3 Bine Yakın Madenci Özelleştirmeye Karşı Yer Altında Eyleme Başladı - Son Dakika
Güncel

3 Bine Yakın Madenci Özelleştirmeye Karşı Yer Altında Eyleme Başladı

Genel Maden İşçileri Sendikası Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, TTK'nın özelleştirilmesini protesto eden 3 bine yakın işçinin yer altında eylem yaptığını söyledi.

06.11.2017 17:02  Güncelleme: 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan maden işçileri, kurumun özelleştirilmesinin önünü açan torba yasa tasarısını protesto için 'Maden ocağından çıkmama' eylemi başlattı.

Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, TTK'ya bağlı müesseselerde 3 bine yakın maden işçisinin yer altında eylem yaptığını söyledi.

"3 BİNE YAKIN İŞÇİ YER ALTINDA EYLEME BAŞLADI"

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü'nde yer altında ocaktan çıkmama eylemi yapan işçileri ziyaret etti. Mutlu, ocak çıkışında açıklama yapan Mutlu, TTK'ya bağlı müesseselerde 3 bine yakın maden işçisinin yer altında eylem yaptığını söyledi.

"GELECEK KAYGISIYLA YAPILAN BİR EYLEM"

Mutlu sözlerine şöyle devam etti:

Yer altında yaklaşık 3 bine yakın maden işçisinin olduğunu düşünüyoruz. Çünkü gündüz vardiyasına giren işçiler de çıkmama kararı aldı. Her bölgede değil ama diğer bölgelerde arkadaşlarımız maalesef aşağıdalar. Biz arkadaşlarımızın günlerdir süren tartışmaları neticesinde gerginliklerinden kaynaklanan kendi hassasiyetlerinden kaynaklanan iş yerlerinin geleceği kaygısından dolayı yaptıkları bir eylem şeklidir.

"İŞÇİLERİMİZİ GEREKLİ KONULARDA UYARDIK"

Onları iş sağlığı ve güvenliği konusunda dikkat etmeleri gerektiğini bölgemize, kurumumuza, ülkemize zarar gelmemesi için onları uyarmaya çalıştık. Arkadaşlarımızın da hassasiyet göstereceğine inanıyoruz. İşçilerimizi gerekli konularda uyardık. Durumları iyi. Kimsenin sağlığında bir şey yok. İnşallah sağlıklı şekilde bu süreç sonuçlanır.

3 Bine Yakın Madenci Özelleştirmeye Karşı Yer Altında Eyleme Başladı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 Bine Yakın Madenci Özelleştirmeye Karşı Yer Altında Eyleme Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement