Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği Başvuruları - Son Dakika
Güncel

Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği Başvuruları

Karadeniz'in önemli tarımsal ürünlerinden olan fındıkta, 2017 üretim yılı için alan bazlı gelir desteği başvurularının başladığı bildirildi.

22.09.2017 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz'in önemli tarımsal ürünlerinden olan fındıkta, 2017 üretim yılı için alan bazlı gelir desteği başvurularının başladığı bildirildi.

Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu başvuruların, resmi gazetede yayımlanan "Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair" tebliğ uyarınca başladığı ifade edildi.

Tebliğe göre, fındık üreticilerinin, 2017 üretim yılı fındık alan bazlı gelir desteği başvurularını 17 Eylül ile 29 Aralık 2017 tarihleri içerisinde yapmaları gerektiği vurgulanan açıklamada, "2017 üretim yılında çiftçi kayıt sistemi kayıtlarını yapmış veya güncellemiş olan fındık üreticilerimizin belirtilen tarihler içerisinde çiftçi kayıt sistemine kayıt oldukları İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine, şahsen veya yasal temsilcileri eliyle, başvuru dilekçelerini imzalamak suretiyle başvuru sürecini tamamlamaları gerekmektedir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, fındık üreticilerine başvuruları karşılığında her bir dekar için 170 lira destekleme ödemesi yapılacağı kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği Başvuruları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement