Fırat'ın Doğusuna Yapılacak Harekatı, Bölgeyi Karış Karış Bilen Orgeneral Metin Temel Yönetecek - Son Dakika
Güncel

Fırat'ın Doğusuna Yapılacak Harekatı, Bölgeyi Karış Karış Bilen Orgeneral Metin Temel Yönetecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sinyalini verdiği Fırat'ın doğusuna yönelik harekat planlarına son şekli verildi. Harekatı, Zeytin Dalı harekatını yöneten 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel yönetecek.

18.12.2018 10:31  Güncelleme: 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mehmetçik, Fırat'ın doğusuna harekat için emir bekliyor. Sınırdan 23-24 bin asker ve ÖSO üyesinin geçmesi planlanıyor. Birlikler, PKK'lı teröristlerin işgal ettiği bölgelere 10 ayrı noktadan girecek. Hedef, temizlikte ilk etabı 2 aya kadar sonuçlandırmak.Harekatı, Zeytin Dalı harekatını yöneten ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin "Apoletlerini sökeceğim" dediği 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel emir komuta edecek.

2. ORDU KOMUTANI ORGENERAL İSMAİL METİN TEMEL KOMUTA EDECEK

Fırat'ın doğusundaki terör unsurlarına düzenlenecek dev harekatın planlarına son şekli verildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) harekatta alacakları görevler en ince ayrıntısına kadar belirlendi. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Harekatı, Zeytin Dalı harekatını yöneten 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel emir komuta edecek.

Fırat'ın Doğusuna Yapılacak Harekatı, Bölgeyi Karış Karış Bilen Orgeneral Metin Temel Yönetecek
2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel

HAREKATTA İLK HEDEF TÜNELLER

Harekatın ilk hedefi terör örgütü PKK/ YPG'nin ABD'li askerlerle birlikte hazırladığı tuzaklar olacak. Keşif uçuşları, sızma ve saha kestirmeleri ile belirlenen, tonlarca patlayıcı ile tuzaklanan tüneller patlatılacak. Ardından da önceden belirlenen stratejik hedefler hava ve karadan yoğun ateş altına alınacak. Hedefler imha edildikten sonra kara güçlerinin devreye girmesi planlanıyor.

TSK, SINIR TUZAKLARINA KARŞI SEYYAR RAMPALARDAN FAYDALANACAK

Sınır hattında kazılan onlarca kilometrelik tüneli mayın deposuna çeviren PKK geçiş esnasında yapacağı patlatmalarla dev çukurlar açmayı hedefliyor. TSK, muhtemel sınır tuzaklarına karşı zırhlı geçişini sağlama adına seyyar rampalardan faydalanarak intikalin aksamasını önleyecek.

Fırat'ın Doğusuna Yapılacak Harekatı, Bölgeyi Karış Karış Bilen Orgeneral Metin Temel Yönetecek
İsmail Metin Temel'in, 1990'lı yıllarda K.Irak'ta, Barzani ve Talabani arasında yaşanan çatışmada Türk askeri olarak elinde Kalaşnikofla çekilen fotoğrafı...

HAREKATTA 17 BİN KİLOMETRE ALAN TEMİZLENECEK

ÖSO ve TSK 10'dan fazla noktadan PKK'nın işgalindeki bölgeye girecek. Sınırı, 23 -24 bin kişilik TSK-ÖSO askeri geçecek. Harekatta 17 bin kilometrekare alan temizlenecek. Bilgi sızdırılma ihtimaline karşı harekat planının Suriye içlerindeki kısmı son ana kadar kimseyle paylaşılmayarak gizli tutulacak.

ÖSO BİRLİKLERİNDEN TAKVİYE GÜÇ YOLA ÇIKTI

Gerek duyulması durumunda devreye girmek üzere İdlip'teki ÖSO birliklerinden takviye güç yola çıktı. Bölgede bulunan Suvvar İdlib Grubu Komutanı Yeni Şafak'a yaptığı açıklama da bölgeden 8 ila 15 bin arasında değişen takviye birlik gönderileceğini söyledi.

İLK SAFHA 2 AYDA BİTECEK

Batıda Cebel-i Ahlem bölgesinde başlayıp Resul Ayn'a uzanan 165 kilometrelik cephe koridorunun sınır bölümü PKK menzili dışında mevzilenecek. Hareket emri ile birlikte tüm birimler eşzamanlı olarak sıfır hatta mevzilendirilecek. ÖSO komutanları ve TSK yetkilileri arasındaki toplantıda Fırat'ın doğusuna yönelik terör temizliğinin ilk safhasının iki aylık zaman diliminde bitirileceği belirtildi.

SINIR BOYUNCA YÜZLERCE EVİ MAYINLADILAR

Tel Abyad Meclis Başkanı Ekrem Dede, Zor Mağar'dan Resul Ayn'a uzanan sınır boyunca yüzlerce evin mayınlandığını ve Türk askeri ile ÖSO'nun geçişi sırasında patlatılacağını açıkladı. Dede, örgütün sınıra paralel tüneller yanında dikey tünellerle de Türkiye'ye geçerek intihar saldırıları yapmayı planladığını söyledi. Fırat Nehri'nin doğusunda yuvalanan terör odaklarına yönelik harekat öncesi PKK'lılarla görüşen Pentagon yetkilileri, harekat esnasında zor durumda kalan PKK'lıların ABD üslerine sığınabileceğini söyledi. Tel Abyad, Münbiç ve Resulayn'dan kaçan terörstler için Şeyh Abud, Ayn İsa 93 Tugay, Harab Işık Tel Semin bölgelerindeki ABD üsleri sığınma noktaları olarak belirlendi. Bu üslere sığınan teröristler ABD korumasında karadan ve havadan Rakka ve Kamışlı bölgelerine taşınacak.

HAREKATI ENGELLEMEK İSTEYEN BAE YÖNETİCİLERİ BÖLGEYE HEYET GÖNDERDİ

Öte yandan harekatı engellemek isteyen Suud ve Birleşik Arap Emirlikleri yöneticileri bölgeye yeni bir heyet gönderdi. ABD'li sivil ve askeri yetkililerle birlikte Arap aşiretleri ve PKK elebaşıları ile görüşen Körfez heyeti 3. yol başlığı altında yeni bir formül görüşü ortaya attı. Haseke, Münbiç, Resulayn, Tel Abyad, Rakka ve Kamışlı hattına Peşmerge milisleri ile birlikte Körfez ülkeleri ve Mısır'dan getirilecek güçlerin yerleştirilmesini savunan Körfez heyeti, Faruk el Maşi, Muhammed Bennavi ve Ebu Adil isimli PKK terör örgütü yöneticileri ile yaptıkları toplantıda bu görüşlerini açıkça dile getirdiler. Heyet Eski SMDK Başkanı Ahmed Carban'ında 3. yol formülünü desteklediği açıklaması yaptı.

Fırat\'ın Doğusuna Yapılacak Harekatı, Bölgeyi Karış Karış Bilen Orgeneral Metin Temel Yönetecek

Son Dakika Güncel Fırat'ın Doğusuna Yapılacak Harekatı, Bölgeyi Karış Karış Bilen Orgeneral Metin Temel Yönetecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ferit Şenyaşar, Adalet Bakanlığı önünde adalet mücadelesi verdi
    13:56 Ferit Şenyaşar, Adalet Bakanlığı önünde adalet mücadelesi verdi

    DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, 2018 yılında ailesine yönelik saldırıya ilişkin annesi Emine Şenyaşar ile Adalet Bakanlığı önünde "adalet mücadelesi" verdiklerini belirterek, barolardan eylemlerine destek vermesini istedi. Şenyaşar, Meclis'te annesi Emine Şenyaşar ile düzenlediği basın toplantısında, 2018 yılında ailesinden üç kişinin Suruç Devlet Hastanesi'nde öldürüldüğünü söyledi. Annesi ile birlikte Adalet Bakanlığının önünde 6 gündür eylem yaptıklarını belirten Şenyaşar, annesinin talebinin olayın aydınlatılması ve tutuklu bulunan oğlunun serbest bırakılması olduğunu kaydetti. Türkiye'de her alanda derin krizlerin yaşandığını ve bunun temelinde adaletsizliğin yattığını savunan Şenyaşar, "Bir yerde haksızlık, hukuksuzluk varsa savunma sessiz kalmamalı. Buradan Türkiye Barolar Birliği başta olmak üzere bütün barolara çağrımızı yapıyoruz. Adalet Bakanlığının önünde yapılan bu insanlık mücadelesine sahip çıkalım, sessiz kalmayalım. Bu insanlık suçuna ortak olmayalım." dedi. Şenyaşar, eski Şanlıurfa Valisi'nden mahkemeye gelerek tanık olarak gördüklerini anlatmasını da istedi.

  • Samsun'da Yabancı Uyruklu Kişi 100 Bin Liralık Eşyayı Çaldı
    13:55 Samsun'da Yabancı Uyruklu Kişi 100 Bin Liralık Eşyayı Çaldı

    Samsun'un İlkadım ilçesinde yaşanan olayda, Irak uyruklu bir kişi kapısını kırdığı evden 3 gün boyunca 100 bin liralık eşya çaldı. Çaldığı eşyaları valizlerle taşıyan şüpheli, kayıplara karıştı. Polis, hırsızlık olayını gerçekleştiren şüpheliyi tespit ederek gözaltına aldı.

  • Samsun'da polis tarafından düzenlenen narkotik uygulamasında 16 kişi yakalandı
    13:53 Samsun'da polis tarafından düzenlenen narkotik uygulamasında 16 kişi yakalandı

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen narkotik uygulamasında, 274 adet sentetik ecza, 41 gram metamfetamin, 1 ruhsatsız tabanca, 13,6 gram esrar, 6,26 gram skunk, 4 adet uyuşturucu madde kullanım aparatı, 3 adet hassas terazi ve 5 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Uyuşturucu suçundan hapis cezası bulunan 1 kişi ile birlikte toplamda 16 kişi yakalandı.

  • Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kocaispir: Adanalı Artık Hizmet Bekliyor
    13:53 Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kocaispir: Adanalı Artık Hizmet Bekliyor

    Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Adana'da esnaf ziyaretleri sırasında Adanalıların belediyeden hizmet beklediğini belirtti. Kocaispir, 1 Nisan'da göreve gelmeleri durumunda Adana'nın sorunlarını çözeceklerini ifade etti.

  • İzmit Belediyesi Ramazan'da Mahallenizdeyiz etkinlikleri Ayazma Mahallesinde devam ediyor
    13:53 İzmit Belediyesi Ramazan'da Mahallenizdeyiz etkinlikleri Ayazma Mahallesinde devam ediyor

    İzmit Belediyesi, Ramazan ayının coşkusunu ve birlikteliğini kentin dört bir yanına taşımak için düzenlediği Ramazan'da Mahallenizdeyiz etkinlikleri Ayazma Mahallesinde devam ediyor. Program kapsamında meddah gösterileri, illüzyon gösterileri, bilgi yarışmaları, Karagöz ile Hacivat, Nasrettin Hoca ile Ramazan hikayeleri ve orta oyunu gibi geleneksel Türk tiyatrosunun en sevilen örnekleri vatandaşlarla buluşuyor. Ayrıca çocuklara patlamış mısır, pamuk şeker ve Osmanlı macunu ikramı da yapılıyor. Minikler dans etkinliklerine yoğun ilgi göstererek doyasıya eğleniyor.

  • Erenler'de Ramazan Ayında Çocuklara Oyun Aktiviteleri
    13:51 Erenler'de Ramazan Ayında Çocuklara Oyun Aktiviteleri

    Sakarya'nın Erenler ilçesinde ramazan ayı boyunca çocuklara yönelik çeşitli oyun aktiviteleri düzenleniyor. Belediye tarafından iftar sonrası oyun grupları hazırlanan çocuklar, aileleriyle birlikte eğlenceli vakit geçiriyor. Erenler Belediye Başkanı Rahmi Şengül, çocukların geleceği için çalışmaların artırılacağını belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 2016'dan bu yana 128 bin yaşlımıza hizmet sunduk
    13:51 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 2016'dan bu yana 128 bin yaşlımıza hizmet sunduk

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "2016 yılında başlattığımız Yaşlı Destek Programı ile yaklaşık 88 bin hanede 128 bin yaşlımızın sosyal bakımlarını gerçekleştirdik.

  • 9 ayda 80 yaş ve üzeri bin hastaya evde sağlık hizmeti
    13:49 9 ayda 80 yaş ve üzeri bin hastaya evde sağlık hizmeti

    Samsun'da Sağlık Bakanlığı tarafından 80 yaş ve üzeri yaşlı bireylerin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sağlıklı Yaş Alma Merkezi uygulaması, 9 ayda bin hastaya hizmet verdi. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki ekip, 80 yaş ve üzeri bireyleri evlerinde ziyaret ederek tedavilerini gerçekleştiriyor. Evde tedavisi yapılamayan yaşlılar ise hastanede muayene edildikten sonra tekrar evlerine götürülüyor. Bu hizmet kapsamında evde muayene, tetkik alımı, pansuman, rehabilitasyon, fizik tedavi, psikolog ve diyetisyen hizmetleri sunulmaktadır. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri İl Koordinatörü Prof. Dr. Erdinç Yavuz, 9 ayda bin hastaya hizmet verdiklerini ve daha fazla yaşlıya ulaşmaya ihtiyaçları olduğunu belirtti.

  • Başkan Yılmaz, üniversitelileri sahura davet etti
    13:49 Başkan Yılmaz, üniversitelileri sahura davet etti

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kendi paylaşımını repost ederek sahura davet eden üniversitelileri kırmadı. Gençler, kendilerine elleriyle kahvaltılık ekmek ve sahur sofrası hazırlayan Başkan Yılmaz'a teşekkür ederek yine beklediklerini dile getirdi.

  • Yıldırım Belediyesi Okul Sporları İlçe Şenlikleri Tamamlandı
    13:49 Yıldırım Belediyesi Okul Sporları İlçe Şenlikleri Tamamlandı

    Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri'nin ilk etabında 32 liseden 145 takımın katılımıyla bin 308 öğrenciyi bir araya getirdi. Şenliklerde basketbol, voleybol, masa tenisi, futbol, futsal, dart, satranç ve 3x3 basketbol branşlarında müsabakalar düzenlendi.

  • Falih Rıfkı Atay'ın Vefatının Ardından 53 Yıl Geçti
    13:47 Falih Rıfkı Atay'ın Vefatının Ardından 53 Yıl Geçti

    Türk edebiyatının üretken isimlerinden biri olan gazeteci, yazar ve siyasetçi Falih Rıfkı Atay'ın vefatının üzerinden 53 yıl geçti. Atay'ın hayatı, edebi çalışmaları ve siyasi kariyeri hakkında bilgiler verilmektedir. Ayrıca, Atay'ın Türk edebiyatına ve ülkenin kurtuluşuna dair önemli katkıları da vurgulanmaktadır.


Advertisement