Fırat Tanış'ın Tek Kişilik Oyunu Avcılar'da Beğeni Topladı - Son Dakika
Güncel

Fırat Tanış'ın Tek Kişilik Oyunu Avcılar'da Beğeni Topladı

Ihsan DÖRTKARDEŞ-Erdinç YILDIRIM / İstanbul DHATiyatroyu Türk Halk Müziği'nin türküleri ile birleştirerek tek kişilik oyunu ile sahneye çıkan sanatçı Fırat Tanış büyük ilgi gördü.

13.03.2017 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ihsan DÖRTKARDEŞ-Erdinç YILDIRIM/ İstanbul DHA

Tiyatroyu Türk Halk Müziği'nin türküleri ile birleştirerek tek kişilik oyunu ile sahneye çıkan sanatçı Fırat Tanış büyük ilgi gördü.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Avcılar Şubesi'nin Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlediği 'Fırat Tanış ile Gelin Tanış Olalım' isimli eserin biletleri kısa sürede tükendi. Prof. Dr. Semih Çelenk'in, Yunus Emre'yi rehber edinerek kaleme aldığı ve aynı zamanda yönetmen koltuğunda oturduğu tek oyuncu Fırat Tanış'ın, türkülü oyunu beğenildi. Yunus Emre'nin 'Tanışalım da işi kolay kılalım, sevelim sevilelim zira bu dünya kimseye kalmazö dizeleri öncülüğünde yüzlerce yıllık Anadolu kültürü ve hikayeleri, öğretileri, sözleri, sesleri, ezgileri yeniden seslendiren Fırat Tanış'ın, türkülerle sevgi, aşk, hayat, ayrılık, hasreti anlattığı 11 türkünün seslendirdiği eserde sanatçıya Cem Erdost İleri (bağlama, vokal), Mehmet Taylan Ünal (kabak kemane, cura, vokal), Eren Erdoğan (duduk, kaval) ile Sitar Sertaç Şanlı (perküsyonlar, vokal) eşlik etti.

Oyun saatinden önce kültür merkezinde Yıldız Kenter Tiyatro Salonu önünde uzun süre bekleyen izleyiciler Fırat Tanış ve arkadaşlarını uzun süre alkışladı.

Fırat Tanış\'ın Tek Kişilik Oyunu Avcılar\'da Beğeni Topladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fırat Tanış'ın Tek Kişilik Oyunu Avcılar'da Beğeni Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement