedi.Fındık çorbasının, çok bilinen bir çorba çeşidi olmadığını, özel talep üzerine pişirildiğini anlatan Gündüz, "Görünüş itibarıyla daha çok ezogelin çorbasını andırıyor ama tat olarak çok farklı bir lezzet. İçindeki fındık kokusundan ve yedikçe tadından anlaşılıyor" diye konuştu.Fotoğrafçı Erol Canik de fındıklı çorbanın kendisi için vazgeçilmez tatlardan biri olduğunu belirterek, "Yöremizin yemeklerini çok seviyorum. Fındık bizim için önemli bir ürün. Bunu çorbayla buluşturmak harika bir fikir. Bu restorana gelmeden önce siparişini veririm ve arkadaşlarımla fındıklı çorbayı yeriz. Farklı lezzet oluşturdukları için işletme sahibini tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.Fındık çorbasının müşterilerinden Osman Çoluk da dışarıdan iş yerine yemek istediklerinde özel bir lezzet olduğu için fındık çorbasını tercih ettiklerini kaydetti.

Fındık Çorbası Özel Müşterileri İçin Kaynıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fındık Çorbası Özel Müşterileri İçin Kaynıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da Denize Kıyısı Bulunan İlçelerde Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi
    16:59 Hatay'da Denize Kıyısı Bulunan İlçelerde Temizlik Çalışması Gerçekleştirildi

    Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Arsuz, Dörtyol, Erzin, İskenderun, Payas, Samandağ ve Yayladağı ilçelerinde denize kıyısı bulunan bölgelerde temizlik çalışması gerçekleştirdi. 80 personelin katıldığı çalışmada, iş makineleriyle birlikte 158 kilometrelik sahil şeridi temizlendi.

  • MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu
    16:58 MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen MIYC Trio Cup Yat Yarışları'nın 4. ayak mücadelesi sonucunda şampiyonlar belirlendi. Türkiye, Hollanda ve Rusya'dan katılan 10 yelkenli yat ve 30 sporcu, rüzgar ve rakipleriyle mücadele ederek bitişe geldi. Dördüncü ayak ve genel sonuçların birincileri, kulüp bahçesinde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

  • Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi
    16:53 Sinop Boyabat'ta Engellilere Akülü Engelli Araçları Temin Edildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi. Müftülük Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, ramazan ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda yardımı dağıtırken, iki engellinin akülü engelli aracı talebiyle karşılaştıklarını belirtti. Hayırsever vatandaşların bağışlarıyla iki akülü araç temin edildi ve engellilere teslim edildi.

  • Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi
    16:49 Akdeniz Üniversitesi Üstün Performans Gösteren Öğretim Üyelerine Teşekkür Belgeleri Verdi

    Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen törende, bilimsel araştırma ve yayınlarda üstün performans gösteren öğretim üyelerine teşekkür belgeleri verildi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitenin bilimsel üretimi teşvik eden bir sistem oluşturduklarını ve bu sayede uluslararası iş birliğiyle gerçekleştirilen SCI yayın sayısının arttığını belirtti. Özkan, Akdeniz Üniversitesi'nin araştırma üniversitesi olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

  • Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor
    16:49 Diyarbakır'da depremde yıkılan apartmanın sanıkları yargılanıyor

    Diyarbakır'da geçen yıl meydana gelen depremde yıkılan Serin-2 Apartmanı'nda hayatını kaybedenlerin aileleri adalet arıyor. 4 tutuksuz sanığın yargılandığı davada, sanıklar hakkında 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

  • Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak
    16:48 Muğla'dan Dalaman Ortaokulu Öğrencileri Tarih Projesiyle Bölge Finallerine Katılacak

    Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları tarih projesiyle TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Yarışması'nda bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Proje, somut kültürel miras farkındalığının artırılmasında bütüncül turizm uygulamasını ele alıyor. Ayrıca, başka bir proje de değerler eğitimi alanında hazırlanarak bölge finallerinde yer alacak. Bölge finalleri, 22-25 Nisan tarihleri arasında Denizli'de düzenlenecek.

  • Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti
    16:46 Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli: Festivalimiz Çok Güzel Geçti

    Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, 13. Alaçatı Ot Festivali'nin ikinci gününde düzenlenen kortej yürüşünün ardından katılımcıların ve turizmcilerin çok memnun olduklarını ve festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.


Advertisement