Flamenko'nun Kalbi CRR'de - Son Dakika
Güncel

Flamenko'nun Kalbi CRR'de

Flamenko\'nun Kalbi CRR\'de

İspanya'nın en ünlü flamenko dans topluluğu Rojas ve Rodriguez, Avrupa'da kapalı gişe sergiledikleri "Titanium" gösterileri ile İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'na konuk oluyor.

08.04.2015 13:38  Güncelleme: 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), İstanbullu müzikseverlere görsel ve işitsel müzik ziyafeti sunmaya devam ediyor.

Nuevo Ballet Espana'nın tüm dünyada ünlenen dansçıları Rojas ve Rodriguez, koreografisini ve yönetmenliğini yaptıkları yepyeni gösterileri "Titanium" ile 11 Nisan Cumartesi günü 20.00'de CRR'ye konuk oluyor. Tutkulu ve sihir dolu "Titanium" gösterileri ile Avrupa turnesinde fırtınalar estiren Rojas ve Rodriguez bu kez de İstanbulluları büyülemeye geliyor. Flamenko'yu hip hop ile bir araya getirerek yenilikçi bir tavırla dünyaya sunan topluluğa gösteride, İspanya'nın break dans şampiyonu b- boy Chey Jurado eşlik ediyor.

Sahnelenmeye başlar başlamaz büyük ilgi gören ve kapalı gişe gösterilere imza atan "Titanium" ile 'İspanya Ulusal Dans Ödülü'nü alan Rojas ve Rodriguez, kendi ülkeleri olan İspanya'da dans tarihine adlarını yazdırdı. Daha önce de unutulmaz "Cambio de Tercio" gösterileri ile İspanya'da ve tüm dünyada izleyicinin gönlünü fetheden Rojas ve Rodriguez, "Titanium" ile yaratıcılıklarını zirveye taşıyor.

İspanya'dan dünyaya yayılan ritmik duygu

İspanya'nın en ünlü flamenko dansçılarından olan Angel Rojas ve Carlos Rodriguez 1995 yılında flamenko dansını uluslararası alanda daha geniş bir seyirci topluluğuyla buluşturmak amacıyla bir araya geldi. Çıktığı kapsamlı turnelerle dans dünyasının dikkatini çeken topluluk, klasik ve çağdaş flamenko tekniğini bir araya getirerek birbirinden değerli çalışmalara imza atıyor.

Birçok festivalde gösteriler sergileyen Rojas ve Rodriguez, 2004 yılında koreografisi ve müzikleri kendilerine ait olan "Don Juan" gösterileri ile yılın en iyi gösteri ödülünü aldı. 2007 yılında İspanya'nın ünlü Zarzuela Tiyatrosu'nda Ballet Nacional de Espana'nın "Dualia" gösterisindeki koreografileri ile göz dolduran Rojas ve Rodriguez, 2007 yılında Mosteles şehrinin yerleşik grubu oldu. 2008 yılında Madrid bölgesinin Fransız işgalinden kurtuluşunun 200. yıl kutlamaları için "Baile de Mascaras" gösterisini hazırlayan topluluk, aynı yıl "Sangre" adlı çalışmalarını sahneye koydu. Almanya, Yunanistan, Meksika ve Polonya'nın da içinde olduğu yirminin üzerinde ülkede "Sangre" turnesini yapan grup, Ekim 2009'da "Cambio de Tercio" gösterisinin prömiyerini Londra Flamenko Festivali'nde gerçekleştirdi. Son gösterileri "Titanium" ile büyük başarı elde eden Rojas ve Rodriguez, flamenko dansını taçlandırmaya devam ediyor.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement