Demirtaş'ın Koğuş Arkadaşı HDP'li Vekil Zeydan, 8 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı - Son Dakika
Güncel

Demirtaş'ın Koğuş Arkadaşı HDP'li Vekil Zeydan, 8 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Demirtaş'ın koğuş arkadaşı olan HDP'li vekil Abdullah Zeydan, 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

11.01.2018 15:53  Güncelleme: 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, daha önce bozulan dosyasından tekrar 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

8 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesince, 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasının usulden bozulmasının ardından yeniden yargılanan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'a iki ayrı suçtan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

TUTUKLU SANIK ZEYDAN, DURUŞMAYA KATILMADI

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Zeydan katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak, Zeydan'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından 8,5 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, "suçu ve suçluyu övmek" suçlamasından da beraatini talep etti.

AVUKATLARI SUÇSUZ OLDUĞUNU İDDİA EDİP TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Sanık avukatları ise müvekkilleri Zeydan'ın suçsuz olduğunu iddia ederek tahliyesini istedi.

Mahkeme Zeydan'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıl, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan ise 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına ve tutukluluk halinin devamına, "suç ve suçluyu övmek" ile "2911 sayılı yasaya muhalefet" suçlarından da beraatine karar verdi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi 14 Temmuz 2017'de Zeydan'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıl, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar vermiş, bu karar Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesince bozulmuştu.

DEMİRTAŞ'LA CEZAEVİ FOTOĞRAFI PAYLAŞILMIŞTI

Diyarbakır ve Hakkari Cumhuriyet Başsavcılıklarının yürüttüğü soruşturmalar kapsamında 4 Kasım 2016'ta tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve koğuş arkadaşı HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan'ın cezaevi avlusunda volta atarken çekilen fotoğrafları sosyal medyada paylaşılmıştı.

İşte o fotoğraf:

Demirtaş'ın Koğuş Arkadaşı HDP'li Vekil Zeydan, 8 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

Demirtaş\'ın Koğuş Arkadaşı HDP\'li Vekil Zeydan, 8 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirtaş'ın Koğuş Arkadaşı HDP'li Vekil Zeydan, 8 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement