Finike'de Yapılacak Yeni Hal Kompleksi - Son Dakika
Yerel

Finike'de Yapılacak Yeni Hal Kompleksi

Finike'ye yapılması planlanan yeni hal kompleksi için, Kaymakam Mesut Yakuta, başkanlığında belediye toplantı salonunda komisyonculara bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

20.12.2012 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Finike'ye yapılması planlanan yeni hal kompleksi için, Kaymakam Mesut Yakuta, başkanlığında belediye toplantı salonunda komisyonculara bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Finike'ye yapılması planlanan hal kompleksi bilgilendirme toplantısına, Kaymakam Mesut Yakuta'nın yanı sıra Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç, Turunçova Belediye Başkanı Mehmet Salur, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hüseyin Özbek, Sahilkent ve Hasyurt Komisyoncular Derneği Başkanları, il genel meclisi üyeleri, siyasi parti ilçe temsilcileri ve komisyoncular katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Kaymakam Mesut Yakuta, toplantıya bu kadar geniş bir katılım olmasından dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi. İlçede çözüm bekleyen en acil konulardan birinin de yeni hal kompleksi yapımı olduğunu ifade eden Yakuta, Yeni Hal Yasası'na göre sistemin değiştiğini, yasanın olumlu ve olumsuz taraflarının uygulamadan sonra görüleceğini belirtti.

Yakuta, şöyle konuştu:

"İlçemiz başta narenciye olmak üzere tarım konusunda önemli bir potansiyele sahip. Bölgemizde tarımın gelişmesi, ülke ekonomisine maksimum katkı sağlaması açısından yapılacak hal kompleksinin büyük önemi olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde ilçemiz genelinde bulunan diğer belde belediyelerimizle hal birliği oluşturuldu. Bundan sonraki süreçte en kısa zamanda ilçemize modern bir hal kompleksi yapmaktır. Biz de kaymakamlık olarak yeni hal kompleksinin yapım sürecine müdahil olacağız."

Finike Hal Birliği Başkanı Muammer Genç de, ilçenin önemli bir sorununun çözümü için bir araya geldiklerini söyledi. Büyükşehir Yasası'nın çıkmasıyla Sahilkent Belediyesi'nin de, hal birliğine katıldığını anımsatan Genç, yeni hal kompleksinin yapımı için hazineden 65 dönümlük arsanın belirlendiğini kaydetti.

Sahilkent Belediyesi'nin mevcut hal alanının da tüzük değişikliğiyle hal birliğine dahil olduğunu hatırlatan Genç, "Böylece her belediye üçer temsilci ve yüzde 20 oranıyla eşit olarak temsil edilecek. İki olan hal derneğimiz tek dernek altında birleşecek. Bundan böyle dünü değil, bugünü ve yarını konuşma zamanıdır. Siyasi parti temsilcilerimiz, ilçe başkanlarımız, il genel meclis üyelerimiz ve sizlerin desteğiyle hep birlikte bu işin üstesinden geleceğimizi ümit ediyorum" dedi.

Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, 2004 yılında göreve geldiğinde ilk karşılaştığı sorunların başında hal konusunun olduğunu, planlar, kamulaştırma ve ödenek bulma gibi büyük sorunlarla karşılaştıklarını ifade etti. Büyükşehir Yasası ile belde belediyelerinin yaklaşık bir yıllık ömürlerinin kaldığını belirten Çırpar, buna rağmen Başbakanlık genelgesiyle hal yapmanın zor olduğunu dile getirdi.

Turunçova Belediye Başkanı Mehmet Salur, yeni halin Sahilkent'e yapılmasının uygun olacağını ve derneklerle işbirliğinin önemine dikkati çekti. Salur, gerekli olması halinde Hasyurt ve Sahilkent projelerinin de değişebileceğini bildirdi.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Yayıncı: Güç Gönel - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Finike'de Yapılacak Yeni Hal Kompleksi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement