Fiziksel Engelliler Federasyon Başkanı: Biz Para Toplamıyoruz - Son Dakika
Güncel

Fiziksel Engelliler Federasyon Başkanı: Biz Para Toplamıyoruz

Fiziksel Engelliler Federasyon Başkanı: Biz Para Toplamıyoruz

TÜRKİYE Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Nedim Kılıç, engelliler adına çeşitli yollardan para toplandığını ifade ederek, "Engelli dernekleri adına dergi, kitap ve yiyecek gibi malzeme satarak yardım toplayan kişilere karşı uyanık olmalıyız. Biz para toplamıyoruz" dedi.

10.06.2017 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Nedim Kılıç, engelliler adına çeşitli yollardan para toplandığını ifade ederek, "Engelli dernekleri adına dergi, kitap ve yiyecek gibi malzeme satarak yardım toplayan kişilere karşı uyanık olmalıyız. Biz para toplamıyoruz" dedi.

Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Nedim Kılıç, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Edirne'ye geldi. Engellilerin durumlarını kullanarak satış yapanlara itibar edilmemesi gerektiğini anlatan Kılıç, "Engelli dernekleri adına dergi, kitap ve yiyecek gibi malzeme satarak yardım toplayan kişilere karşı uyanık olmalıyız. Biz para toplamıyoruz. İnsanları dolandırmıyoruz. İnsanlara duygu sömürüsü yaparak engelli camiamızı kullandırmıyoruz" dedi.

Dolandırıcıların insanların duygularını kullanarak haksız kazançlar elde ettiğini belirteren Kılıç şunları söyledi:

"Ben bu tür davranışları yapanlara mutsuz insanlar diyorum. Çünkü onlar insanlarımızın duygularıyla oynayan insanları kullanan ahmaklar. Biz acınacak insanlar değiliz. Cenab-ı Allah'ın vermiş olduğu kaderi paylaşan kişileriz. Ama görüyoruz ki bizim bu kaderimizi kullanan kendini bilmez insanlar duygu sömürüsü yaparak, bizim adımıza para toplamaya çalışıyorlar. Bizim adımıza 'tekerlekli sandalye alacağız' diyerek insanları dolandırıyorlar. Bir de bu mübarek Ramazan ayında fitrenizi, zekatınızı engellilere verin diyerek insanları kullanmaya çalışıyorlar. Biz diyoruz ki kendi elinizle vermeden yardımcı olmayın. Onlar bizi kullanıyorlar. Buradan o beyin engellilere sesleniyorum. Bizi kullanarak para toplamayın. Biz bu toplumun bir parçasıyız."

- Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fiziksel Engelliler Federasyon Başkanı: Biz Para Toplamıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Savunma Bakanlığı'ndan gazetecilere Savunma Muhabirliği eğitimi
    14:02 Milli Savunma Bakanlığı'ndan gazetecilere Savunma Muhabirliği eğitimi

    Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından düzenlenen Savunma Muhabirliği eğitimi, basın mensuplarına savunma alanındaki faaliyetlerin aktarılması konusunda bilgi alışverişini artırmayı amaçlıyor. Eğitim, 4 hafta sürecek ve Türk ve Dünya kamuoyuna daha etkili haber yapma imkanı sunacak.

  • Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti
    14:00 Yeni Zigana Tüneli'nde Otomobil Kazası: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Gümüşhane ve Trabzon arasındaki Yeni Zigana Tüneli'nde meydana gelen kazada, otomobilin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybederek tünel duvarına çarptı ve hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi
    14:00 Diyarbakır'da İngilizce Bilgi Kültür Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen 'İngilizce Bilgi Kültür Yarışması'nda 33 okul yarıştı. Yarışma, öğrencilerin yabancı dil öğrenmeye teşvik edilmesi, takım ruhunun geliştirilmesi ve etkileşimin arttırılması amacıyla gerçekleştirildi. Finalde dereceye giren 4 okul belirlendi ve etkinliği İlçe Milli Eğitim Müdürü ve diğer yetkililer izledi.

  • 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi
    13:59 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi

    6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, Perşembe günü İstanbul'da gerçekleşti. Forum, Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin genişletilmesi konularında temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü
    13:59 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında Hollanda'ya gitti ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bir araya geldi. Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze'deki son durum, Ukrayna'daki gelişmeler ve terörle mücadele konuları ele alındı.

  • Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:59 Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılan bir işyerine düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 10 ton 950 gram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi
    13:58 Trabzon'da Vargel Sistemli Teleferikte Kurtarma Tatbikatı Gerçekleştirildi

    Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde bulunan vargel sistemli teleferikte kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Özel bir şirketin arama kurtarma ekibi tarafından gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği teleferikte mahsur kalanlar kurtarıldı. Kurtarma malzemelerinin teleferik kabininin içinde bulunması sayesinde tahliye işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirildi.

  • Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi
    13:53 Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

    Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıttı. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.

  • Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı
    13:49 Kırklareli'nde Yolcu Otobüsü Devrildi: 11 Yaralı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için İstanbul'dan hareket eden bir yolcu otobüsü, Kavaklı beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak devrildi. Kazada, sürücü dahil olmak üzere 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Kırklareli Valisi, Belediye Başkanı ve İl Jandarma Komutanı da bölgeye gelerek çalışmaları takip etti.


Advertisement