Finike'de "Okullar Hayat Olsun Projesi" Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Finike'de "Okullar Hayat Olsun Projesi" Tanıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ortaklaşa yürütülen "Okullar Hayat Olsun Projesi" Finike'de tanıtıldı."Okullar Hayat Olsun Projesi"nin temel amacının, okulların, veliler ve mahalle...

06.02.2012 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ortaklaşa yürütülen "Okullar Hayat Olsun Projesi" Finike'de tanıtıldı.

Canan Yavuz Gürkan Kız Teknik Meslek Lisesi Salonu'nda düzenlenen projenin tanıtım toplantısında konuşan Finike İlçe Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş,

"Okullar Hayat Olsun Projesi"nin temel amacının, okulların, veliler ve mahalle sakinlerinin hizmetine açılması olduğunu söyledi.

Okulların sosyal merkezler haline getirilmesinin amaçlandığını vurgulayan Güneş, ilçe ve beldelerdeki bazı okulların projeye uygun genişliğe sahip olduğunu kaydetti. Güneş, proje hakkında şunları anlattı:

"Bu proje ile okulların eğlenme-dinlenme aktivitelerine imkan veren, yaşayan, güvenli alanlar haline dönüştürülmesi amaçlanıyor. Okul bahçeleri Orman ve Su İşleri Bakanlığı, belediyeler ve ilgili sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılarak fiziki yapılarına uygun projelere göre yeniden düzenlenecek, peyzaj ve tasarımı yapılarak ve ağaçlandırılarak öğrencilerin, mahallelinin ve çevrenin yararlanabileceği alanlar haline getirilecek. Okulların eğitim öğretim saatleri dışında, hafta sonlarında ve yaz aylarında derslikleri, kütüphaneleri, bilgi teknoloji sınıfları, çok amaçlı salonları, konferans salonları, spor salonları ve okul bahçeleri toplum hizmetine açılacaktır."

Tanıtım toplantısına, Finike Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, Turunçova Belediye Başkanı Mehmet Salur, Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hüseyin Özbek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hızır Güneş, Orman İşletme Müdürü Faik Yılmaz ve okul müdürleri katıldı.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Finike'de 'Okullar Hayat Olsun Projesi' Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement