Fıs Snowboard Dünya Kupası Big Air İstanbul İçin Heyecan Dorukta - Son Dakika
Güncel

Fıs Snowboard Dünya Kupası Big Air İstanbul İçin Heyecan Dorukta

Türkiye Kayak Federasyonu'nun girişimleriyle ülkemize getirilen, 20 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenecek FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air İstanbul'a sayılı saatler kaldı.

18.12.2014 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar: "Dünya Kupası'nı Türkiye'ye getirmekteki amacımız, Türk sporcularını ve seyircilerini snowboard heyecanı ile tanıştırarak gençlerimizi bu alana yönlendirmek. İstanbul artık her anlamda bir dünya kenti. Seyir keyfi böylesine yüksek dünya çapında bir spor etkinliğinin İstanbul'a çok yakışacağını düşünüyoruz."

Türkiye Kayak Federasyonu'nun girişimleriyle ülkemize taşınan, 20 Aralık'ta İstanbul'da düzenlenecek FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air İstanbul ile ilgili detaylar düzenlenen basın toplantısı ile paylaşıldı. Londra, Moskova, Quebec, Barcelona ve Stockholm gibi şehirlerin ardından ilk kez İstanbul'da düzenlenecek yarışma için, İTÜ Maslak Kampüsü'nde 41 metre yüksekliğinde ve 125 metre uzunluğunda dev bir rampa kuruldu. Bu rampa, bugüne kadarki yarışmalarda kurulan en yüksek rampa olma özelliğini taşıyor. Yarışma için 22 ülkeden 45 sporcu İstanbul'a gelirken, organizasyon için alana 360 ton yapay kar yığma işlemine başlandı. Big Air kategorisinde düzenlenen yarışın en çarpıcı özelliği ise tarihte ilk defa kadınların da bu kategoride yarışması olacak.

FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air İstanbul'u Türkiye'ye getiren Türkiye Kayak Federasyonu'nun Başkanı Erol Yarar, bu önemli organizasyonun 20.000 kişi tarafından izleneceğini ve bu yıl İstanbul'da gerçekleştirilecek en önemli etkinliklerden biri olduğunu belirterek şunları söyledi: "Snowboard, kış sporlarının en heyecanlı ve zevkli dallarından biri ancak Türkiye'de yeterince tanınmıyor. Dünya Kupası'nı Türkiye'ye getirmekteki amacımız, Türk sporcularını ve seyircilerini snowboard heyecanı ile tanıştırarak gençlerimizi bu alana yönlendirmek. İstanbul artık her anlamda bir dünya kenti. Seyir keyfi böylesine yüksek dünya çapında bir spor etkinliğinin ülkemize ve İstanbul'a çok yakışacağını düşünüyoruz. Bu yarışmaya farklı ülkelerden sporcular katılacak ancak ne yazık ki aralarında Türk sporcu yok. Snowboard çok zevkli, heyecanlı bir disiplin ve inanıyoruz ki, ülkemizde bu spora ilgi duyacak ve ileride Türkiye'yi benzer uluslararası organizasyonlarda başarıyla temsil edecek çok yetenekli gençlerimiz var. Federasyon olarak hedefimiz, bu yetenekli gençleri ülkemize ve kayak dünyasına kazandırmak. Bu yılki organizasyonun bir başlangıç olmasını ve ileride kendi sporcularımızın da yarışacağı etkinliklere ev sahipliği yapmayı diliyoruz. Türkiye Kayak Federasyonu olarak, ülkemizde 4 milyon kişiyi kayak sporu ile buluşturacağımızı her fırsatta ifade ediyoruz. Bu nedenle FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air İstanbul gibi etkinliklerin, kayak sporunun kitleselleşmesine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz."

Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, FIS Snowboard ve Ski Cross Teknik Delegesi Memet Güney ise "FIS Snowboard Dünya Kupası, Türkiye'de gerçekleşecek en büyük kış sporu organizasyonu ve FIS'in snowboard sporundaki en önemli değeri. Bu büyüklükteki bir organizasyona Londra, Moskova, Barcelona, Newyork gibi büyük metropollerin ardından İstanbul'un ev sahipliği yapması çok önemli. Bu büyük organizasyon aynı zamanda birçok ilki de içinde barındırıyor. Dünyada ilk kez kadınların da yarışacağı etkinliğe 22 ülkeden 45 sporcu katılıyor. 41 metre yüksekliğinde 125 metre uzunluğundaki rampa, 10 günde 75 kişilik bir ekip tarafından İTÜ Stadyumu'nda kuruldu. Kurulumun tamamlanmasının hemen ardından, binlerce ton sıvı nitrojen, su ve hava birleşimi ile yaklaşık 360 tona ulaşacak doğal kar yapımına başlandı. Organizasyon, Türkiye'de NTV Spor'dan canlı yayınlanırken dünya genelinde 8 global kanal ve Avrupa'da Eurosport tarafından canlı yayınla milyonlarca kişiye ulaşacak. Canlı yayından hemen önce gösterilecek 2 dakikalık İstanbul tanıtım filmi de, yine milyonlarca izleyiciye ulaşmış olacak. Diğer taraftan İTÜ Spor Salonu'nda kurguladığımız Türkiye'nin ilk Kış Expo'su, 19 ve 20 Aralık tarihlerinde yüzlerce markanın katılımıyla gerçekleşecek. Türkiye Kayak Federasyonu olarak, İstanbul'da, şehrin merkezinde unutulmaz bir kış festivali yaşatacağız." dedi.

Ford ve Türk Hava Yolları ana sponsorluğunda, İş Bankası Maximum Kart, Bridgestone, Canon, Red Bull, Columbia, NTV Spor, Power FM, Dailymoiton, SPX, Oakley, Aksa Jeneratör ve Yayla Enerji Grubu co-sponsorluğunda düzenlenen etkinlik için, 5.000'i tribün, 15.000'i saha içi olmak üzere 20.000 biletin satışı www.biletix.com üzerinden, 67 – 215 TL fiyat aralığında devam ediyor. Organizasyonun final yarışları, NTVSpor ve Eurosport kanallarından naklen yayınlanacak.

Finalde Athena sahne alacak

20 Aralık'ta İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde bulunan İTÜ Stadyumu'nda düzenlenecek FIS Snowboard Dünya Kupası çerçevesinde çeşitli konserler ve etkinlikler de gerçekleştirilecek. Final yarışlarının ardından, yeni albümleri Altüst ile büyük beğeni toplayan Athena konser için sahne alacak. Yarışlar öncesinde ise Bubituzak grubu konser verecek, Power FM DJ'lerinin performansları gün boyunca devam edecek.

Organizasyon kapsamında 19-20 Aralık tarihlerinde İTÜ Spor Salonu'nda düzenlenecek, Türkiye'nin ilk kış fuarı Winter Expo'da ise spordan turizme, tekstilden hızlı tüketime kış endüstrisinin temsilcileri bir araya gelecek. Winter Expo ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fıs Snowboard Dünya Kupası Big Air İstanbul İçin Heyecan Dorukta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement