Fırıncılar zamdan memnun, gözler Samsun Valiliğinde - Son Dakika
Ekonomi

Fırıncılar zamdan memnun, gözler Samsun Valiliğinde

SAMSUN (İHA) – Samsun Fırıncılar Odası'nın ekmek fiyatlarında yeni tarifesi fırıncılara gönderildi.

12.10.2020 19:23  Güncelleme: 19:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAMSUN (İHA) – Samsun Fırıncılar Odası'nın ekmek fiyatlarında yeni tarifesi fırıncılara gönderildi. 200 gramı 1,25 TL'den satılan ekmek, yeni fiyat tarifesinde 1,50 TL oldu. Fırıncılar zamdan ötürü memnun olduklarını dile getirdi.

Samsun Fırıncılar Odası tarafından ekmek fiyatına bir yıl aranın ardından 13 Haziran'da yaklaşık yüzde 9 oranında zam yapılmıştı. 200 gramı 1,25 TL'den satılan ekmekte zamdan sonra gramaj arttırılmış ve 220 gram ekmek 1,50 TL olarak satılmaya başlanmıştı. O dönemde Samsun Valiliğine atanan Dr. Zülkif Dağlı'nın ilk işi bu zammı iptal etmek olmuştu. Bir süredir eski tarifeden devam eden ekmek fiyatları, Samsun Fırıncılar Odası'nın fırınlara gönderdiği yeni tarife ile değişti.

Yeni tarifeye göre 200 gram baston ekmek 1,5 TL, 400 gram ikili somun ekmek 3 TL, 400 gram ikili tandır ekmek 3 TL, 800 gram dörtlü Trabzon ekmek 6 TL, bin 600 gram sekizli Trabzon ekmek 12 TL, 2 bin gram onlu Trabzon ekmek 15 TL, 200 gram kepek ekmek 1,5 TL, 200 gram pıtıl ekmek 1.5 TL, 200 gram sade pide 1,75 TL, 150 gram lavaş 1,5 TL ve 150 gram kıymalı hamuru 2,5 TL fiyatla satılmaya başlandı.

Bu tarifede ekmeğin gramajının artırılmadığı, bu yönüyle de Haziran'da yapılmak istenen yüzde 9'luk zamdan daha fazla oranda bir artış gerçekleştiği gözlendi. Fırıncılar, un fiyatlarının çok fazla artmasından ötürü sıkıntılar yaşadıklarını, bu nedenle gelen zamdan memnun olduklarını dile getirdi. Tarifenin uygulanmasının ardından şimdi gözler Samsun Valiliğine çevrildi. Esnaf ve vatandaşlarca zamma onay verilip verilmeyeceği merak ediliyor. - SAMSUN

Fırıncılar zamdan memnun, gözler Samsun Valiliğinde
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Fırıncılar zamdan memnun, gözler Samsun Valiliğinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor
    01:09 Huawei, Çin'de Yeni Bir Çip Fabrikası Kuruyor

    Huawei yönetimi, Çin'de kapsamlı bir çip fabrikası daha kurmak için çalışmalara başladı. Şirket, çip sektörünün gelişeceğini öngörerek bu alana yapacağı yatırımları artıracak. Şanghay'da yapılacak olan fabrikanın, şirketin çip ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Fabrikada üretilecek çiplerin ağırlıklı olarak akıllı telefonlar için kullanılacağı belirtiliyor. Huawei, böylece çip konusunda dışa bağımlılıktan kurtulmayı hedefliyor. Şirketin dev yatırımlarının ürün fiyatlarına etki edebileceği iddia ediliyor.

  • Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları
    22:04 Gözler seçim sonrası ilk kabine toplantısında! İşte masadaki konu başlıkları

    Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısını yapacak. Toplantıda İran-İsrail gerilimi, sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti ve enflasyonla mücadele başlıkları ele alınacak.


Advertisement