Fiznik Antik Tiyatroda İlk Etkinlik Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Fiznik Antik Tiyatroda İlk Etkinlik Yapıldı

1980 yılında Arkeolog Dr. Bedri Yalman tarafında başlayan kazı çalışmaları 36 yıl sonra ilk kez İznik Roma Tiyatrosu ilk etkinliği kendi tanıtımı için ev sahipliği yaptı.

31.10.2016 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği programda geçmişten günümüze kadar yapılan kazı çalışmaları hakkında bilgi verildi.

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Osman Sargın, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz ELBAS, İznik Müze Müdürü Haydar Kalsen, Dokuz Eylül Üniversitesi Doç. Dr. Aygün Ekin Meriç, Doç. Dr. Ali Kazım Öz, Dr. Fatih Hakan Kaya, Bursa Büyükşehir İlçe Koordinatörü Serkan Acar ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.

Roma Tiyatrosu orta tonoz bölümünde gerçekleşen etkinlikte konuşan İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan yaptığı konuşma da"Yıllardır önce gelen arkeolojik çalışmalar son zamanlarda olumlu bir şekilde hızlandı. Tabi ki bu çalışmaların hızlanmasının sebebi, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında bu çalışmaların tüm yıl tam zamanlı bir şekilde yürütülmesine yönelik imzalanan protokol. Bugün burada bu çalışmaların meyvelerini görüyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın himayelerinde Büyükşehir Belediyemizin desteği, finansal desteği, 9 Eylül Üniversitesi ve hocalarımızın gayretli çalışmaları ve yine Bakanlığımız adına Müze Müdürlüğümüzün kazı başkanlığında bu çalışmalar yürüyor. Bizlerde gerek Kaymakamlık olarak gerek Belediye Başkanlığı olarak bu çalışmaları yakından takip etme gayreti içerisindeyiz" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölümü hocaları Doç. Dr. Aygün Ekin Meriç, Doç. Dr. Ali Kazım Öz, Dr. Fatih Hakan Kaya tarafından İznik'in tarihi, Roma Tiyatrosu kazılarında yapılan çalışmalar, bulunan eserler ve çalışmalar sonucunda tiyatronun geleceği konum ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.
Yapılan konuşmaların ardından Roma Tiyatrosunda mini kokteyl verilmesinin ardından, protokol üyeleri ve katılımcılar çalışma alanını gezerek bilgilendirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fiznik Antik Tiyatroda İlk Etkinlik Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İskenderun'da evde ruhsatsız tabanca ele geçirildi
    17:51 İskenderun'da evde ruhsatsız tabanca ele geçirildi

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, evinde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirilen şüpheli gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli O.B'nin ikametinde arama yaptı. Adresteki incelemede 4 ruhsatsız tabanca ve 23 fişek bulundu. Gözaltına alınan zanlı, emniyete götürüldü.

  • İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü
    17:47 İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü

    İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Topluluğu tarafından düzenlenen yarışmada iki ödül kazandı. Nişan Şirinyan 'Sürekli Mükemmeliyet' ödülünü, Can Atak ise 'Çarpışma' oyunuyla 'Tek Kişilik Performans (Erkek)' ödülünü aldı. Ödüller, 25 Nisan'da Kozyatağı'ndaki Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde düzenlenecek törenle takdim edilecek.

  • Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti
    17:46 Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti. Bakan Bayraktar, esnafın sıkıntılarını dinledi ve belediye başkanlarıyla buluşmak için Uşak Belediyesi'ne geçti.

  • Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak
    17:45 Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın önümüzdeki dönemde yeni toplu iş yerleriyle tanışacağını söyledi. Tütüncü, esnaflarla yaptığı görüşmelerde, pek çok sektörün toplu iş yerleri içerisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Antalya'nın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tütüncü, yeni sanayi siteleri, esnaf siteleri ve toplu iş yerlerinin önemine dikkat çekti. Tütüncü, Antalya'nın ekonomisine can veren, fırsatlar sunan bir belediye ile karşılaşacaklarını söyledi.

  • Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpışması: 1 ölü, 3 yaralı
    17:43 Kayseri'de otomobil ile motosiklet çarpışması: 1 ölü, 3 yaralı

    Kayseri'nin merkez Kocasinan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü hayatını kaybederken, otomobil sürücüsü ve kaldırımda yürüyen anne ile çocuğu yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinin imarı yanında riskli yerleşim yerlerini de depreme hazırlıklı hale getireceğiz
    17:41 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Deprem bölgesinin imarı yanında riskli yerleşim yerlerini de depreme hazırlıklı hale getireceğiz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinin imarı yanında Marmara'dan başlayarak, riskli yerleşim yerlerimizi de depreme hazırlıklı hale getireceklerini söyledi. Erdoğan, partisinin Kocaeli Kongre Merkezi Miting Alanı'nda düzenlediği mitingde, depremin üzerinden henüz 1 sene geçmeden şehirleri ayağa kaldıracak çalışmaları tamamlamaya başladıklarını vurguladı.

  • Hakkari Şemdinli'de Karla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor
    17:41 Hakkari Şemdinli'de Karla Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

    Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu üs bölgesinin yolunu ulaşıma açmak için ekipler çalışma yürütüyor. İlçe Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, Kayalar Üs Bölgesine ulaşımı sağlamak için kar küreme ve yol açma çalışmalarına devam ediyor. Kaymakam Ali Ekber Ateş, çalışmaların devam edeceğini belirtti.

  • Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal hayatını kaybetti
    17:40 Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal hayatını kaybetti

    20. Dönem DYP Milletvekili Osman Çilsal'ın annesi Rakiye Çilsal, 90 yaşında hayatını kaybetti. Cenaze namazı Hulusi Akar Cami'nde kılındı ve birçok siyasi isim katıldı. Çilsal'ın cenazesi eski mezarlığa defnedildi.


Advertisement