Fizik Nobel Ödülü Bugün Duyuruluyor - Son Dakika
Dünya

Fizik Nobel Ödülü Bugün Duyuruluyor

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, 102. Nobel Barış Ödülleri sahiplerini duyurmaya devam ediyor.

07.10.2014 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, 102. Nobel Barış Ödülleri sahiplerini duyurmaya devam ediyor. Dün Tıp alanındaki Nobel ödüllerinin açıklanmasının ardından bugün de fizik alanındaki ödüller sahiplerine kavuşacak.

Nobel Ödülü sezonu dün tıp alanındaki ödüllerin ilan edilmesi ile başladı. ABD'li John O'Keefe ile Norveçli Edward Moser ve May-Britt Moser çifti bu yıl "Beyinde dahili navigasyon sistemi işlevi gören hücrelerin buluşu" ile onurlandırıldı. Uzmanlar hayatı boyunca bilimsel araştırmalar yaptıkları için değil "en önemli buluş" olarak nitelendirildiği için ödüle layık görüldü. Nobel Tıp Ödülünü kazanan May-Britt Moser, Nobel ödülü kazanan 11. Kadın oldu. İlk kadın olan Barbara McClintock 1983 yılında Nobel ödülünü almıştı.

Fizik ödülleri bugün sahiplerini bulurken Kimya Ödülleri ise Çarşamba günü duyurulacak. Edebiyat ödüllerinin hangi gün verileceği kesinlik kazanmasa da Perşembe günü verilmesi bekleniyor. En çok ilgi gören Nobel Barış Ödülü Cuma, Ekonomi alanındaki ödül ise Pazartesi günü duyurulacak. Nobel ödülüne layık görülen isimlere bu yıl 690 bin Euro takdim edilirken ödüller, Alfred Nobel'in ölüm tarihi olan 10 Aralık'ta törenle sahiplerine sunulacak. - STOCKHOLM

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Fizik Nobel Ödülü Bugün Duyuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement