Renay Onur: Türk koşucuların maratona talebi çok fazla oldu - Son Dakika
Spor

Renay Onur: Türk koşucuların maratona talebi çok fazla oldu

Renay Onur: Türk koşucuların maratona talebi çok fazla oldu

"Bize duyulan güven talebi arttırdı""Yapabildiğimiz için mutluyuz""Sanal koşu ile bu özel koşuyu kaçırmamalarını istedik"Ali DANAŞ - Kaan ÜLKER / İSTANBUL, - Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, "Türk koşucularının maratona talebi çok fazla oldu.

08.11.2020 11:22  Güncelleme: 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Bize duyulan güven talebi arttırdı"

"Yapabildiğimiz için mutluyuz"

"Sanal koşu ile bu özel koşuyu kaçırmamalarını istedik"Ali DANAŞ - Kaan ÜLKER/ İSTANBUL, - Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, "Türk koşucularının maratona talebi çok fazla oldu. Yabancı katılımı ise 45 ülkeden oldu. 300-350 arası yabancı katıldı. Önlemleri yarı maratonda test etmiştik. Orada ne yaptıysak burada da aynısını, çok ciddi bir şekilde uygulamaya çalıştık. Koşucuların bize duyduğu güven, burada da talebi artırdı" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından organize edilen N Kolay 42'nci İstanbul Maratonu'nu erkeklerde Kenyalı atlet Benard Cheruiyot Sang, kadınlarda ise yine Kenyalı sporcu Diana Chemtai Kipyogei kazandı. Organizasyon hakkında Demirören Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, maratona güzel bir katılım olduğunu belirterek, "Heyecanlı bir gün bugün. Pandemi sebebiyle, pandemiye özel bir parkur yaptık. Aynı noktada başlayıp, aynı noktada bitirdiğimiz, Yenikapı çıkışlı ve bitişli bir parkur. İlk defa 42 yıllık maraton tarihinde köprüyü de iki kere geçti koşucular. Bizi başka heyecanlandıran bir olay da Türk koşucularının maratona talebi çok fazla oldu. Kit alımına bakıldığında bugün Türk koşucularının bitirmesinde sayı olarak 42 yıllık bir rekoru da kırabiliyor olabiliriz. Yabancı katılımı 45 ülkeden oldu. 300-350 arası yabancı katıldı. Fena da bir parkur zorlaşmasına rağmen 2: 11: 49'la çok fena da olmayan bir dereceyle geldi birinci koşucu" diye konuştu."BİZE DUYULAN GÜVEN TALEBİ ARTIRDI"Pandemi nedeniyle alınan tedbirlerle ilgili ise Onur, şunları söyledi: "Önlemleri biraz yarı maratonda test etmiştik. Orada ne yaptıysak burada da aynısını, çok ciddi bir şekilde uygulamaya çalıştık. Koşucuların bize duyduğu güven de talebi artırdı. Kayıt aşamasından başlayarak HES sorguladık. Kit dağıtırken HES sorgulandı, burada girişte HES sorgulandı. İçeride start anına kadar sosyal mesafe tamamen korundu. Maskelerin de çıkartılmadığı bir formatta başlıyoruz. Umarız koşucular da keyif almışlardır. Hem önlemlerden rahat hissetmişler hem de parkuru beğenmişlerdir umarım.""YAPABİLDİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ"Organizasyon dolayısıyla mutlu olduklarının altını çizen Renay Onur, "Tabii ki geçen seneki enerjiyle karşılaştırılamaz pandemi sebebiyle. 70-80 bin kişiyle beraber kutladığımız koşu yerine, şu anda 2 bin 500 kişiyle maratonu koşuyoruz ama yapabildiğimiz için mutluyuz. Atletizm Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'nin çok büyük destekleri oldu. Onlarla da beraber bu koşuyu tamamlayabildiğimiz için hepimiz çok mutluyuz" dedi."SANAL KOŞU İLE BU ÖZEL KOŞUYU KAÇIRMAMALARINI İSTEDİK"Sanal koşu hakkında da bilgi veren Onur, şunları kaydetti:

"Burada sınırlı bir katılım olduğu için sanal koşuyu artırmaya çalıştık. Hibrit bir koşu yaptık. Sanal koşuya 10 bin kayıt oldu, tahminim orada da 5-6 bin kişi bitiriyor olacak. Türkiye'nin 80 ilçesinde, yurt dışında da 25'e yakın ülkede insanlar kendi seçtikleri parkurda koşuyorlar. Dereceleri Spor İstanbul sitesinde otomatik olarak geliyor. Bu özel senede bu koşuyu kaçırmamalarını istedik. Bu da keyifli gitti. Yardımseverlik koşusu da çok iyi gidiyor. 40 farklı sivil toplum kuruluşu için 8 milyonu aşkın bağış toplandı. Katılımcısıyla, bağışçısıyla yurt dışıyla, temsiliyetiyle başarılı bir organizasyon olduğunu söyleyebilir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Renay Onur: Türk koşucuların maratona talebi çok fazla oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement