Rûdaw: Bağdat, Türkiye'ye Karşı PKK'yı Silahlandırıyor - Son Dakika
Dünya

Rûdaw: Bağdat, Türkiye'ye Karşı PKK'yı Silahlandırıyor

Barzani'nin sitesi, PKK'nın Bağdat yönetimi ve Şii Heşdi Şabi milislerle gizli toplantı yaptığını iddia etti, "PKK, Irak eski Başbakanı Maliki'den silah aldı" dedi.

29.12.2015 11:05  Güncelleme: 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mesud Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rûdaw'da yer alan habere göre; PKK'nın Bağdat yönetimi ve Şii Heşdi Şabi milisleri ile gizli toplantı yaptı. Irak eski Başbakanı Nuri Maliki'nin de PKK'ya silah gönderdiği iddia edildi.

PKK HEYETİYLE GİZLİ TOPLANTI

Rûdaw'a konuşan Irak Parlamentosu üyesi Şahawan Abdullah, geçtiğimiz günlerde başkent Bağdat'a gelen bir PKK heyetinin, Merkezi Irak Hükümeti'nin yetkilileri ile Şii milis teşkilatı Heşdi Şabi'nin üst düzey yetkilileriye gizli toplantılar yaptığını belirtti.

"TÜRKİYE'YE KARŞI PKK SİLAHLANDIRILIYOR"

Buluşmaları "Başika bölgesine gönderilen Türk askerlerine karşı bir tepki" olarak değerlendiren Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) milletvekili Şahawan Abdullah, "Bağdat'ın Kürdistan Bölgesi ile Türkiye'ye karşı PKK'yı silahlandırdığını" iddia etti.

Aynı zamanda Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu üyesi olan Abdullah, Bağdat'ın, Güney Kürdistan'ın Duhok ilini de içine alan Behdinan bölgesinde yetkisi olmadığını dile getirdi.

"BAĞDAT SİLAHLANDIRIP HAKİMİYET KURMAK İSTİYOR"

KDP milletvekili, Bağdat'ın PKK ile Şii Heşdi Şabi milislerini silhalandırarak, Şengal başta olmak üzere bölgede hakimiyet kurmak istediğini söyledi.

MALİKİ KAÇAK YOLLARLA PKK'YA SİLAH GÖNDERMİŞ

Bağdat'ın iki yıldır IŞİD'e karşı savaşan Peşmerge Güçleri'ne yardım etmediğini hatırlatan Şahawan Abdullah, "Maliki 2014'te, IŞİD'le savaştan önce kaçak yollarla Kandil'e çok sayıda silah gönderdi" dedi.

TEMASLAR GİZLİ TUTULUYOR

Şahawan Abdullha, Bağdat'ın uluslararas toplum tarafından "terörist" olarak kabul edilen bir grupla doğrudan görüşmek istemediği için temasların gizli tutulduğunu ifade etti.

"BUNDA BİR SAKINCA GÖRMÜYORUZ"

Rûdaw'a konuşan Irak Parlamentosu Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) milletvekli Abdülbari Zebari, "gizli görüşme" iddialarını yalanladı.

PKK'nın Bağdat'ta varlık gösterdiğin söyleyen Abdülbari Zebari, "Başbakan Haydar Abadi açık bir şekilde IŞİD'e karşı savaşta verdikleri mücadeleden dolayı PKK'ya teşekür etti" dedi.

Zebari, "KYB, PKK ile Merkezi Irak Hükümeti'nin yakınlaşması için çalışmış olabilir ve görüşmeler ayarlamış olabilir. Bunda bir sakınca görmüyoruz" diye konuştu.

Abdülbari Zebari, Bağdat'ın PKK'ya silah yardımında bulunmasının ise Kürtler'in lehine olduğunu söyledi.

Rûdaw: Bağdat, Türkiye\'ye Karşı PKK\'yı Silahlandırıyor

Son Dakika Dünya Rûdaw: Bağdat, Türkiye'ye Karşı PKK'yı Silahlandırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • memo: mecliste 59 terorist var geregi yapilmasi 41 18 Yanıtla ZAGROS: BİTANE DE İMRALI DA VAR GEREĞİNİ YAPIN. BİZDE MEÇLİSDEN BAŞLIYALIM SİZE OLUR MU 10 11
  • Adam: Siz suriyede işide ,el nusraya . Öso ya. Silah verirken Irak işgalinde ABD ye yardım ederken müslümanlar ölürken iyidi onlarda sizin düşmanıza yardım ediyor o Zaman sesinizde çıkarmayın 35 11 Yanıtla
  • yibo: VATAN,MİLLET SEVGİSİ MAYA GİBİDİR...KANI VE SÜTÜ BOZUKLARDA TUTMAZ...BOŞUNA UĞRAŞMAYIN GEZİZEKALILAR,HAİN CHP VE HDP LİLER SİZDE TUTMAZ........CHP=HDP HAİN KARDEŞLER...BU İKİSİ YOK OLMADAN VATANA MİLLETE HUZUR YOK...... 24 9 Yanıtla
  • özgür amed: MAŞALLAH herkes pkk yi silahlandırıyor pekyakında cetin bir ordu cıkar herhalde hükümete yanlış politikalarına devam etmekte tahminimce enfazla 2 yıl sonra türkiye parcalanır 14 10 Yanıtla
  • urfalÃ?±: Bu çakkallar çoktan bizi sevmiyor yoksa pkk nın ne işi var ırakta yıllardır besliyor hem ırak hem suriyye hem iran 12 11 Yanıtla
  • PILLOW FIGHTER: SİLAHLANDIRAN IRAK DEĞİL İRAN! KARAKTERSİZ ŞİİLER...YÜZYILLAR ÖNCE OLDUĞU GİBİ, YİNE KALLEŞLİK DAMARLARI KABARMIŞTIR 18 5 Yanıtla
  • tahsin: abd ıraka girip sonra irana teslim etmiş desenize 16 5 Yanıtla
  • TÜRKİYEM CANIM VATANIM : Biz biliyoruz zaten yabancı güçlerin pisliklere yardım etiğini çok sürmez suriye diye bir isim kalmayacak rusya yakında suriye topraklarını himayesi altına alacaktır ismi rusya olacaktır nasıl ırakı amerika aldıysa .TÜRKİYE CUMHURİYETİ VARDIR HER ZAMAN VAR OLACAKTIR NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 600 sene dile kolay büyük devlet ben , gururluyum Türk olduğum için ... Biz o kendini bilmezlere fırsat vermeyecez. 14 6 Yanıtla
  • misafir: gercek müslümanlar iranin yanındadır. 6 13 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement