Fırtınada minaresi yıkılan cami böyle görüntülendi - Son Dakika
Yaşam

Fırtınada minaresi yıkılan cami böyle görüntülendi

Ankara'da yaşanan şiddetli fırtınanın etkisiyle minaresi yıkılan cami havadan görüntülendi. Hasarın boyutu gözler önüne serildi.

18.05.2023 12:45  Güncelleme: 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fırtınada minaresi yıkılan cami böyle görüntülendi

ANKARA - Ankara'da yaşanan şiddetli fırtınanın etkisiyle minaresi yıkılan cami havadan görüntülendi. Hasarın boyutu gözler önüne serildi.

Ankara'da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak yağış ve fırtına, ağaçları devirip çatıları uçururken Çankaya ilçesinde bulunan Hacı İbrahim Aydın İmik dede Cami'nin de minaresini yıkılmasına neden oldu. Minarenin, caminin çatısına düşmesiyle cami kullanılamaz hale geldi. Yıkılan caminin görüntüleri dron ile havadan görüntülendi. O anlarda cami içerisinde bulunan bir çocuk ise şans eseri ölümden kurtuldu. Öte yandan caminin alt katında bulunan lojmanda ailesiyle birlikte yaşayan cami imamı Ahmet Tufan'ın evi de kullanılamaz hale geldi.

"Arkamı döndüğümde bir baktım ki minare yıkıldı"

Fırtınanın yaşandığı saatlerde evinin kenarında bulanan eşyalarını korumak için dışarı çıktığını belirten Tufan, "Her şey uçacak zannettim. Rüzgarın şiddeti bir hayli artınca arkamı döndüğümde bir baktım ki minare yıkıldı. Yıkılmanın etkisiyle caminin tavanını da yıkıldı ve üst katı da aşağıya düşürdü. Sonrasında çevreden insanlarla beraber, itfaiyeyi, AFAD'ı aradık. İçeride de bir çocuk kalmıştı çocuğa bir şey olması ihtimaline karşı ambulans da çağırdık. Ama çok şükür ki çocuk caminin alt katında olduğu için kendisine bir şey olmamış. Sakince çocuğu bulunduğu yerden çıkardık. O anlarda çocuğum da evden çıkıp geldi. Bana bir şeyler oldu dedi. Ben de 'kızım bir şey yok sadece minare yıkıldı dedim. Şükür kızımın da durumu da iyiydi" diye konuştu.

"Hayatım boyunca böyle bir afet görmedim"

Caminin üst katının ve minaresinin komple yıkıldığını söyleyen Tufan, "Camlar açık olduğu için biraz tahribat var. Ben de caminin altında lojmanda oturuyorum. Yıkılmanın oluşturduğu hasar sebebiyle lojmanda bir sıkıntı oluştu. Bir iki cam kırıldı, cam korumaları eğildi onun dışında bir sıkıntı yok. Ama çok kötü bir andı. Ben 43 yaşındayım hayatım boyunca böyle bir afet görmedim, böyle bir esme görmedim. Minare de en fazla 3-5 saniye içerisinde yıkıldı. Yıkılma anını da gördüm ben" ifadelerini kullandı.

"Büyük ihtimalle camimiz yıkılacak ve yerine yenisi yapılacak"

Yetkililer yıkımın ardından olay yerine geldiğini dile getiren Tufan, "Yetkililer caminin fotoğraflarını çekip raporlar tuttular. Enkazın gün içerisinde kaldırılacağını Ankara genelinde büyük bir sıkıntı yaşandığını söylediler. Biz de normal karşıladık. Böyle bir günde 'neden bize öncelik verilmiyor' demedik. İnşallah en yakın zamanda kaldırılacak. Büyük ihtimalle camimiz yıkılacak ve yerine yenisi yapılacak. Çünkü kolonlarda ve kirişlerde sıkıntılar var. Caminin bu şekilde restore edilme şansı yok. Evim de şu an aynı şekilde, bundan dolayı ben de şu an kalacak yer arıyorum. Doğalgaz ve elektrik kesik olduğu için şu anda evde oturamıyoruz" açıklamasında bulundu.

Fırtınada minaresi yıkılan cami böyle görüntülendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Fırtınada minaresi yıkılan cami böyle görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Olayda yaralanan olmadı.

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.


Advertisement