Finlandiyalı Aile Eğitim İçin Türkiye'den Dünya Turu Başlatacak - Son Dakika
Güncel

Finlandiyalı Aile Eğitim İçin Türkiye'den Dünya Turu Başlatacak

Finlandiyalı Meretniemi ailesi, dijital sistem kurdukları tekneyle çıkacakları turla 75 ülke gezerek ülkelerinin eğitim sistemini dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor.

12.06.2016 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YUNUS İÇEN - Finlandiyalı Meretniemi ailesi, dijital sistem kurdukları tekneyle çıkacakları turla 75 ülke gezerek ülkelerinin eğitim sistemini dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor.

Finlandiyalı 43 yaşındaki Tuomo Meretniemi, 41 yaşındaki eşi Riikaa, çocukları Aarre (7), Kerttu (5) ve Martta (3), "Eğitim İçin Yelken Aç" adlı proje kapsamındaki turlarına yarın Antalya'nın Finike ilçesinden başlayacak.

Meretniemi ailesi, tekneleriyle 6 yılda 75 ülkeyi gezmeyi planlıyor. Aile, proje kapsamında ziyaret ettikleri ülkelerde Finlandiya eğitim sistemi hakkında seminerler verecek.

Tuomo Meretniemi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dijital ortamda eğitimin nasıl kullanıldığını göstermeyi ve Finlandiya eğitim sistemini dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

"Eğitim İçin Yelken Aç Projesi" kapsamında Microsoft, Lenovo, Claned Group gibi firmalarla ortak çalıştıklarını ifade eden Meretniemi, bu firmalarla okulları dijitalleştirecek basit bir çözüm olan "öğrenme servisini" geliştirmek için bir araya geldiklerini kaydetti.

"En önemlisi öğrencilerin öğrenme isteği"

Ziyaret ettikleri ülkelerde verecekleri seminerlerde ülkelerinin eğitim sistemini anlatacaklarını belirten Meretniemi, şunları söyledi:

"Her gittiğimiz ülkede yetkililerle görüşüp 'Eğitim sistemini nasıl geliştirebiliriz' diye konuşacağız. Amacımız 4-14 yaş arasındaki okul çağındaki çocuklara eğitimi dijital ortamda nasıl kullanmaları gerektiğini anlatmak. Bu çocukların eğitim ihtiyaçlarındaki çözüm noktalarını araştıracağız. Ayrıca, yaşlı insanların eğitimde teknolojiyi nasıl kullanacaklarını ve nasıl geliştireceklerini araştıracağız."

Finlandiya eğitim sisteminin uzun zamandır dünyada "bir numara" olduğunu savunan Meretniemi, bu durumun iyi öğretmenlere ve boş zamanların iyi şekilde değerlendirilmesine bağlı olduğunu ve eğitim sisteminin kalitesini artırdıklarını söyledi. En önemli noktanın ise "çocukların öğrenme isteği" olduğunu vurgulayan Meretniemi, "Finlandiya'daki eğitim sisteminin kaliteli olmasının asıl nedeni, öğretmenlerin öğretme isteği değil, öğrencilerin öğrenme isteğidir." dedi.

Çocuklarının yol sırasında teknedeki dijital ortam sayesinde eğitimlerinden geri kalmayacaklarını vurgulayan Meretniemi, "Çocuklarım, teknedeki dijital ortam sayesinde Finlandiya'daki öğretmenlerle iletişim kuracak ve eğitimlerini alabilecek. Skype üzerinden bağlanarak oradaki öğretmenlerden yardım alarak eğitimlerini tamamlayacaklar." şeklinde konuştu.

Meretniemi ailesi, Finlandiya'ya 2022'de dönmeyi planlıyor.

Ailenin, ziyaret etmeyi planladığı adalar ve ülkeler şöyle:

" Yunanistan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Hırvatistan, İtalya, Malta, Tunus, Fransa, İspanya, Portekiz, Morokko, Batı Sahra, Moritanya, Senegal, Gambia, Gine, Brezilya, Uruguay, Arjantin, Şili, Paskalya Adası, Fransız Polinezyası, Sosyete Adaları, Cook Adaları, Samoa, Tonga Krallığı, Fiji, Yeni Kaledonya, Yeni Zelanda, Vanuatu Cumhuriyeti, Solomon Adaları, Papua Yeni Gine, Palau, Endonezya, Filipinler, Brunei, Singapur, Malezya, Tayland, Burma, Andaman ve Nikobar Adaları, Sri Lanka, Hindistan, Maldivler, Seyşeller, Komorlar, Mayotte, Madagaskar, Mauritius, Reunion, Mozambik, Güney Afrika, Nambia, Saint Helena, Fransız Guyana, Venezuela, Trinidad Tobago, Barbados, Dominik Cumhuriyeti, Montserrat, Ntigua ve Barbuda, Saint Kitts ve Nevis Federasyonu, Anguilla, Porto Riko, Kolombiya, Panama, Nikaragua, Honduras, Guetamala, Belize, Meksika, Jamaika, Bahama, Kanada, İrlanda, Norveç, Danimarka, Almanya, İsveç ve Finlandiya."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Finlandiyalı Aile Eğitim İçin Türkiye'den Dünya Turu Başlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Boston Dynamics Yeni Atlas Robotu ve Özellikleri
    11:10 Boston Dynamics Yeni Atlas Robotu ve Özellikleri

    Boston Dynamics, Hyundai'ye satıldıktan sonra yeni Atlas robotunu tanıttı. Tamamen elektrikli olan yeni model, korku filmlerinden aşina olduğumuz sahnelere benzer bir video ile karşımıza çıktı. Yeni Atlas robotu, bir insandan hatta bir atletten çok daha güçlü ve esnek eklemlere sahip. Ayrıca daha insansı hareketlere sahip olan robot, insan boyutlarında ve daha atletik bir yapıya sahip. Yeni Atlas robotunun teknik ayrıntıları henüz açıklanmadı.

  • Elon Musk, Vine İçin Anket Açtı: Vine Videoları İçin Yeni Umut
    11:09 Elon Musk, Vine İçin Anket Açtı: Vine Videoları İçin Yeni Umut

    Elon Musk, Twitter'ı satın aldığı dönemde verdiği sözü hatırlatarak Vine için anket açtı. Ankette Vine geri gelsin mi ya da gelmesin mi sorusu soruldu ve şu ana kadar yapılan oylamada Vine geri gelsin diyenler yüzde 70 gibi bir oranla önde. Bu sonuçlar, uygulama için yeni bir dönemin kapısını açabilir.

  • Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı
    11:09 Bursa'da Tır ve Araç Kazaları: 2 Kişi Yaralandı

    Bursa'da meydana gelen kazalarda hafif ticari araç seyir halindeki tıra çarptı ve tır refüje devrildi. Nilüfer ilçesinde ise hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı. Her iki kazada da toplamda 2 kişi yaralandı ve polis olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

  • iPhone 17 Plus, ekran açısından beklentiyi karşılayamayabilir
    11:09 iPhone 17 Plus, ekran açısından beklentiyi karşılayamayabilir

    Apple'ın iPhone 16 serisini tanıtması beklenirken, sızdırılan son raporlar iPhone 17 Plus modelinin daha küçük bir ekrana sahip olacağını ortaya çıkardı. Apple, iPhone 17 serisinde değişiklik yapmayı planlıyor ve Plus modelinde küçülme bekleniyor.

  • İrlandalı Gazeteci, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'i İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Destek Vermekle Suçladı
    11:08 İrlandalı Gazeteci, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'i İsrail'in Gazze'deki Soykırımına Destek Vermekle Suçladı

    İrlandalı gazeteci-yazar David Cronin, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in İsrail'in Gazze'deki soykırımına destek verdiğini iddia ederek, von der Leyen'in tutuklanması gerektiğini savundu. Cronin, von der Leyen'e yönelik girişiminin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu ve von der Leyen'in tepki vermediğini belirtti. Cronin, von der Leyen'in İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Gazze'deki Filistinlileri 'hayvan' olarak tanımladığı açıklamaları sırasında İsrail liderleriyle görüştüğünü ve bu durumu soykırıma ortaklık olarak değerlendirdiğini ifade etti. Cronin, von der Leyen'in eylemiyle İsrail'e zaman kazandırdığını ve gerçek bir uluslararası baskıya maruz kalmadan katliam yapmasına izin verdiğini söyledi.


Advertisement