Flaş... Zekeriya Beyaz'ın Evine Baskın - Son Dakika
Güncel

Flaş... Zekeriya Beyaz'ın Evine Baskın

Flaş... Zekeriya Beyaz\'ın Evine Baskın

Zirve yayınevi davsaında 7 ilde arama yapılıyor.

30.03.2011 09:29  Güncelleme: 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ergenekon Soruşturması kapsamında Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili arama yapılan il sayısı 7'ye çıktı Ergenekon Soruşturması kapsamında Zirve Yayınevi katliamıyla ilgili arama yapılan il sayısı 7'ye çıktı. Polislerin misyonerlik faaliyetlerine ilişkin kitap, dergi ve bilgisayar kayıtlarını aldıkları ifade ediliyor.

Malatya Zirve Yayınevi katliamı soruşturması kapsamında İstanbul, Ankara, Malatya, Antalya, Konya, ve Adana'nın yanı sıra Trabzon'da da bazı adreslerde polis arama yapıyor.

İstanbul'da ilahiyat profesörü Zekeriya Beyaz, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Küçük, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Filiz'de bulunuyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında sabah saatlerinde, Küçük'ün Eryaman'daki evinde arama başlattı.

Edinilen bilgiye göre, Prof. Dr. Abdurrahman Küçük hakkında tutuklama kararının olmadığı sadece arama kararı bulunduğu öğrenildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda evinde arama yapıldığını belirten Küçük, "Malatya'daki cinayetle ilgili olarak arama kararı var. Kitaplara, dergilere, bilgisayar kayıtlarına bakıyorlar. Benim bu tür olaylarla ilgili uzaktan yakından ilgim yok" açıklamasını yaptı. Bilim adamı olarak misyonerlik konusunda araştırmalar yaptığını ve kitaplar yazdığını söyleyen Küçük, "Zirve Yayınevi cinayetinde adı geçenlerle bir ilgim yok. Onları ne tanırım ne de telefonla konuştum" dedi. -

Zekeriya Beyaz, "Arama misyonerlikle ilgili çalışmalarım hakkında. Gülen hakkında kitap yazıyordum. Onun taslağını alıyorlar" açıklamasında bulundu.

Ergenekon'da Zirve Yayınevi soruşturması kapsamında Esenler'deki evinden arama yapılan İlahiyat Profesörü Zekeriya Beyaz'ın kızı Gökçen Beyaz yapılan aramaya ilişkin konuştu.

Beyaz'ın kızı Gökçen Beyaz, "Sabah erken saatlerinde bir arama kararıyla birlikte geldi polis arkadaşlar.Kararda Ergenekon operasyonu kapsamında, Doğu Perinçek ve Hurşit Tolon'un misyonerlikle ilgili, kışkırtıcı söylemlerde bulundukları ve babamın da bunun içinde olduğuna dair arama kararı vardı. Evden misyonerlikle ilgili hiçbir belge alınmadı. Evden sadece Sad- i Nursi ve Nurculukla ilgili çıkacak olan bir kitap vardı. Polis arkadaşlar sadece onunla ilgili bilgileri incelediler ve belgeleri aldılar. " dedi.

Gökçen Beyaz, babasının Nurculukla ilgili bir kitap hazırlığında olduğunu kaydederek, "Kararda yazan misyonerlik faaliyetleriyle ilgiliydi. Fakat o belgelerin hiçbirine dokunmadılar. Sadece Said- i Nursi'yle ilgili olan dokümanlar çok dikkatli bir şekilde incelendi. Onların hepsi teker teker alındı

" diye konuştu.

Konuya ilgili bir açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu "Çalışma arama için, gözaltı için değil" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Flaş... Zekeriya Beyaz'ın Evine Baskın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement