Fırat Teknoloji Transfer Ofisi Gelişimi Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Fırat Teknoloji Transfer Ofisi Gelişimi Çalıştayı

Elazığ'da, Fırat Teknokent tarafından yürütülmekte olan Girişimci İş Gücünü Çevreleyen Fırat Gökkuşağı (FIRASET) Projesi kapsamında, Fırat Teknoloji Transfer Ofisi Gelişimi Çalıştayı düzenlendi.

26.01.2015 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da, Fırat Teknokent tarafından yürütülmekte olan Girişimci İş Gücünü Çevreleyen Fırat Gökkuşağı (FIRASET) Projesi kapsamında, Fırat Teknoloji Transfer Ofisi Gelişimi Çalıştayı düzenlendi.

Fırat Üniversitesi'nden (FÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, kentteki bir otelde düzenlenen çalıştayda konuşan Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, 2009 yılında faaliyete başlayan Fırat Teknokent bünyesinde yürütülen çalışmalar ve yönetim olarak üniversite sanayi işbirliğine verdikleri desteklerin akademisyenlerin önünü açtığını belirtti.

Bu amaçla Boeing gibi uluslararası şirketlerle iş birliğini sağlamaya çalıştıkları gibi ulusal bazda Türk Hava Yolları Teknik A.Ş, Havelsan, Aselsan gibi ondan fazla kuruluş ile akademik bazlı çalışmalarda yaptıklarını ifade eden Demirdağ, şunları kaydetti:

"Akademisyenlerimize yönelik olarak patent potansiyeli ve başvurularını sağlamak üzere çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Buradaki başvurularda görülen artış bizleri memnun etmektedir. Genç girişimciler konusunda FÜ kendi modeliyle başarılı bir grafik sergilemekte ve tekno girişim projesi alma konusunda ilk 10 arasında yer almaktadır"

Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın ise çalıştayda, Elazığ'da ki üniversite-sanayi iş birliğini sağlamada en önemli köprü olan Fırat Teknoloji Transfer Ofisi'nin gelişimine yönelik konuların ele alınacağını belirtti.

Çalıştaya kurum ve kuruluş yetkilileri ile akademisyenler, iş adamları ve firma yetkilileri katıldı. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fırat Teknoloji Transfer Ofisi Gelişimi Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement