Fındık Değil Oyun Bahçesine" Resim Yarışması - Son Dakika
Yerel

Fındık Değil Oyun Bahçesine" Resim Yarışması

Fındık Değil Oyun Bahçesine" Resim Yarışması

Ordu’da fındık bahçelerinde çocuk işçiliğini önlemeye yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla, 01-30 Nisan tarihlerinde ilk ve ortaokul öğrencileri arasında “Fındık Değil Oyun Bahçesine” adlı resim yarışması düzenlenecek.

25.03.2015 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da fındık bahçelerinde çocuk işçiliğini önlemeye yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla, 01-30 Nisan tarihlerinde ilk ve ortaokul öğrencileri arasında "Fındık Değil Oyun Bahçesine" adlı resim yarışması düzenlenecek.

2013 yılında çocuk işçiliğini önlemek adına üreticileri bilgilendiren ve 25 bin çuval dağıtan Durak Fındık A.Ş., çalışmalarını resim yarışması ile sürdürüyor. 19 ilçede 400 okul arasında 60 bin öğrenciyi kapsayacak yarışmanın ödül töreni Mayıs ayında yapılacak.

Projeyi basına tanıtan Durak Fındık Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Durak, amaçlarının çocuk işçiliğini önlemek olduğunu belirtti. Durak açıklamasında, "Ticaret Borsası ve Ticaret Odası ile beraber Ordu ili genelinde ilk ve orta dereceli okullarda resim yarışması düzenledik. Valilikten izin aldık. 19 ilçede 400 tane okul, 60 bin öğrenciyi kapsayan bir yarışma bu. Her ilçenin 1.'sine tam altın, 2.'sine yarım altın, 3.'süne de çeyrek altın verilecek. Bu işin amacı bütün ilçeleri bu işin içerisinde aktif olarak bulundurmak. Birinci olan öğrencilerin arasından da Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden oluşturulacak heyetin kararı doğrultusunda yine bir değerlendirme yapılacak. Bu derecelendirmede 1.'ye masaüstü bilgisayar, 2.'ye dizüstü bilgisayar, 3.'ye de tablet bilgisayar verilecek. Buradaki asıl amaç çocuk işçiliğinin yasak olduğuna dikkat çekebilmek" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fındık Değil Oyun Bahçesine' Resim Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement