Fırat Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Yerel

Fırat Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni

Fırat Üniversitesinde (FÜ), 2011-2012 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

15.06.2012 23:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fırat Üniversitesinde (FÜ), 2011-2012 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Misland Amfi Tiyatro'da düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, bir eğitimci için en önemli şeyin, bir eğitim ve öğretim yılını huzurlu, mutlu, güvenli ve başarılı bir şekilde, kaliteli eğitim vererek tamamlamak olduğunu söyledi.

Fakülte ve diğer birimlerde törenler düzenleyip mezunları uğurladıklarını dile getiren Bingöl, dereceye giren öğrencilerin katıldığı bu törenin sembolik olduğunu aktardı.

Bingöl, genç mezunlara seslenmek istediğini belirterek, "Bugün artık FÜ mezunu olarak gurur duymalısın, neden- İnsan bir şeyle gurur duyması için nedenini bilmesi lazım. Bugün sizler mezun olup gittiğiniz zaman FÜ elçisi olarak, savunacak kişiler olarak nasıl bir üniversiteden mezun oldum diyeceksiniz- Nasıl bir üniversite- Bölge üniversitesi değil, yerel üniversite değil, Türkiye'nin üniversitesi ve dünya üniversitesi bir üniversitesinden mezun oldunuz" dedi.

Mezun olan öğrencilere diplomayla birlikte bir belge daha verileceğini kaydeden Bingöl, şöyle konuştu:

"Vereceğimiz belge Avrupa'nın her tarafında geçerli. FÜ diploması bütün Avrupa'da geçerli. Bunun ispatı da Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış tarafından verilen ödül ve yine mayıs ayında Danimarka'da Avrupa'nın 5 bin üniversitenin arasında 51 üniversite içerisine girerek aldığımız ödüldür."

Konuşmanın ardından, dereceye giren öğrencilere diplomaları ve ödülleri verildi. Öğrenciler hep birlikte keplerini fırlattı.

Tören sonunda şarkıcı Yaşar konser verdi.

Muhabir: Emrah Gökmen

Yayıncı: Cemal Coşkun - ELAZIĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fırat Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement