Fıstık Cenneti Kozak'ta Yaylacık Yaşam Vadisi - Son Dakika
Güncel

Fıstık Cenneti Kozak'ta Yaylacık Yaşam Vadisi

Fıstık Cenneti Kozak\'ta Yaylacık Yaşam Vadisi

Öyle bir Bergama Sevdalısıydı ki o atalarının kendine miras bıraktığı toprakların kıymetini her zaman bildi.

04.06.2013 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihin farkına vardı ve yaşadığı topraklarda ormanına, doğasına turizmine her zaman sahip çıktı. Kazancın alın terinin ve el emeğinin kıymetini bildi.

Her zaman yeniliklerden ve farklılıklardan yana olan iyi bir gözlemci oldu. Tek başına direndi mücadele etti ve başardı.

Bergama Turizminin gelişmesinde her zaman gönüllülerin en başında gidenlerden biri oldu. Nerede bir Festival Fuar olsa o hep başı çekenlerden biriydi. Bir araya gelindiğinde Bergama için ne yapsak denildiğinde o hep içlerinde yer aldı. Çam fıstığı diyarı Kozak'ta doğdu. Bergama'nın tarih ve kültürünü doğasıyla her zaman bir bütün tutarak turizmde mücadele etti.

Hep hayallerinde Cennet içinde başka cennet yaratmak tutkusu vardı. Azmiyle bilgisiyle Onu da başardı. Doğup büyüdüğü Kozakta Cennet içinde bir cennet yaratmaktı hedefi. Başardı da. Hem de uzun soluklu bir mücadele vererek başardı.

Kültürel Bir projeydi gerçekleştirmek istediği hayal. Kozak ta bir Yaşam vadisi kurmaktı maksadı. Turizmci Sait Tez, on parmağında on marifet çok çeşitliliği olan turizmin gelişmesi mücadele eden biriydi. Daha bir yıl öncesi çocuklarını da yanına alarak düşündüğü projeyi hayata geçirmeyi kafasına koymuştu. Hacıhamzalar köyünde 3 bin metrekarelik bir alanı Yaylacık Yaşam Vadisi yapmak e köylüler ile el sıkışarak anlaştılar. Ve böylece "Yaylacık Yaşam Vadisi'nin temelleri atıldı. İlçe Kaymakamı Ahmet Ertan Yücel 'de projeye büyük destek veriyordu. Sık sık giderek projenin takibini yaptı, elinden gelen desteği verdi. Köy muhtarı Mehmet Emin Can 'da projenin gerçekleşmesin de büyük gayretler sarf etti. Kısacası Yaylacık Yaşam Vadisi herkesin gözünde bir turizm şaheseri olmuştu.

Birlikte bu projeyi yürütmeye başladılar.

Öyle bir Vadi olacaktı ki burası gidenlerin bir daha gideceği bir yer, hatta dönmek istemeyecekleri bir yer olmalıydı. Kültür turizmi için çok farklılık yaratmalıydı ve öylede oldu. Sabah kahvaltıdan akşam yemeğine kadar 7+24 gelen her insanın ihtiyaçlarına cevap verebilmeliydi. Konaklamak isteyen Çadır ve kamp turizmi de dâhil olmak üzere günü birlik gelen herkese yeterli derecede yanıt verebilmeydi.

İşin içinde turizm ve kozak olunca proje aldı başını gitti. Yerel yönetimlerin dudağını uçuklatan güzellikte bir hizmet olduğu göze çarptı. Derken İzmir büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, projenin hayata geçirilmesi konusunda destek verdiler. Aziz Kocaoğlu, Yaylacık Yaşam Vadisinin oluşması için buraya bir hayvanat Bahçesi kurulmasını ve bunun için bizzat yardım edeceğini söyleyerek hemen bir deve gönderdi. Daha sonrada beyaz Leylek, Kırmızı Sülün, Bıldırcın, Kemarun Koyun, Cüce bir keçi, bir adet tülü Deve, Ceylan ve Tavşan ile hayvanat bahçesinin oluşumunu gerçekleştirdiler.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet gönenç de çevre düzenlemesini yaptırtarak vadinin oluşmasına katkı koydu. Yaşam Vadisi gerçekten muhteşem bir yer olmuştu. Göremeyenlerin görmesi gereken yer desek az bile kalır. Köylü kadınların yöreye özgü ev yemekleri tadarak, semaverden çay içebiliyorsunuz. Siz mangalınızı yaparken çoğunuz güvenli bir şekilde çocuk parkında eğlenmesine devam ediyor. Canınız mı sıkıldı? İster hayvanat bahçesinde dolaşın, ister dağ yürüyüşü yapın. Dilerseniz bisiklet yürüyüşüne katılın. Köylü kadınların el dokuması halı sanatıyla tanışın. İğne oyasını görün, başınızda al yazmalarla dolaşın. Eğer bir iş gezisi yapmaksa amacınız 250 kişilik toplantı salonunda rahatça seminerinizi de yapabilirsiniz. Kozak Yaşam Vadisinde sağlıklı bir şekilde tatil yaparak sizde kendinize gelin. Kozak Yaylacık Yaşam Vadisi kısacası tam bir dinlence yeri olarak sizi bekliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fıstık Cenneti Kozak'ta Yaylacık Yaşam Vadisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement