Fırat Çakıroğlu'nun Cinayet Sanığına Ağırlaştırılmış Müebbet - Son Dakika
Güncel

Fırat Çakıroğlu'nun Cinayet Sanığına Ağırlaştırılmış Müebbet

İZMİR'de, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Edebiyat Fakültesi yanında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davada tutuklu sanık Nurullah Semo, ağırlaştılmış ömür boyu hapis cezası ve ayrıca 'örgüt üyesi...

18.07.2017 19:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'de, Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Edebiyat Fakültesi yanında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili davada tutuklu sanık Nurullah Semo, ağırlaştılmış ömür boyu hapis cezası ve ayrıca 'örgüt üyesi olmak' suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ege Üniversitesi'nde, 2015 yılının Şubat ayında ülkücü öğrenciler ile savcılık iddianamesinde 'PKK/KCK gençlik örgütlenmesi YDG-H (Yurtsever Devrimci Gençlik-Hareketi) üyeleri' diye söz edilen diğer öğrenci grubu arasında kavga çıktı. Kavgada bıçaklanan Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu yaşamını yitirdi. Olayla ilgili Sosyoloji Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Nurullah S., tutuklandı. 1'i tutuklu 31'si tutuksuz toplam 32 sanık hakkında dava açıldı.

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bugün yapılan son duruşmaya, tutuklu sanık Nurullah Semo, ölen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, annesi Özlem Erdem ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmaya basın mensupları ile izleyici alınmadı. Önceki duruşmalarda savcı mütalaasında, tutuklu sanık Nurullah Semo hakkında 'Kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama' suçlarından müebbet ile 69 yıl, tutuksuz sanıklar İsmail Bedir ve Sezgin Yılmaz hakkında 12'şer yıla kadar hapis cezası istedi. Diğer 29 sanık hakkında ise 'Birden fazla kişiyi yaralama' suçundan beraat kararı verilmesini talep etti. En son ki duruşmada ise ek mütalaa veren savcı, mütaalasında olayın gerçekleştiği kafenin sahibi F.K.'nin şikayetçi olmamasından dolayı sanıklar hakkında 'mala zarar verme' suçundan kovuşturmaya gerek olmadığından bu suçlamayla ilgili kamu davasının düşürülmesini istedi. Olayın gerçekleştiği kafenin güvenlik kameralarının sökülmesi ve zarar verilmesiyle ilgili ise kimliği belirsiz 3 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Bunun üzerine sanık avukatları da ek süre istedi.

Bugünkü duruşmada sanık avukatları ek mütaalaya yönelik savunma yaptı. Sanık avukatları, müvekkillerinin protesto halklarını kullanmak amacıyla üniversitede olduklarını, taş ve sopayı savunma amacıyla kullandıklarını öne sürdü. Ayrıca sanık avukatlarının, ülkücü hareketin geçmişi hakkında beyanda bulunmak istemeleri üzerine taraflar arasında gerginlik yaşandı. Mahkeme heyeti sanık avukatlarını uyardı.

Duruşma da söz alan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun annesi Özlem Erdem ise "Benim oğlumun mücadelesi kendinden sonrakiler içindi. Verilecek ceza bir nebze olsun içimizi rahatlatacak" dedi.

Son sözü sorulan Nurullah Semo ise suçlamaları reddederek, kendisinin mağdur olduğunu söyledi.

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Nurullah Semo'yu 'kasten adam öldürmek, örgüt adına suç işlemek, örgüt üyeliği ve yaralama' suçlarından ağırlaştılmış müebbet hapis ile 15 yıl hapis cezasına mahkum etti. Diğer sanıklardan İsmail Bedir'e yaralama suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün, Sezgin Yılmaz'a 3 yıl 7 gün hapis cezası verildi. Sanıklardan 29'u ise beraat etti.

Dava için İzmir Adliyesi'ne gelen MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP Izmir eski Milletvekili Aslan Savaşan, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Oktay Kılavuz, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun arkadaşları, duruşma sırasında bahçede bekledi. Duruşma sonrasında adliye önünde açıklama yapan Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu, "Oğlum artık mezarında rahat uyuyayacak. Uzun zamandır bu kararı bekliyorduk. Türk adaletine teşekkür ediyorum. Bu PKK'lı teröristlerin tamamını öldürsek bir Fırat etmezler. Fırat yeni bir çağ açtı. Bizler onun yolundan yürüyeceğiz. Benim bundan sonra ricam okullara alınan öğrenciler lütfen araştırılsın. Öğrenci görünümlü teröristler okullara alınmasın. Yeni Fırat'lar ölmesin" dedi.

Anne Özlem Erdem ise karardan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Ben çok heyecanlıyım. Bugün bu kararı duymak için buraya geldim. Fırat artık rahat uyuyacak. Türkiye'nin birçok yerinden buraya gelen herkese teşekkür ederim. Bu katillerin ceza alması içimizi bir nebze olsun rahatlattı" diye konuştu.

Açıklamanın ardından duruşma için adliyeye gelen gruptakiler hep bir ağızdan, 'Hepimiz Fırat'ız' sloganı attı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fırat Çakıroğlu'nun Cinayet Sanığına Ağırlaştırılmış Müebbet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depremin Vurduğu Hatay'da Yeni Evler Teslim Ediliyor
    16:00 Depremin Vurduğu Hatay'da Yeni Evler Teslim Ediliyor

    Hatay'da yaşanan deprem sonrası evi yıkılan Osman Kara, TOKİ tarafından inşa edilen yeni evinin anahtarını alarak mutluluğunu dile getirdi. Hatay'da TOKİ tarafından yapılan konutlar, depremzedelerin yaralarını sarmaya devam ediyor.

  • Kütahya'daki Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nde 1294 el yazması eser dijital ortama aktarıldı
    15:59 Kütahya'daki Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi'nde 1294 el yazması eser dijital ortama aktarıldı

    Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan Zeytinoğlu Halk Kütüphanesi, envanterindeki 1294 el yazması eseri dijital ortama aktararak hizmete sundu. Kütüphanede bulunan Arapça ve Farsça dillerindeki nadir eserler, Milli Kütüphane bünyesindeki Dijital Kütüphane aracılığıyla bilim dünyasının ve meraklıların erişimine açıldı. Kütüphane Müdürü Mehmet Meşe, bu dijitalleşme sayesinde araştırmacıların ve meraklıların bu önemli kaynaklara kolayca ulaşabileceğini belirtti.

  • Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi
    15:59 Hamza Dağ, Basmane çukurunu çözeceklerini söyledi

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Basmane çukuru olarak tanımlanan bölgedeki sorunları çözeceklerini ifade etti. Dağ, Bergama'da TMSF başkanıyla yaptığı görüşmenin olumlu geçtiğini belirterek, önümüzdeki 5 senelik süreçte Basmane çukurunda önemli bir mesafe kat edeceklerini düşündüğünü söyledi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı
    15:58 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Yahyalı'da Mitinge Katıldı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı ile Yahyalı ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. Büyükkılıç'ın yanı sıra AK Parti ve MHP ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri de mitinge katıldı. Büyükkılıç, konuşmasında eser ve hizmet siyaseti yaptıklarını vurgulayarak, Yahyalı'da yapılan hizmetlerin önemine değindi. Milletvekilleri ve ilçe başkanları da Yahyalı'nın Cumhur İttifakı'nın kalesi olduğunu belirtti.

  • Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü
    15:56 Gebze'de çıkan kavgada 16 yaşındaki genç öldürüldü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan kavgada 16 yaşındaki Kademcan'ın öldürülmesiyle ilgili bir kişi tutuklandı, bir kişi serbest bırakıldı. Olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Kız meselesi sebebiyle çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, M.E. isimli şüpheli havaya ateş açtıktan sonra grubun üzerlerine gelmesi üzerine bir kez daha ateş etti. Bu sırada kurşunlar 16 yaşındaki Kademcan'a isabet etti ve genç hayatını kaybetti. Şüphelilerden M.E. tutuklanırken, E.K.D. ise yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

  • Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti
    15:55 Eskişehir'de Alkol Hırsızı Şahıs, Bıçakla Tehdit Etti

    Eskişehir'de bir marketten alkol çaldığı iddia edilen şahıs, yeniden markete gelerek çalışanları bıçakla tehdit etti. Şüpheli, market çalışanlarının takibi sonucu bir apartmanda yakalandı.

  • Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi
    15:55 Gazi Konut, Güneyşehir'deki 500 konutun anahtar teslim törenini düzenledi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazi Konut tarafından Güneyşehir bölgesinde yapımı süren 500 konut için anahtar teslim töreni düzenlendi. Törende, yapılan konutların örnek daireleri gezildi ve anahtarlar hak sahiplerine verildi.

  • Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak
    15:55 Aydın'da yerel seçimler için sağlık personeli görev yapacak

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, hastanede yatan veya evde sağlık hizmetlerinden faydalanan vatandaşlar için de İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde seçim günü 260 sağlık personeli görev yapacak.


Advertisement