Fırst 2017 Yılın Sorumlu Lideri Ödülü Güler Sabancı'nın - Son Dakika
Ekonomi

Fırst 2017 Yılın Sorumlu Lideri Ödülü Güler Sabancı'nın

İngiltere merkezli FIRST, 2017 Yılın Sorumlu Lideri Ödülü'ne Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'yı layık gördü.

13.05.2018 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere merkezli FIRST, 2017 Yılın Sorumlu Lideri Ödülü'ne Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'yı layık gördü. Sabancı, 17 yıldır gerçekleştirilen ödül programında "Yılın Sorumlu Lideri" unvanını alan ilk Türk oldu.

Sabancı Holding'ten yapılan açıklamaya göre, dünya genelinde ülke, endüstri ve finans liderleri arasında ilişki geliştirmeyi hedefleyen İngiltere merkezli FIRST tarafından düzenlenen "Yılın Sorumlu Lideri Ödülü", 2017 yılı için, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'ya verildi. Sabancı, FIRST Yılın Sorumlu Lideri Ödülü'nü alan ilk Türk oldu.

Güler Sabancı ödülü Londra'da Lordlar Kamarası'nda düzenlenen tören ile Lord Judge'dan aldı. Törene ayrıca Lord Cormack, The Lord Astor of Hever, Lady Virginia Bottomley, FIRST Yönetim Kurulu Başkanı Rupert Goodman, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ile yabancı misyon ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

2000 yılından bugüne kadar her yıl dünya genelindeki şirket ve sivil toplum kuruluşlarına verilen ödülün verileceği isim, uluslararası bir jürinin değerlendirmesi ile belirleniyor. 17 yıldır gerçekleştirilen ve uluslararası şirketlerin liderlerine verilen FIRST Ödülleri, dünyanın en itibarlı liderlik ödülleri arasında gösteriliyor.

Açıklamaya göre, Güler Sabancı törendeki teşekkür konuşmasında temel değerleri arasında sosyal sorumluluk ve hayırseverliğin her zaman yer aldığı bir ailede yetişme ayrıcalığına sahip olduğunu dile getirdi. Sabancı, şunları söyledi:

"Bu ödülü tüm 'Sabancı Topluluğu' çalışanları adına almaktan büyük memnuniyet ve onur duyuyorum. Büyükbabam her zaman bu ülkenin bizim için en kıymetli değer olduğunu söylerdi. Onun hayattaki en önemli amacı bu topraklarda kazandığını yine bu toprakların insanlarıyla paylaşmaktı. Bu felsefeden hareketle, büyükannem de tüm mal varlığını Sabancı Vakfı'na bağışladı. Hepinizin bildiği gibi Türkiye gelişen bir ülke ve ekonomik büyümenin ülkemiz için çok önemli olduğunu biliyoruz. Ancak bu süreç, sosyal sorumluluk ve eşitlik değerleri olmadan düşünülemez.

Bizim için, ekonomik kalkınma ve sosyal kalkınma her zaman el ele, denge içinde olmuştur. Aksi takdirde sürdürülebilir bir gelecek ve sürdürülebilir bir iş düşünülemez. Sabancı Topluluğu olarak, bizler de ekonomik atılımlarımızı yaparken temel değerlerimizi her zaman koruduk. Sabancı Topluluğu'nu yönetecek gelecek nesillerin de bu değerleri koruyacağına, sosyal sorumluluk alanında aynı çizgiyi sürdüreceğine inancım tam. Bu değerli ödülden dolayı, Jüri Başkanı Lord Judge nezdinde tüm jüri üyelerine teşekkür ediyorum."

Lord Judge de ödülü Güler Sabancı'ya takdim ederken yaptığı konuşmada bu yılki FIRST Sorumlu Liderlik Ödülü'nü Türkiye'den oldukça olağanüstü bir hikayesi olan Güler Sabancı ve liderlik ettiği 'Sabancı Topluluğu' aldığını ifade etti. Judge konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tıpkı tüm diğer ödüllerde olduğu gibi, bu ödül için de bize gelen bir tavsiye üzerine Sabancı Topluluğu'nun hikayesini de inceledik. Bu süreçte, Güler Sabancı'nın Mütevelli Heyeti Başkanlığını üstlendiği Sabancı Vakfı'nın özellikle kadınlar, her zaman teşvik edilmesi gereken gençler ve de engelliler için eşit fırsatlar yarattığına şahit olduk. Ortaya çıkan inisiyatiflerin en önemlileri arasında Sabancı Üniversitesi ve Sakıp Sabancı Müzesi'ni sayabiliriz. Sabancı Üniversitesi, bugün disiplinler arası eğitim sistemiyle dünyaca kabul görüyor ve Times Higher Education sıralamalarında yer alıyor. Ayrıca üniversite çatısı altında Güler Sabancı başkanlığında faaliyet gösteren Sakıp Sabancı Müzesi de uluslararası sergileri, sanatseverlerle buluşturan itibarlı bir kurum. Değerlendirmemiz sonucunda, jüri üyeleri olarak çok saygın işler yapıldığını gördük. Bizce, Sabancı Holding gerçekten çok değerli bir kuruluş ve bu nedenle de Güler Sabancı 'Yılın Sorumlu Lideri Ödülü'nü almak üzere aramızda bulunuyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Fırst 2017 Yılın Sorumlu Lideri Ödülü Güler Sabancı'nın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement