Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Barış Pınarı Harekatı ile terör devleti kurma projesi çökmüştür - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Barış Pınarı Harekatı ile terör devleti kurma projesi çökmüştür

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'nin kuzeyinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı'yla terör devleti projesine ağır darbe vurulduğunu belirterek, "Böylece hayalleri suya düşmüştür. ABD ve Rusya ile imzalanan mutabakatlarla Türkiye, haklı davasını en iyi şekilde savunmuştur" dedi.

15.12.2019 18:50  Güncelleme: 20:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Barış Pınarı Harekatıyla burada bir terör devleti kurma projesi çökmüştür ve ve hayalleri suya düşmüştür." dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü YPG/ PKK'nın oluşturmak istediği terör koridorunu yok etmek, bölgede huzur ve barışı sağlamak amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Harekatla birlikte bölgede terör devleti kurma projesinin sona erdiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Böylece hayalleri suya düşmüştür. Ama Türkiye harekat sonrasında diplomasinin de önemli olduğuna inanmıştır. Hem ABD hem de Rusya ile imzalanan mutabakatlarla, Türkiye hem sahada hem de masada gerçekten diplomasiye inanarak haklı davasını en iyi şekilde savunmuştur." dedi.

"BÖLGEYİ TERK EDENLERİN YÜZDE 70'İ GERİ DÖNDÜ"

Çavuşoğlu, "Önümüzdeki süreçte Suriye'nin toprak bütünlüğünü korurken dikkatli olmamız gerekiyor. Barış Pınarı Harekatı bölgesine, orayı terk eden insanların yüzde 70'i döndü. Geri dönüşler konusunda uluslararası toplumu sürecin içine kattık." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Barış Pınarı Harekatı ile terör devleti kurma projesi çökmüştür
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Barış Pınarı Harekatı ile terör devleti kurma projesi çökmüştür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement