Fırat Kalkanı'nda Şehit Olan Uzman Çavuş Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Fırat Kalkanı'nda Şehit Olan Uzman Çavuş Gözyaşlarıyla Uğurlandı

Fırat Kalkanı\'nda Şehit Olan Uzman Çavuş Gözyaşlarıyla Uğurlandı

SURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda, terör örgütü DEAŞ'ın Türk birliğine yönelik saldırısında şehit olan 29 yaşındaki piyade uzman çavuş Ayhan Elmacı için İzmir'in Menderes İlçesi'ndeki baba ocağında cenaze töreni düzenlendi.

30.01.2017 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SURİYE'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda, terör örgütü DEAŞ'ın Türk birliğine yönelik saldırısında şehit olan 29 yaşındaki piyade uzman çavuş Ayhan Elmacı için İzmir'in Menderes İlçesi'ndeki baba ocağında cenaze töreni düzenlendi. Şehidin öz annesi Cennet Özgüleç, "Senin yerine ben ölseydim yavrum. Birkaç gün daha dayansaydın yanıma gelecektin. Annem bir kez olsun sarılsaydım sana" diye feryat etti. Törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile İzmir milletvekilleri de katıldı.

Suriye sınırının teröristlerden temizlenerek güvenli hale getirilmesi için geçen 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan Türk askerlerinin bulunduğu Suriye'nin El Bab bölgesindeki birliğe, öğle saatlerinde DEAŞ'lı teröristler saldırı düzenledi. Saldırıda piyade uzman çavuş Ayhan Elmacı şehit oldu, 2 asker yaralandı. 2013 yılında göreve başladığı öğrenilen şehit Elmacı'nın İzmir'in Menderes İlçesi Bulgurca Mahallesi 6801 Sokak'ta yaşayan 47 yaşındaki babası Salim Elmacı'ya acı haberi askerler verdi. Şehidin babası Salim Elmacı'nın ağabeyi Ali Elmacı ve annesi Hatice Elmacı ile yaşadığı öğrenildi.

EN SON EYLÜL AYINDA GÖRDÜLER

Şehit uzman çavuş Ayhan Elmacı'nın geçen eylül ayında ailesini ziyarete geldiği ve son olarak halası Fadime Demir ile cep telefonuyla görüştüğü, bu görüşmede halasına "Sizinle oturup çay içmeyi çok özledim" dediği belirtildi. Şehit 1 yaşındayken anne ve babasının ayrıldığı, babası Salim Elmacı'nın da Zerrin Yılmaz ile ikinci evliliğini yaptığı belirtildi. İkinci evliliğinden de 23 yaşındaki oğlu Umut Elmacı ve 17 yaşındaki kızı Hatice Elmacı adında 2 çocuğu olan Salim Elmacı'nın bir süre önce Zerrin Yılmaz'la boşandığı kaydedildi. Bu arada şehidin kimliğinde de anne adı olarak Zerrin Yılmaz yazılı olduğu bildirildi. Yılmaz'ın İzmir'in Tire İlçesi'nde yaşadığı bildirildi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şehit uzman çavuş Elmacı için bugün öğle Bulgurca Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, askerler, şehidin babası Salim Elmacı, öz annesi Cennet Özgüleç, kardeşleri Umut Elmacı, Hatice Elmacı, üvey annesi Zerrin Yılmaz, yakınları ve yüzlerce kişi katıldı.

Türk Bayrağına sarılı tabuta kapanan anne Cennet Özgüleç, "Senin yerine ben ölseydim yavrum. Birkaç gün daha dayansaydın yanıma gelecektin. Annem bir kez olsun sarılsaydım sana. Ana yüreği nasıl dayansın bu acıya. Annem bir kerecik koklasaydım seni" diye gözyaşı döktü. Şehidin dayısının oğlu Murat Yıldırım Demir, "Ağabey kalk gidelim. Ne olur bir kerecik kalk gidelim. Yatmak sana yakışmıyor ağabey bak arkadaşların da burada" diye feryat etti.

İzmir İl Müttüfe Ramazan Muslu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi top arabasına kondu. Törene katılanlar, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Akan kan bayrak için' diye slogan attı. Şehit Ayhan Elmacı, Bulgurca Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fırat Kalkanı'nda Şehit Olan Uzman Çavuş Gözyaşlarıyla Uğurlandı - Son Dakika

  • Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi
    22:48 Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi

    Hanköy köyünde Ramazan Yazıcı'ya ait 2 katlı müstakil evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kısa sürede büyüyen alevler tüm evi sardı. İhbar üzerine adrese jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Eskipazar Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangında ev kullanılmaz hale geldi.

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.

  • Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada
    22:35 Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada

    İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli 2 hırsız, park halinde bulunan motosikleti çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 13 Nisan'da Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Modabağ Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, otomobille sokağa gelen maskeli 2 kişi, Emre Ceylan'a ait olan 34 HTH 390 plakalı motosikleti iterek götürdü. Sabah uyandığında motorunun yerinde olmadığını gören Ceylan, güvenlik kamerasından çalındığını anlayınca polis ekiplerine ihbarda bulundu. Polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı
    22:33 Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

  • Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu
    22:27 Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu

    Mardin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda bulunan Artuklu Kan Alma Birimine giderek kan bağışında bulundu. Polisler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kan bağışında bulunarak, vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti.

  • Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak
    22:25 Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak

    Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, önceki dönemdeki makam araçlarının satılacağını açıkladı. Belediye personelinin araçları özel işlerde kullanıldığı için satışa çıkarılacak olan araçlar yerine yeni makam araçları alınmayacak.


Advertisement